зголемен апетит,студ , и гушење дали можеби се работи за проблем со тироидна жлезда имам утре закажано ехо на тироидна жлезда
Ако ти треба ендокринолог во Скопје на клиника оди кај Др. Горан Петровски (млад и доста се разбира во проблематиката), исто имаш и по поликлиниките сега незнам каде ти одговара ама горе долу ги знам па пиши ќе те насочам кај кој да одиш бидејќи имам искуство. Ако се работи за дете, кај Гучев на детска клиника. Др. Бранкица на детска има најголемо искуство со бремени т.е со гестациски дијабет..
Бидејќи доста ја испофаливте докторкава, кажете дали може со упат од матичен да се отиде до нејзе? се чека ли за преглед?
Ако се сомневам дека имам проблем со тироидната, поточно дека сум хипер што да направам освен проверка на хормони? Кој е вториот чекор да одам до матичниот со упат за каде? Пишете ако знаете многу ми се симптомите реални. Благодарам
Сакам да направам целосно испитување на сите хормони и да ги средам доколку има потреба за тоа. Некоја препорака за добар специјалист ендокринолог во државна болница? И дали може матичниот директно да ме упати во државна на ендокринологија или ќе ме мота по поликлиники додека не кренам раце од се?
Како добар специјалист ти го препорачувам Проф. д-р Чедо Димитровски, а за тоа дали матичниот може директно да те упати на клиника, мислам не може, изгледа сега со новиот систем ти треба упат од интернист ( секундарно здравство ).
Бранкица Крстевска експерт за бременост и забременување Треба да закажеш преку мој термин ама многу е гужва ќе чекаш долго време, види матичниот гинеколог нека ти даде упат со приоритет, она секој вторник е во амбуланта
Може ли некој да ми каже каква е процедурата на ендокринологија со приоритетен упат ? Дали можам кај било кој лекар да отидам со таков упат ? Се работи за гестациски дијабет и сакам кај Бранка Крстевска да отидам
Веќе 5-6 години одам кај Д-р Бранкица Крстевска ама сега ми кажа дека од септември оди во пензија, да ми предложите некој друг лекар за тироидната? Ме интересира дали некој знае дали може наместо за 1недела резултатите да ти бидат готови 1 ден предтоа на ендокринологија? Обично викаат за 1 недела но дали ако треба во среда идеш, би биле готови и во вторник?
Јас колку што знам и колку што забележав на сите пациенти резултатите им се готови за 1 недела порано не освен ако може да побараш да ги направиш испитувањата на клиничка биохемија. Јас почнав да одам кај проф. Милчо Богоев по препорака но не знам и тој до кога ќе работи.
Дечки знае ли некој дали треба да се закаже на ендокринологија во државната болница во Скопје, бидејќи не сум од Ск па да не одам за џабе
не може матичен. матичниот ќе ти даде упат до интернист, па интернистот ќе ти даде за ендокринологија. сега бев затоа ти кажувам
Ova me cudi,jas 15tina pati do sega sum bila na endokrinologija i sekoj pat so upat od opstiot maticen,eve 3 godini nanazad taka...i lekarive mi se cudni iskreno