Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. Lady in Red

Lady in Red Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    ne nakova tuku nikolova, :) pozdrav

2. Rebecka

Rebecka Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да прашам дали уринарната инфекција може да предизвика згустен вагинален исцедок? Бидејќи мислев дека имам кандида но пап тестот покажа дека немам инфекции, но направив контрола на урина и излезе дека имам бактерија...

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.254
    Вагиналниот исцедок не може да има врска со уринарна инфекција, прво и основно прочитајте ги називите, вагина=урина, нема врска едно со друго.

Е сеа најдов нов лек за вештерката, 20 семки од лубеница во литар вода, зовриваат, 5 минути вријат и готово, ладиш, пиеш сабајле и следниот ден наново. Така 10 дена па правите конторла ;)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. thalia zapata

thalia zapata Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    od iskustvo li kazuvas ??...

5. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    јас го имав истиот проблем, со тоа што бактеријата од урината ми се пренесуваше во вагината, и поради тоа имав вагинален исцедок. ако ја третирав ешерихијата со вагинелети, неколку пати ми се пренесе во урината. така да не може едното од другото да ги разграничиш целосно.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.254
    Да од искуство, скоро 10 години се борам со оваа гадотија и досега никогаш се нема префрлено во вагина, а ја имам во позамашна бројка. Претпоставувам ДевојкаНареченаМарија си ја имала и таму и таму, затоа што не може таа да се префрла, ја имаш или ја немаш, машала сум исчитала доста литература за ова и можам да речам дека ја носам во мал прст.

7. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Јас исто така прво ја имав во урина сега во вагина и цервик, само со вагиналети ја јечеше или имаш некој друг лек. Ти благодарам

8. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    јас добри 2 години се занимавав со ешерихијата и со ентерококус. пробав се и сешто, од секакви вагиналети, до хомеопатска терапија и искрено ништо не ми помагаше. периодот пред да ми исчезне некако бев помирена со фактот дека ги имам бактериите, дека имам еден куп исцедок и дека немам лек сеуште најдено. Почнав да внимавам на исхраната (мислам дека тоа што престанав да консумирам благо најмногу помогна), пиев секакви чаеви во текот на целиот ден и мислам дека кога престанав да се оптеретувам со тоа, бактериите се средија. притоа ти кажувам јас земав и вагиналети, ама не се оптеретував со исходот.
    е сега дека трајно сум се решила од нив не можам да тврдам, бидејќи баш пред некој ден малку ми достуди, и утредента веднаш ми се појавија симптомите за ешерихијата. се напив ударна доза на увин чај и мислам дека тоа малку ме опорави, иако морам да проверам брис и урина деновиве.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.254
    Пробајте со семките од лубеница, многу се делотворни, погоре пишав што како, ништо не ве кошта.

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Ќе пробам и ова не ме кошта само да ја мана аман веќе !

11. Lady in Red

Lady in Red Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Jas ja probav d-manozata, skapa e , no navistina e odlicna,godina dena sum so simptomi,i zamislete od nea gi snemuva simptomite, no ne sum sigurna dali celosno ja lekuva za ponatamu na mal stud da ne se pojavuva...

Извинете за латиница, од телефон несвесно веднаш пишав.

Последна измена: 10 септември 2015
  12. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    AngelOFarh kakvi treba da se semkite od lubenica suseni ili ne ... mozes li da ni objasnis podetalno kako se pie cajceto ...i dali so ova se iskorenuva ??????????

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.601
    Допаѓања:
    48.966
    Јадеш парче лубеница, собираш семки. :) можеп одма да ги вариш, можеп и лето да ги собереш за зорт во зимо. Јас на двата начина сум правела и имало подеднакво ист ефект.
    Наједноставно, во литро вода ставаш 20 семки, се вари нормално ко секој чај и пиеш кога ќе се олади.
    Сум пиела по 2 литра на ден и има ефекти.

На thalia zapata му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    ajde ke go probam i ova pa ke pisam efekt

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    луѓе некој дали има искуство со Еkapi ?

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.254
    На братучетка ми не и помогнаа, затоа и јас не ги земав.

17. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    dali nekoj piel urifar? vidov na reklama deka e za eserihija koli

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.254
    Мене од Урифар болки ми поминуваа, ама да ми излечи не. Така ми рече и аптекарката.

19. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    42.323
    Jас да ви кажам деновиве сум ептен испаничена и мислам дека 100 дијагнози си дадов додека отидам на доктор во четврток.Јас последните два месеци имам некоја блага болка во бешиката и често одам да мокрам и двапати приметив светла крв на бришење.Се мислев дека ми е од раничка која ми крвари повремено, ја имам од гнојна циста која ми се појавува и се сомневав од неа дека е, ама како што читам сега и се мислам немој да ја имам и бактеријава.Кога помислам вака и често имам проблеми со дегистивниот систем и болки, а колку што знам таа може да предизвика.Имам сега и кандида, не знам веќе.
    Дали со примерок од урина и крвна слика ќе дознаам за бактеријава или треба специјален преглед?
    Многу станав хипохондрик откако пред пола година имав посериозни здравствени проблеми и сега се ме плаши.