Знам.. 6 месеци ме праќаат од еден на друг доктор, се изнафрлав пари на приватно, повеќе не можам да си дозволам, а стандарден термин никако да добијам.Одам само за упати за антитела, хормони и магнетна шо ми се прескапи да ги плаќам на приватно, студент сум. Спремна сум да чекам и 5 часа, само се надевам нема да одам џабе да чекам цел ден и да не успеам да влезам на крај.
На мои 28 години никогаш не сум проверила хормони, не знам дали е за фалење тоа или не, ама поголем здравствен проблем од температура 38 сум немала. Баш заради тоа и ваљда дека немам симптоми, кога и да и спомнам на матичната да ми даде упат за ендокринолог она вика дека не ми треба Искрено не ни имам доверба во докториве, ама чисто онака сакам да си проверам хормони, да поразговарам со доктор што си е стручен за тоа и да ми објасни и одговори на прашања што ме интересираат. Прашањето ми е КАКО да ја убедам матичната да ми закаже на Ендокринолог?
Замоли матичен гинеколог, можеш да испиташ и така. Доколку има некој проблем ќе ти дадат упат за ендокринолог, како што знам ако немаш здравствени проблеми и не планираш да забремениш нема никаква причина непотребно да испитуваш.