Тсх, пролактин, фсх мислам и тироидните ти се битни...али ти ке си провериш и сите останати, како прогестерон, естрадиол, лх, дхеа, мислам отприлика тие беа.
Барај упат од гинеколог,ќе ти ги напише сите. Резултатот зависи и на кој ден од циклус ги правиш. На пример на 3 ден ТСХ ми беше 5.2 а на 5ти ден ми беше 4.6. Дали си го забележала тоа?
Здраво на сите, ве молам за искуство и мислење.Бремена сум 33 гестациска недела.Од 17 гестациска недела откриена ми е хипертиреоза и од тогаш примам терапија пропилтиурацил чија што доза се менува. Од 17 до 21 недела примав 50мг дневно. За подоцна да се намали на 25мг дневно (сеуште ја примам таа доза).Ме интересира дали некој имал слично искуство искрено се плашам за моето бебенце заради терапијата ? Ви благодарам
Ич да не се плашиш. Јас со 50 цела бременост ја истерав како по книга. На плодот му се потребни тие хормони, ако не ги ствараш ти треба да ги примаш преку терапија
Јас сум со хронична хипотиреоза, со години пиев по 25, ама откако останав бремена ми накачија на 50. Погрешно сум те разбрала дека и ти си хипо. Меѓутоа мислам дека советот би бил ист. Се што е дадено од доктор во бременост е со причина, така што мислам дека навистина немаш потреба од загриженост.
IGF-1 го има на листот со резултати од ендокринологија. Заборавив да прашам дали го испитуваат, но го има на листот со резултати. АМХ засега, само на приватно. Имаше некои муабети дека ке почнат на ГАК да испитуваат но се уште ништо од тоа.
Edno prasanje vo vrska so endokrinologot...Dosega hormoni sum pregledvala po moja zelba odnosno po moe baranje kaj matičniot doktor . Kako izgleda odenjeto na endokrinolog ? Kako odlucva koj hormoni da se pregledaat ?i dali toj licno zema krv za proverka ili te ispraka na drzavno ? Isto taka me interesira cena drzavno / privatno .
Дали ендокринолог може да направи целосно испитување на црн дроб? Сѐ, и жолчка и песок и камчиња и жолчни сокови... ? Ако не, тогаш што може ендокринологот да испита во врска со црн дроб и жолчка?
Дали може да ми препорачате добар ендокринолог во Систина или Ремедика? Конкретно станува збор за многу покачен кортизол.