И ја сум со две фајзер.. ништо не спомна за пеницилин. Дури каде што се советував за вакцинација, на ниедно место не кажаа не. Никакви реакции немав посебно. Од прва доза само рака ме болеше и втор ден тт 37,4. Втора доза ништо апсолутно.
Каде ова? Мажот ми исто е алергичен на пеницилин, први две дози прими Синовак, а пред некој ден прими трета Фајзер. Никакви реакции освен мала болка во рака и поспаност првиот ден.
Во мал град во источна Македонија. Не сакаат ни да чујат. Како да дојдам до таа трета доза? Они на легитимацијата гледаат дека си алергичен па не можеш ни да скриеш. Дали ова е како одлука донесено да не се вакцинираат со трета доза алергичните на пеницилин ако не е зошто не сакаат? многу ми е важно бидејќи ми треба да заминување во странство
Јас утре треба да примам трета доза, ама настината сум. Кога им кажувам на луѓето за трета, сите некако се чудни и кажуваат дека нема да ја примат. Целата сум ?????? Зошто не трета? Дали некој нешто знае? Зет ми сакаше да го вакцинира татко му, но докторот категорично му кажал не, никако. Што е работата незнам?
Пошо нема некој голема ефикасност против новиот сој. Еве и мајка ми ( лекар е) беше една од првите што прими фајзер и е ревакцинирана , ама за третава ( бар оваа сеа што ја нудат) нема да ја прими. Зборат ќе направеле нова шо ќе била ефикасна за сите соеви па таа ќе ја чека, исто и повеќето што ги знам вклучувајќи ме и мене. Edit: а и имаше некои лекари починале откако примиле трета .. дал е рекла кажала не знам, таков муабет се чу
Отиди во друг град и прими. Сопругот без проблем прими тука во нашиот град. Здравствена книшка не ни бараат кога ќе отидеш да се вакцинираш.