Имам ЦИН 1 прв пат во живот и сум исплашена. Чекам резултати од микробиолошки брисеви а хпв типизација правев пред 3м и беа во ред. Што ми предлагате од витамини за јакнење на имунитет? Др ми препиша изопринозин, бетаглукан, антибиотик и вагиналети за да не ми се појави кандида. Ве молам ако некој има искуство да сподели. Поздрав.
Ako ti e negativna tipizacijata, moze cinot I da ne e cin ako si imala druga infekcija koga e praven papot kako kandida moze da e lazno pozitiven. Imav slucaj pred 7 8 meseci da imam hpv na pap testot I odma pravev tipizacija koja bese negativna, ama imav jaka upala na kandida koga pravev pap pa doktorkata rece deka kandidata imitirala nekoj kletki, ama jas se uplasiv koga taka mi pokaza odma zedov vitamini I uste gi pijam c, cink, beta karoten, omg , beta glukonat I nez veke uste koj, koga pominaa 6 meseci ne sakase pak pap da mi napravi rece negativna ti e tipizacijata ke pravevme pak pap ako nepravese tipizacijata a tipizacijata bila potocna od pap pa ke pravam pak na godina ama ne cekam godina, se nadevam okej ke e papot sega ke gledam da nemam infekcija koga ke go pravam iako nikogas I sum nemala osven kandida koja ja imav cela godina I ne a lekuvav I taka pravev pap posle papot ja izleciv za 7 dena so poliglinix I eve veke 7 meseci mi se nema pojaveno, a toa za papot moze I kaj tebe da nema cin ako e negativno I drugi papovi se bile okej, mene prethoden pred ovoj bese cist nemase nisto, za sledniot ke videme iako pak se plasam so moze da bidi vitamini se uste piam veke 7 meseci neprekineto pa se nadevam dobar ke e..
Кога веќе имам позитивен Пап на цин 1 морам да преземам нешто. Претходниот Пап ми беше чист а тој пред него со аскус. Дали пиеше зелен чај читав дека имало и чај од аптека Стојановски баш за хпв и цин.
Ne sum piela samo vitamini imam piano, a dali pravese sega tipizacija ? Normalno deka treba da se prezeme nesto ama dokolku si pravela pap za vreme na infekcija moze da ne e tocen posebno ako imas negativna tipizacija.. jas dva pati do sega imam praveno pap oti prethodno ne bev seksualno aktivna od 22 ra imav prv pat so decko mi, togas posle nekolku meseci pravev bese vo red, pa sega ovoj pred 6, 7meseci koj taka mu pokaza I sega sledniot neznam kako ke bidi doktorkata rece treba da e dobar ama sepak stravot raboti, koga pravev jas tipizacija ona mi rece deka nemam nisto deka sum okej I posle ne sakase ni pap pak da mi pravi, taka da ke pravam za nekoj mesec, a toj caj ne sum go probala a imam slusnato I neznam sega ako nemam virus dali bi mi skodelo da go piam, oti tipizacijata bese pak negativna, decko mi isto se testirase privatno drug osven nego ne sum imala nemase I toj nisto a zosto taka na pap neznam...
Сега не правев пак типизација зашто правев пред 3м и др ми рече немало ништо да смени зашто пред 3м биле ОК. Ќе почнам со терапија па ќе видиме за 4м како ќе биде.
Бета Глукан,витамин Ц и спирулина пиев јас ,но докторката ми ги даде Изопризонтинот за имунитет и вагиналети на база на тревки и се среди сето. Ќе ти се среди само подобри го имунитетот јади и овошје и зеленчук и чај од диво оригано е добро за имунитет.
Pa dobro kako ti veli taka pravi, samo ne mi e jasno kako moze da se ima cin ako se nema hpv, oti samo hpv pravi cin ali dobro daj Boze da ne e cin, vitamini sekogas e dobro da se piat I jas gi piam celo vreme, stavav I gineks forte edno vreme, nareden se nadevam da e dobar pa ke videme mene taka mi kaza pak deka sum nemala hpv oti mi e negativna tipizacijatata.. ama kaj mene nemase cin na pap samo virus a I pred da izlezat rezultati od tipizacija doktorkata mi recedeka ne e strasno ni hpv da imam ni cin 1 deka se leci so vitamini I vaginaleti... isto mozes mi tekna I sirupot od dr wolts da go zemes jas go piev dva meseci mn pomaga za imunitet gi ima site vitamini I beta glukonat najveke
Изопринозин обавезно ќе земам и јас и плус бетаглукан комплекс и бетаглукан капсули и секако витамин Ц, бета каротен и помалку благо и повеќе овошје и зеленчук
Има многу работи што можат да се пијат, треба еден ред да си направам за да видам дали ќе има ефект терапијата ,ќе треба секако и трпение.
Za beta karoten I glkukonat imam slusnato deka mnogu pomagaat ama vo apteki nikako ne najdov tableti za beta glukonat samo vo kombinacija sto odi so nesto drugo
Blagodaram ke proveram ama neli e isto I koga e vo kombinacija so nesto drugo pisuva najveke deka go ima 900 ml primer deka ima
Mene ginekologot mi gi preporaca I gi zemav a za drugi ne sum razgleduvala. Od istata firma I betaglucan comlex zemav. Sega I od tiande ke zemam ima edni sekojdnevni Sto mnogu pomagaat. Mi stignaa rezultstite I od brisevite I site SE cisti nemam nikakva infekcija.
Jas piam beta glukan vo sirupot sto go ima ama ke vidam I taka kako tabletki, bas ubavo stom nemas nisto dali I hpv pravese pak ili samo infekcii ispituvase, jas imav kandida koga na pap mi pokaza taka nekoe vospalenie od hpv a hpv tipizacija negativno, I doktorkata mi rece verojatno od kandidata taka se pokazalo, a jas imav skoro cela godina ne a lecev a sekoj mesec me nervirase so cesanje I nesto se vospalilo ama.posle ja srediv sega veke nekolku meseci sum okej ne mi se pojavila
Izgleda ne spaga jas pravev pred nekolku mesecu i plativ 500 i nesto denari a dali spaga pod fondot neznam
Nema na sto rasprasaj se jas na drzavno pravev tamu mi dade uput ili dom za zdravje neznam kako se vika tocno ti kade ke praves da ne ne si vo privatna labaratorija mozebi ? Kaj nas tamu se ispituvat sekakvi virusi i bakterii