1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

CIN 1

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 29 декември 2009.

1. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    здраво девојки.денес го добив резултатот од пап.имам цин 1 лесна дисплазија,исто така и кандида.хпв имам многу одамна а цин 1 сега за прв пат.многу сум испласена.др. ми даде гинех форте и имуно комплекс.реце не е страсно.се пласам дали мозам да забременам,во брак сум 5 год имам еден спонтан абортус и две неуспесни ин витра.Dали цин 1 влијае на забременуванјето? :worried:

2. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Не се секирај ни ХПВ ни ЦИН не влијајат на плодноста или бременоста,дури и се препорачува да се забремени,бидејќи тогаш се чистел организмот од Цинот....една моја пријателка имаче цин1 остана премена и после породувањето немаше ни ц од цин,така да немај гајле не е страшно :hai:

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Можеби прашањево не ми е затука али на некој начин е поврзано со темата 3години по ред на пап тестот имам инфламација вклучува типична обнова и гинекологот ми вели дека не естрашно и не треба терапија
    е сег асакам да прашам дали од таа инфламација можи да дојде до цин1 и колку време му треба одприлика последен пап правев пред 6 месеци и овие денови закажав кај друга докторка овој ке го баталам само сега додека да отидам ке збрлавам дали имам цин бог да чува ;(

4. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Eva11 Јас година ипол мака мачам со таа инфламација,со хпв со цин1...и на крај бев во ре медика направив таму пап и имав само инфламација (вклучува типична обнова) без хпа,без цин... и знаеш ли што ми кажа докторот баш со овие зборови "немај гајле ова ти е одличен резултат"
    Немај се секирај тоа ти е најдобар резултат од пап,на денешо време ретко која има нормален наод :|

5. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    па нема кај мененишто ни кандида ни ништо само инфламација и пред 2 години имаше трихомонас ама ја излечив после тој другиот пак беше со инфламација ме удри некоја психа дека за овие 6 месеци може има дојдено до цин ама ја од понеделник одам пак инаклу до сега сите пап тестови ми се ок освен еднаш трихомонас и ова инфламацијата у пм :x :@
    не ти даде нешто за инфламацијата????? колку е во ремедика пап тест и за колку време е готов резултатот??

6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Јас правев целосен преглед (колпоскопија,ехо и пап) за 1900 ден,е сега не се сеќавам точно колку беше папот 1500 мислам,да не те излажам :?: резултатите се готови за 3 дена,одиш ги земаш и докторот ти кажува што треба да пиеш (ако треба)....мене ништо не ми даде само ми рече контрола за една година.
    А пред тоа кога го правев папот кај матичниот ми излезе цин1,а во ремедика ми излезе само инфламација,незнам веќе што да правам,на 3 места правам пап ми излегуваат 3 различни разултати :sweat:

7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.027
    Инфламација е всушност она како црвенило, воспаление внатре? |( И јас го имам веќе година ипол, и поради тоа ми покажа Цин 1 на пап тестот лани ама Хпв немаше, не сум правела пап тест од тогаш само направив пак типизација и сега чекам резултати. Јас мака мачам со трихомонасот ниакако да се излечи , цело време сум воспалена , пукнав веќе :worried: , па ако има нешто што ви помогнало ( конкретно на тебе Ева ) ќе замолам да ми кажете :(

8. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    oooo за трихомонасот примав едни вагиналетки 5или 6 беа внатре нео пе**** нешто беа и на наредниот пап ја немав амајас знам дека трихомонасот требаи мажот да прима терапија оти е пренослива а ова инфламацијата можеби е оти имам и мала раничка????

9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Нео пенотран така се викаат тие вагиналети,јас ги користев во бременост ама не ми текнува за што беа... што е тоа трихомонас?

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.027
    Ги имам користено и тие и плус таблети две дози на флажил од 400 мг и се на се 20 вагиналети Флажил (пошто нели само тој лек делува на трихомонасот) и јас и партнерот, кај него нема ништо, кај мене уште не е излечена, се отрув со апчиња :( Трихомонијаза е еден многу досаден паразит :devil:

11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    devojki mi kazaa za COLOSTRUM IMMUN tabletite od Dr.Wolz.Bile mnogu dobri za imunoloskiot sistem i za hpv i cin.baram na net ama na makedonski nemozam da najdam nisto.Ako znaete nesto za niv da mi kazete.

12. catherinetudor

catherinetudor Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    Ve molam da mi kazete dokolku nekoj ima praveno laser na ginekoloska klinika kolku cini zafatot? Imam CIN 1 i HPV 31.....

13. natural22

natural22 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    colostrum immun se odlicni za imunitetot, gi ima vo aptekite na eurofarm. Pozz

14. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324

Се извинувам, дури сега видов. Докторот е Љупчо Палчевски.

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    dali se preporacuva Betadine vaginaleti za cin 1,hpv i kandida?jas gi koristam veke 2 dena :^)

16. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    :( denes dobiv rezultati od hpv tipizacijata,imam visoko rizicen tip 16. :( dr.Petanovski mi kaza da odam vo sreda na kolposkopija i na biopsija,sto znaci toa biopsija?

17. betica5

betica5 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    biopsija znaci zemanje na mal del od matkata

18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    ете ме мене пак.во средATA имав биопсија у ремедика ми ја правесе др.петановски помина се ок.со анестезија бесе.ми земал од 3 места.знаци поминаа веке неколку дена а јас никако да престанам со краваренје,знаци не многу но сепка имам и тоа како грутки несто.дали е нормално?

19. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    и пак јас :( само сто добив резултати од биопсија.мојот цин 1 станал цин 2.др.петановски ми каза стом ми заврси менструација да одам на ласерска интервенција сто да правам мили мои дајте некој совет разоцарана сум и се пласам зосто во борба сум за забременуванје веке 6 год. ;(

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ај и тука даси прашам оти никаде недобив одговор има некој користено вагиналети албутил???