здраво девојки.денес го добив резултатот од пап.имам цин 1 лесна дисплазија,исто така и кандида.хпв имам многу одамна а цин 1 сега за прв пат.многу сум испласена.др. ми даде гинех форте и имуно комплекс.реце не е страсно.се пласам дали мозам да забременам,во брак сум 5 год имам еден спонтан абортус и две неуспесни ин витра.Dали цин 1 влијае на забременуванјето?
Не се секирај ни ХПВ ни ЦИН не влијајат на плодноста или бременоста,дури и се препорачува да се забремени,бидејќи тогаш се чистел организмот од Цинот....една моја пријателка имаче цин1 остана премена и после породувањето немаше ни ц од цин,така да немај гајле не е страшно
Можеби прашањево не ми е затука али на некој начин е поврзано со темата 3години по ред на пап тестот имам инфламација вклучува типична обнова и гинекологот ми вели дека не естрашно и не треба терапија е сег асакам да прашам дали од таа инфламација можи да дојде до цин1 и колку време му треба одприлика последен пап правев пред 6 месеци и овие денови закажав кај друга докторка овој ке го баталам само сега додека да отидам ке збрлавам дали имам цин бог да чува
Eva11 Јас година ипол мака мачам со таа инфламација,со хпв со цин1...и на крај бев во ре медика направив таму пап и имав само инфламација (вклучува типична обнова) без хпа,без цин... и знаеш ли што ми кажа докторот баш со овие зборови "немај гајле ова ти е одличен резултат" Немај се секирај тоа ти е најдобар резултат од пап,на денешо време ретко која има нормален наод
па нема кај мененишто ни кандида ни ништо само инфламација и пред 2 години имаше трихомонас ама ја излечив после тој другиот пак беше со инфламација ме удри некоја психа дека за овие 6 месеци може има дојдено до цин ама ја од понеделник одам пак инаклу до сега сите пап тестови ми се ок освен еднаш трихомонас и ова инфламацијата у пм не ти даде нешто за инфламацијата????? колку е во ремедика пап тест и за колку време е готов резултатот??
Јас правев целосен преглед (колпоскопија,ехо и пап) за 1900 ден,е сега не се сеќавам точно колку беше папот 1500 мислам,да не те излажам резултатите се готови за 3 дена,одиш ги земаш и докторот ти кажува што треба да пиеш (ако треба)....мене ништо не ми даде само ми рече контрола за една година. А пред тоа кога го правев папот кај матичниот ми излезе цин1,а во ремедика ми излезе само инфламација,незнам веќе што да правам,на 3 места правам пап ми излегуваат 3 различни разултати
Инфламација е всушност она како црвенило, воспаление внатре? И јас го имам веќе година ипол, и поради тоа ми покажа Цин 1 на пап тестот лани ама Хпв немаше, не сум правела пап тест од тогаш само направив пак типизација и сега чекам резултати. Јас мака мачам со трихомонасот ниакако да се излечи , цело време сум воспалена , пукнав веќе , па ако има нешто што ви помогнало ( конкретно на тебе Ева ) ќе замолам да ми кажете
oooo за трихомонасот примав едни вагиналетки 5или 6 беа внатре нео пе**** нешто беа и на наредниот пап ја немав амајас знам дека трихомонасот требаи мажот да прима терапија оти е пренослива а ова инфламацијата можеби е оти имам и мала раничка????
Нео пенотран така се викаат тие вагиналети,јас ги користев во бременост ама не ми текнува за што беа... што е тоа трихомонас?
Ги имам користено и тие и плус таблети две дози на флажил од 400 мг и се на се 20 вагиналети Флажил (пошто нели само тој лек делува на трихомонасот) и јас и партнерот, кај него нема ништо, кај мене уште не е излечена, се отрув со апчиња Трихомонијаза е еден многу досаден паразит
devojki mi kazaa za COLOSTRUM IMMUN tabletite od Dr.Wolz.Bile mnogu dobri za imunoloskiot sistem i za hpv i cin.baram na net ama na makedonski nemozam da najdam nisto.Ako znaete nesto za niv da mi kazete.
Ve molam da mi kazete dokolku nekoj ima praveno laser na ginekoloska klinika kolku cini zafatot? Imam CIN 1 i HPV 31.....
denes dobiv rezultati od hpv tipizacijata,imam visoko rizicen tip 16. dr.Petanovski mi kaza da odam vo sreda na kolposkopija i na biopsija,sto znaci toa biopsija?
ете ме мене пак.во средATA имав биопсија у ремедика ми ја правесе др.петановски помина се ок.со анестезија бесе.ми земал од 3 места.знаци поминаа веке неколку дена а јас никако да престанам со краваренје,знаци не многу но сепка имам и тоа како грутки несто.дали е нормално?
и пак јас само сто добив резултати од биопсија.мојот цин 1 станал цин 2.др.петановски ми каза стом ми заврси менструација да одам на ласерска интервенција сто да правам мили мои дајте некој совет разоцарана сум и се пласам зосто во борба сум за забременуванје веке 6 год.