Веќе 3, 4 години ја имав грдава бактерија, а и скоро сите мои другарки и мајка ми ја имаат истата. Што се не сум пробала, колку литри чај од брусница имам испиено ни сама не знам. Ми се појавуваше во месецот по 2 пати. Се извинувам ако се повторам со некоја феминка, не ги дочитав сите пораки во врска со темава. Баба ми ми кажа лек и од кога почнав да го применувам ми се нема појавено. Не сум ја имала инфекцијава скоро 6 месеци. Ќе ви го напишам рецептот, па се надевам дека на многу од вас ќе ви помогне. И другарка ми го направи истиот лек и на неа од тогаш и се нема појавено пак. Значи лекот е следниот: Во еден литар бело вино се сецкаат 60 чешниња лук на малечки парченца. Се става водата да зоврие, и откако ќе зоврие се остава да отстои лукот во виното околу 2 часа. После 2 часа се трга лукот од виното. Се пијат по три малечки (ракиени) чашки на ден се додека не се испие дозата. После 6 месеци пожелно е да се повтори истата постапка, чисто ради превенција.
Здрав лек за ешерихија коли е масло од диво оригано. Органско е и е од шишенце од 30мл. Го има по аптеки и е 930ден скапо е ама вреди. Се пијат макс 12 капки дневно по јадење, 15 дена па се прави пауза од 10 дена (си има убаво опишано во упатството). Има јак мирис на оригано и љути кога го пиеш но бргу го навикнуваш вкусот и после немаш гајле. Од искуство на други е ова што ја решиле бактеријата.
И реултатот е стерилен,денеска си направив уште една доза первентивно,еве ви слика од корењата и како изгледа
здраво, сакам да прашам на маж ми му најдоа ешерихија коли во спермокултура....како се заболува од оваа бактерија и дали мозже да штети на забременување?
Лек ви е само чај од магдонос, испробано проверено ....а и колешка моја имаше и исто од чајот од магдонос и помогна...позз
Славица, јас го имам маслото и почнав да го пијам но си го расипав желудникот зошто е многу јако. Дали можеш да ми кажеш другите како го пиеле? Со што го пиеле?
ЗА ешерихија коли постои ефикасен и делотворен домашен лек. Станува збор за чај од семки од диња. Може да се употребува и за други уринарни инфекции. Од искуство на близок роднина. Значи испробано е.
Здраво, дали и колку било ефективно да се користи само магдонос со стебленца, без корен, во рецептот што многумина го имаат спомнато? Има ли некој што така му помогнало? Не знам кај да најдам корен од магдонос во Германија
Во супермаркети сигурно нема да го најдеш,побарај кај некои луге што се занимаваат со одгледување на овошје и зеленчук или пак нека ти донесе некој од Македонија.Ако пак не можеш да најдеш луге пробај на овој сајт ако знаеш германски. http://www.lebegesund.de/wurzel-petersi ... drxg9.html
е фала ти, супер! за германскиот не е проблем, можам да си порачам, ама 5 евра за еден корен Знае ли некој колку ќе ми требаат отприлика за 250грама ако се со големина како на сликата?
Побарај на гугл можеби некаде има и поевтино,е сега зависи од коренот колку грама е ,а и самата знаеш дека во германија био е поскапо vо кое место си ако не е тајна?
Пробав вчера, ама најдував само семе за да си посадиш (за 2 евра ), ама ќе побарам пак, или може ќе порачам 4-5 од сајтот.. фала ти! во Берлин
мене ми испадна да ми донесат корен од магдонос од Македонија е сега имам едно прашање дали мислите дека е добро да се пие лекот во време кога ќе ги пијам и антибиотиците (диоксицилин), или подобро е одделно после?
Јас кога го пиев лекот не пиев никакви антибиотици,направи си 2 теглички уште одма,поефикасен е лекот кога ке земеш 2 дози.Се пие наутро и навечер по 1 лажичка.
dobar den devojki sakam da prsam dali nekoj ja otrgnal taa bakterija jas imam istat bakterija koku meseci mora da se leci ve molam pognete mi
Da she leci jas ja imav pred 3 god I e mn dosadna znam piev eden kup antibiotici I pak nisto e na kraj go najdov lekot kaj matija go kisela voda kaj rampata...Mesavina of nekoj bilki prasaj ako so od sk mene go ROK of 1 mesec pienje ja snema I eve veke 3 god ne se pojavi pak
Љубопитна биди љубопитна како што ти е и никот и побарај наназад по страните, има еден куп искуства. Иначе јас сум пак со бактеријава ама овој пат ја нападнав хомеопатски, со лекови за чистење на организмот, со диета, со хомеопатска бактерија за лечење. Искрено се надевам овој пат подолгорочно ќе ја решам