1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Eндокринолог

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T.I.P, 3 април 2011.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    За ова не мора да идеш кај ендокринолог, побргу ќе завршиш на нуклеарна медицина и патофизиологија во државна.

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    бев веке ми рече ок е се не мора да правиш нови испитувања за месец не треба ни терапии ваљда грешен беше првиот резултат

3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Па добро. Може и да се смалат антителата, не мора да значи дека бил грешен...
    Не грижи се :)

4. Hashi_girl

Hashi_girl Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5

Веројатно резултатите од првата лабораторија ти биле грешни затоа што доколку ги имаш антителата постојано, тироидната жлезда и на ехо ќе ти ја приметат дека е напаѓана ( класична тироида кај хашимото е налик на морски сунгер, целата со дупчиња). Сепак од искуство,провери се повторно за 5-6 месеци.
    Од симптоми најпрво го изгубив месечниот циклус, потоа ми се појави голем замор и успореност, проблеми со стомакот - болки, опстипација, постојана надуеност, кожата ми стана сува и перутеста, косата ми паѓа постојано, слаба концентрација, промени во расположение.

На LollySky и Софија 88 им се допаѓа ова.
  5. yokoono

yokoono Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    18
    А каде можам да ја најдам,на клиника или си има приватна ординација.

6. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Државна болница во одделот за ендокринологија. Но само во вторник е таму, а во понеделник е во центарот за дијабетис одма карши ендокеинологија. :)

7. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Da mi preporacate endokrinolog privaten?

8. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Здраво.

Сакам да прашам како оди постапката за да се стигне до државен ендокринолог за да ти ги испитаат сите хормони?

Прво се оди кај матичниот па тој ти дава упат или? Ај да ми објасни некој подетално, благодарам.

9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.126
    Допаѓања:
    13.394
    Упат кај матичен кај специјалист.
    Специјалистот ти дава упат за крв истиот ден, па по една недела одиш да си ги земеш резултатите и после 12 истиот ден кога ке ги земеш си чекаш ред за читање на резултатите кај истиот доктор.

На Nalayan му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    389
    ДА ми препорача некој добар ендокринолог ?

11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Проф. Татјана Миленковиќ во Државна една од најдобрите, топло ти ја препорачувам. Исто и Богоев приватна ординација има некаде кај Црниче , црквата Св. Петка има ординација.
    За подетален преглед и повеќе внимание мислам Богоев е подобар.

На Evidence36 и elenaeli22 им се допаѓа ова.
  12. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    389
    А колку зема Богоев на приватно знаеш ?

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.927
    На државно немаш слободен термин за ендокринолог во наредните 3 месеци, ЈБГ, мој термин.
    А како тоа примаат пациенти и имаат термини само еден ден во неделата, тоа ич не знам.

14. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Toa се доктори кои си работат горе на одделение другите денови, а еден или два дена ординираат во амбуланта. Таму сите прв пат одат со приоритетен упат, можеш на пример да погледнеш кој ден е докторот кај кој сакаш да одиш и одиш во тој ден, обично до 12 се закажаните прегледи а потоа од 12-15 се примаат тие со приоритетен упат или со резултати од некое испитување. Потоа самиот доктор ти закажува за следниот пат (за 2-6 месеци, зависи од потребата).

15. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    389
    Со приоритетен ама за хормони треба да бидеш гладен а до 12 гладен и дали земаат од вена крв во 12.
    Ова со мој термин сето глупости.
    ЌЕ видам јас ќе појдам после кај матичната, тие на крај на месец пуштаат термини, ако успее да фати некој.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Земаат во тек на цело работно време. Треба да си гладен 12 часа пред испитување, па можеш на пример подоцна да вечераш.
    Инаку не мора да си гладен за сите хормони, само ако проверуваш инсулин или шеќер.
    Матичните лекари не можат директно да закажат на ендокринолог туку само интернистите, така да прво треба на интернист да закажеш па тој да те препрати (барем мојава така ми кажа :))

На Doozy и elenaeli22 им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Не ... Мој близок оддамна одеше кај него на конторла, презадоволен, затоа го препорачав

На elenaeli22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Ispitav tiroidna rezultatot izleze pokaceno.Pa dr kaza da proveram vo druga labaratorija.Proberiv denes Ft4 12.02(8.0-20.0ng/l)Tsh 19.47(0.47-5.0).Bremena sum 10 nedeli.Loso e ova za plodot?Dr so mi go pravese ivf mi kaza da odam na endokrinolog.Porano bev kaj Goran Petrovski koga imav problem so insulinot.So mislite dobar e za ovoj problem so go imam?Ke moram so prioriteten upat za da ne cekam mnogu deka itno e

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Не го знам докторов. Како и да е, мора итно да одиш, веднаш утре или задутре. Твојот организам лачи помалку тироидни хормони од потребното и пред се за тебе, но и за бебето правилно да се развива потребно е да примаш терапија со која ќе се надомести потребното количество тироидни хормони.
    Утре на пример во амбуланта на Ендокринологија во Државна се две прекрасни докторки, Саша Јовановска Мишевска и Гордана Пемовска.

Последна измена: 29 март 2017
    На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    pod itno terapija da zemes previsok ti e tsh, mozes i kaj internist za ova, ne e dobro za plodot plus i na pocetok si.
    mene vo bremenosta i internistot cesto pati mi go dozirase eutiroksot, zasto maltretiranje mi bese da odam do endokrinologija i da cekam so saati.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.