Eндокринолог

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by T.I.P, Apr 3, 2011.

1. anggell

anggell Форумски идол

3500 - 4 000,не се чека многу.
    Плус плаќање од хормон ама испитувај каде ти е поефтино за хормони, не прави проблем.

2. Endz03

Endz03 Активен член

Испитав хормони, само ми треба консултација, зашто гинекологот ми препиша хормонска терапија ама не би да пијам.

3. anggell

anggell Форумски идол

Тоа со стручен се консултирај, види ендокринолог што ќе ти каже. Најверојатно за ТСХ ти има препишано ако за бременост се работи :)

4. Endz03

Endz03 Активен член

Не не, за покачен андростендион хормон се работи и PCOS, ќе закажам кај ендокринолог.

anggell likes this.
  5. Marelica

Marelica Истакнат член

Isto mi kazuvaat ne mozam tri meseci da zakazam nemale pusteno termini.Kako smee taka?Kakvo e ova drzavno zdravstvo kade ima endokrinolozi milion a tri meseci ne otvara termin nikoj

6. Veron&ka

Veron&ka Истакнат член

Taka kazuvaat bidejki si gi davaat terminite na svoi lugje .Za zal i jas taka cekav i toj odgovor go dobiv Vo Jane kaj mojata maticna.Zatoa privatnite doktori imaat tolku rabota .Sramota i zalno e ova shto se slucuva ali toa e za zal …

Marelica likes this.
  7. Мис Стоун

Мис Стоун Истакнат член

Здраво чупиња од Битола кај одите на ендокринолог?

8. Marelica

Marelica Истакнат член

Tsh mi e 0,5 FT4 0,65 prolactin 20
    So eden mesec 200mg PTU rezultatite od TSH ispod nula mi dojdoa nekade normalni kaj Balabanova.
    Sega bev cisto da se konsultiram so vakov rezultat kaj Bogoev.Jas mislev ke kaze pa dobri ti se rezultatite,vika Tsh e nisko Ft4 ne e bitno i zgolemi na 300 mg sto mi e cudno.Mi e strav naredniot mesec tsh ke mi otide u plafon taka.D-rot kazuva deka e taka za pobrgu da me podesi za IVF.
    Ama skoro vekje sum na normala kade Balabanova mi namali doza na 150mg ,a Bogoev vika 300mg cel mesec i sega ne znam sto da pravam.Dali da pokacam sega na 300mg i da go slusam doktorot pa da mi otide TSH nagore pa ke treba posle nadole ne znam a sega mi e prilicno normalno

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

За бременост тсх треба да е околу 2. 0,5 е ниско. Јас Балабанова со очи не сакам да ја видам. Пред неколку години грдни пари оставив кај неа, однос еден никаков, и ме испушти со тироидната.. демек ок е а не беше во ред. Она одма Метформин дава па после се друго..

Marelica likes this.
  10. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Истакнат член

Убаво би било да си провериш Хома индекс тоа ти е инсулинска резистенција и инсулин истите симптоми ги имам и плус други а исто и дебелина околу стомак, темни дамки под пазуви,ситни како брадавици околу врат и помеѓу гради, паѓање коса зголемен апетит,омалаксаност и главоболка после секое јадење,зголемена анксиозност...И покрај еден куп испитувања на крај испадна зголемен Хома индекс сега сум закажана на ендокринолог да видам што ке ми препише:(