Неколку години се мачам со зголемена влакност, кога почнаа да ми растат влакна на братата бев на ендокринолог на гинеколог се беше океј, а никој не знаеше да ми кажи од шо имам зголемена влакнатост, пијав јасмин 6месеци и спиролактон (така мислам се викаше некако). Ги прекинав по 1година бев на контрола ми пиша дијане 35 и пак спиролактон ги пијав дијане 3 месеци ама имав мака и гинекологот ми ги прекина и пиев само спиролактон, сега не пијам ништо една година некаде и гледам уште толку имам зголемена влакност на лицето каде што немав порано, на градите, ох како се нервирам, срам ми е да излезам денски како некој маж, и шо е најтрагично само си растат нови влакна, ќе одам сега пак другава недела на ендокринолог да видам шо ќе кажи, иако знам дека ќе биде истото, пак ќе ми пиши нешто да пијам за џабе......
Здарво ... Пред два месеци бев на преглед и гинекологот ми рече дека имам полицистични јајници, па ми ги препиша ЈАЗ , прошлата недела бев пак на преглед и ми рече дека имам уште малце но ќе мора да ми ја зголеми дозата за побрзо да се прочистам , и да не крварам помеѓу циклуси ... Ми ги препиша ЈАСМИН и еве уште 3 дена ке завршам со ЈАЗ и ќе ги почнам ЈАСМИН , но не ми е јасно како ... Дали се почнува од првата таблета или кој ден почнуваш таа таблета ја зимаш ????
Девојки,еден совет најдобронамерен од мене,НЕ ГИ ПИЈТЕ ТИЕ ХОРМОНСКИ ТЕРАПИИ,тие не ве лецат туку привремено помагаат..И друго,кога докторот ке ви препише било каква хормонална терапија,само прашете го,докторе,дали оваа терапија би ја дале на Ваша керка?Ако е искрен,одговорот ке е категорично НЕ..Поздрав и секое добро
И ЈАС СУМ ЗА ДА НЕ ГИ ПИЕТЕ ХОРМОНСКИТЕ ТЕРАПИИИ БИДЕЈЌИ ПРЕДИЗВИКУВААТ ТУМУР , ЕДНА ОД НИВ СУМ И ЈАС !
Никоја од нас не сака да ѓи пие , но што да правиме кога некој проблеми едноставно не се решаваат на друг начин ...
Да , но со внесувањето на хормонската терапија само уште повеќе си го уништуваме здравјето , можеби треба да се проба нешто на природна база што знам , незнам ни јас , но хормонската терапија не е паметен избор .
zdravo. jas diane 35 gi pijam veke 8 dena i se custvuvam mnogu podobro od predhodno koga imav i vrtoglavici i neraspolozenie a i neredovni menstruacii. isto taka veke 10 meseci imam i problemi so akni na liceto. pa sakam da prasam za tie sto gi pijat posle kolku vreme (meseci) od zemanje na terapijata mozam da ocekuvam rezultati za povlekuvanje na akinite. fala vi
Здраво. Нивото на тестостерон ми е зголемено и со тоа зголемена влакнетост. Полицистични јајници немам,а и другите хормони во ред. Дали постои некој лек што го намалува тестостеронт? Дали Диане35 има некоја пиено и да и го решат проблемот, а да не е привремено, па пак да се појаваат влакна, затоа што ако е привремено дури се пијат не ни сакам да почнам. Искуство
Здраво Пред околу 3 -4 месеци почнав да ги пијам хормоналниве таблети Јазз и искрено се поправив 6 кг а ништо не јадам. Дали можеби оние Јасмин имаат помал удел на тежината или пак тие Диане кои ги коментирате ? Ако може совет Ве молам
Се е индивидуално. Ти може се дебелееш од Јаз, друг од Јасмин, трет по користење на Јаз да ослаби итн.
Jas gi piev jaz godina ipol ili dve kaciv 7 kila so bea TECNOST cela bev polna so voda otoci, ne znam za koj prob vi pies ama moj sovet ti e da prekines ako e za ciklus ima mn poprirodni nacini i obavezno proveruvaj si dziger i krv
Јас пијам Јаз од ноември, не забележувам разлика во тежината, макар да луѓе кои подолго време не ме виделе кажуваат дека сум ослабната. Се на се презадоволна сум.
јас неможам да се објаснам зошто сум волку потечена целата и згоена...докторката ми гарантираше дека нема да ме здебелат хормониве...али па ај сеа
Не може да ти гарантира, хормони се и тоа е една од можните нуспојави. Јас сум онака полничка, во најдобар случај curvy да речам, и си каснувам, не се штедам. Мене ми е чудно како воопѓто не се здебелив, признавам страв ми беше.
Feminki mala pomos dali posle koristenjeto na diane 35 moze da ostanes bremena t. E jas gi pijam kako terapija za visoki androgeni hormoni pa mi e strav da ne nemozam da ostanam bremena posle nivnoto koristenje ne sum go prasala ova prasanje ginekologot sakav prvo tuka da prasam dokolku nekoj znae
Odreden period se pravi pauza i ako e se vo red so homonite nema da imas nikakov problem , no ako si gi primala povekje od 1/2 moze ke ima potreba da ti prepise nesto ,( barem mene taka mi kaza ginekologot se zavisi od organizmot )