Баш истото во друга објава го имав напишано,пет пати различни резултати, час имам високи анти тпо ,па после неколку месеци нормални (пет пати различни резултати ама драстично различни!..Се повеќе сум уверена дека не се во ред лабораториите,некои од нив грешат..Не знам што да правам. Ве молам кажете ми во која лабораторија правите крвни анализи,ме убија од боцкање и секаде сосема различни резултати..од крајност во крајност..(за тироидните хормони се однесува)
мила направи ги на Клиничка Биохемија јас таму ги правам веке година дена или можеш на Ендокринологија..
Правев на двете,и на двете крајно различни-на биохемија као нормални тироидните и антителата,а на ендокринологија па некои со децимали испод единица вредности..а во осми септември пак,194 антителата
мила не те разбрав на ендокринологија не ти се во нормала или таму се различни мерни единици-референтни вредности за разлика од К.Биохемија? Ако се различни референтни вредности не е страшно тоа се различни мерења битно е само да се од-до во нормала..
На ендокринологија резултатите беа како да имам хипер а не хипо..а мене,иако ми беа различни резултатите од сите лаборатории,сепак ниту едни не ми наговестуваа хипер,туку два или три резултати наговестуваа хипотироидизам,односно хашимото,со зголемени анти ТПО и малку покачен tsh,а на ендокринологија сосема друга крајност-како да ми е забрзана тироидата а не успорена.А на биохемија пак,во граници на нормала.А во авицена,прво покачени антитела,а сега се помалку од 60.И во резултатите во кои се ми е во граница,сепак никаде немаше вредности испод 1 (на пример 0,001) како што тоа покажа ендокринологија А осми септември па покажа високи антитела..Значи три лаборатории покажаа покачени антитела,(од кои авицена еднаш покачени,истата авицена -друг пат -непокачени),други две лаборатории покажаа во граници на нормала,а ендокринологија , покажа сосема друга крајност. Ме убија од боцкање,тешко ми наоѓаат вени,по двете раце ме прават цела модрици,подливи..
консултирај се со ендокринолог ќе ти каже точно што како, а јас уште еднаш би проверила но овојпат во Систина..ако сакаш добар ендокринолог јас би ти ја препорачала Катерина Адамова на клиника е она супер доктор, оди види се до неа мн е фина и ќе те насочи што понатаму.
Препорачајте ми добар ендокринолог. Приватно и државно сеедно. Некој кој третира соодветно за забременување. Хипо хаши сум со еутирокс 100
Здраво, Дали можете да ми препорачате приватен добар ендокринолог што работи повеќе со надбубрежна жлезда? Побарав на клиника но, нема слободни термини.
Zdravo ako moze nekoj da mi odgovori..bev na zakazan termin kaj endokrinolog mi dade upat za laboratorija I rece so rezultatite da dojdam sledniot den, no toj den imav nesto rabota I ne otidov pa sega dali e problem da otidam drug den dali bi me primile treba samo da se vidat rezultatite I da se prodolzi terapijata.. Ve molam koj znae da odgovori
Закажав за кај Катерина Адамова прв пат ама терминот ми е во 13и15 Како оди процедурата таму прв пат ми е на клиника? Ако може некој да ми каже фала однапред
Си чекаш на ред да те викне докторот. После само одиш со извештај од докторот на шалтер да си платеш и да ти го заверат извештајот, ако треба крв да ти земат лабараторијата е спроти шалтерот ќе ти земат од коа ќе си платеш и толку.
А ако ми земат крв резултати кога? И дали теба да одам пак кај др.? Т.е дали се се завршува во 1 ден?