Aloe vera за подобрување на имунитет

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од newring86, 5 ноември 2010.

1. nelka

nelka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    гелот од алое вера чини 1200 денари

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Јас без ова не можам правилно да функционирам. Прво, го користам секогаш кога ќе изгорам на сонце и секогаш ми помага. Ако немам спреј, ондак тоа течноста ја ставам. Второ, кога ќе се почувствувам омалаксано, без воља или пак едноставно не ми е добро, земам пијам од тоа и автоматски ми станува подобро. Ептен се ефикасни, што вика едно корисничка погоре, алоето има баш чудесна моќ.

3. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    А колку време ви трае еден гел и кога го користите?

4. SnezeMKD

SnezeMKD Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Za imunitet koristam Immune MC5. Go uvezuvaat od Amerika, uste ne e vo prodazba ama se znam so uvoznicite. Proizvodot e perfekten! Imam nekoi problemi so namalen imunitet i prestanav da zemam razno-razni gluposti. Immune MC5 ima ekstrakti od site najpoznati lekoviti pecurki i namesto da kupuvam od sekoja pecurka ekstrakt posebno, vaka si zemam Immune MC5, em poeftino em deluva.

5. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    И јас почнав да пијам алое вера, од тоа во жолтата тубичка. Се пие наутро (обавезно на гладно срце!) и навечер, по пола ракиена чашка. Гадничко е на вкус ама бидејќи се по 2 голтки во прашање..брзо поминува :lol:

Значи го пијам ова и витамин Ц.. секое сабајле.

Иначе си имам многу проблеми со настинки и вируси и ова навистина почна да помага. На мајка ми ова и е веќе втора туба и супер е.. да не си ја урочам.

И јас ви го препорачувам. Не бидете безгрижни во врска со здравјето само затоа што сте млади и моментално здрави. И јас бев таква порано, се додека, преку ноќ, не почнаа да ме напаѓаат вируси за кои прв пат слушав.

Така да вложувајте во здравјето. Нека е 1200! На кај краева еден литар е во прашање, а пиете секој ден по мала чашка за ракија.. ќе трае долго.

6. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    И јас го користам Алое Вера жолтото тубиче со вкус на Боровница.Исто така го пијам секое сабајле на гладно срце по пола чашка од ракија (а вкусот ми е :puke: ) и да помага,еве при крај сум на првата туба и ќе продолжам да го пијам во текот на цела зима.Од кога ќе го испијам земам Витамин ц

7. Pixel

Pixel Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Дечки, барам природен "лек" за имунитет. Освен алое вера, вреди ли да се обидувам со чаеви за имунитет? Пример овој на Матија Пауновски добар ли е?

8. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Ние го приготвуваме така што лисја исечени на парчиња ги ставаме во ракија и треба да отстои 40 дена и потоа се пие. Јас сеуште се немам накането да пробам, и покрај тоа што дома секогаш имаме направено.

9. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    6.639
    И јас исто го пијам жолтиот гел од алое и мислам дека од коа го пијам немам проблеми со сезонски настинки и вируси.

10. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Ај некој нека каже по долго користење на алоето какви промени стекна вашиот организам дали има некој што немал пред тоа апетит а со алоето се подобрил и дали има знаци да некој бил слаб а сега се поправил ви благодарам однапред

11. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    После една тешка пост-оперативна инфекција имав хроничен гастродуоденоитис(воспаление на желудникот и дванаесетпалачното црево) и покрај сите медикаменти и алтернативни медицински лекови пиев и сок од алое вера и мислам дека многу ми помогна испив 3 шишиња по пола литро(мислам дека е 500 денари пола литро некаде), и стварно чувствував значително подобрување и околу тегобите и болката, киселините и т.н. така да јас сум задоволен од него.

На Дани.СС му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    A od kade ja kupuvash aloe vera od pola kilo i kako izgleda na koja firma e. Pozz

13. n1k0la

n1k0la Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Ја има во аптеките на зегин, ESI е производителот, шишето е зелено. На етикетата пишува Aloe Vera ESI, Purro succo Fresco 100%. Инаку оди во Зегин прашај ќе ти дадат, има од литро и од пола литро, јас земав од пола литро бидејки оној од литро не беше чист алое вера туку беше мешан со грозје или со некое шумско овошје(најмногу поради вкусот бидејки е малку грозен), мислам дека има и од пола литро мешани со уште нешто но моја препорака да го земеш оној чистиот, само алое што е.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Здраво ја купив и јас алое вера еси од пола кило на него пишува сок во аптека ни кажаа дека нема гел и ни рекоа дека се пие 3 пати на ден по 25 мл ама не прашав сигурно се пие пред јадење па ве молам пишете кога се пие дали пред јадење. И кажете ми за колку дена трошите едно шише од 500 гр и дали секој ден се пие

15. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo pak jas da pisam ma da nema da dobijam odgovor sakav da prasam dali od aloe vera moze da se dava na deca posto imam 5 godisno since pozz

16. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Аничка,колку што имав читано порано,употребата на Алое од страна на деца и бремени жени е ограничено,односно само по претходна консултација со доктор,ако ти е онака за имунитет давај му подобро нешто друго.
    Всушност Алоето и не треба секогаш и од сите да се употребува иако е многу лековито.На пр.оние со низок притисок,со зголемен шекер,со хемороиди и др.не смеат да го употребуваат.Исто зголемен внес на алое има лаксативно дејство,па треба да се пази.

17. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Eeee fala mnogu sto mi odgovori srcka sakav samo da znam dali smeat da go konsumiraat deca a jas eve 3 den kako ja pijam nasabajle i navecer po 25 ml od aloe vera esi pa ke vidime kako ke bide i kako ke se osekam otkako ke go ispijam posto nemam apetit za jadenje pa se nadevam na pozitiven efekt pozzz :*

18. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    A kazi mi dali znaesh dali ima nesakani dejstva od aloeto i dali moze da se pie na svoja raka bez preporaka na doktor zboram za vozrasni?

19. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Имам пиено алое вера, со оглед на тоа што премногу е префалено, лично јас немав некој огромен ефект да заприметам.
    Не е лошо, навистина е здраво, но можеби јас очекував нешто драстично, па затоа не бев толку задоволна. :)

20. ekicka24

ekicka24 Нов член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    https://www.facebook.com/aloeveramacedonia Ова е моја страница за Алое вера производи, а воедно сум и дистрибутер. Ако Ви треба нешто, или сакате да нарачате, пишете ми. Поздрав :)