Денес времето беше врнежливо. И јас играв надвор со мојата другарка која беше облечена во кратки панталони и бела блуза и јас намерно ја направив топката со кал и ја удрив по нејзината бела блуза и таа отрча кај мајка и и мајка и не тужеше и од тогаш глава не дигнав од судови и тужби, но сепак кај што има сила нема правдина а дечкото ми е адвокат и се беше во моја корист па така се извлеков од оваа тужба конечно. Сега јас повеќе не се закачам со другарка ми затоа што вчера кога ме сретна на улица ми направи нешто многу страшно, наполнила вода во балон и ме мавна директно во глава!! Повторно почнавме да се тепаме и и ја искубав косата на другарка ми, и таа вресна
1) she stamps? (to collect) 2) I often to the cinema. (to go) 3) She my sister. (to be) 4) Peter e-mails. (not/to write) 5) She to Menorca every summer. (to fly) 6) you English? (to speak) 7) The boys computer games. (not/to play) Jill two children. (to have) 9) Andy's brother in an office. (to work) 10) The pupils songs in the classroom. (to sing) Си пишував вежбички за Present Simple
Денес времето беше врнежливо. И јас играв надвор со мојата другарка која беше облечена во кратки панталони и бела блуза и јас намерно ја направив топката со кал и ја удрив по нејзината бела блуза и таа отрча кај мајка и и мајка и не тужеше и од тогаш глава не дигнав од судови и тужби, но сепак кај што има сила нема правдина а дечкото ми е адвокат и се беше во моја корист па така се извлеков од оваа тужба конечно. Сега јас повеќе не се закачам со другарка ми затоа што вчера кога ме сретна на улица ми направи нешто многу страшно, наполнила вода во балон и ме мавна директно во глава!! Повторно почнавме да се тепаме и и ја искубав косата на другарка ми, и таа вресна пак,потоа таа погледна кон мене гневно и јас прднав гласно!Дојде соседот и почна да ни се смее поради детските глупости кои сме
Мамо можи да го понишам дедо? -Можи сине. Мамо можи пак да го понишам дедо? -Понишај го сине. А мамо можи само уште еднаш да го понишам дедо? -Ама сине дедо ти не се обеси за ти да го нишаш за на фб сум го копирала