Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Однеси урина на уринокултура и ќе дознаеш за ден односно за два дена.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Довојчиња и јас ви се приклучувам во победа на Коли.Вчера ми ја открија на брисеви од микробиологија, таман се спремав за втора инсеминација ама ништо нема да биде др. ми рече дека морам да ја исцистам прво нејзе.Сакав да ве прашам мм не треба да пие нешто бидејки изгледа и на него сум му ја пренела а др не ми рече ништо, а јас пијам антибиотик, Б комплек чај од брусница и денес зедов чај од диво оригано.Се што треба ке пробаме само да помине

3. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    26
    јас сеуште се мачам да ја очистам еве 3-4 месеци неможам се отрув со антибиотици........и не пијам веке...сега ке земам или манурал или чај од диво оригано со нешто друго да се проба...сакам да прашам пошто мн ме пецка ,пече како да кажам незнам на моменти знае мн да ме фати да ме пече,,,особени после бањање кога мочам многу дали постои можност да имам и кандида....се мислам мада знам дека овие симтоми се од балтеријава .......ммногу мокреење,пецка,пече на моменти..........незнам

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Печењето ти е од оваа бактерија, од кандидата не пече. Мене ми помагаше топла ракија, ќе ѓе смири и заспивам. Иначе и јас пак ја имам, ќе ја чечам откако ќе стигнат и брисевите. Еднсш се појави ли цел живот ќе ја влечеме. Тоа е.

На kasandrasrce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.206
    За лечење на ешерихија коли во урина мора да се реагира и да се лечи навремено зошто има ризик да се прошири до бубрези... Се сеќавам дека мајка ми пиеше чај од трн, така го викаше едно боцкаво растение кое го береше во една локална полјанка, но само толку паметам, дали можам пак да најдам не знам. Исто чај од брисница пиев кога ја имав во бременост и секогаш амоксиклав додека не се излечи. Опасни се овие бактерии, не смее играње, сега сум уште под импресии негативни од како една жена од градов почина толку поради неизлечена е.коли која се проширила до јетра..... извинете за негативниот пост, само препорака да не се занемарува!!

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Јас ја имам можеби 10 години, ја лечам се појавува и се така. До бубрезите не е стигната, ама колешката на работа ја има и тоа стигнато до бубрезите и имунитетот и здравјето воопшто лом и ги направи. Ја излечив еднаш краткорочно со влошките од ТианДе, ама мене ми се појавува на стрес, првиот стрес и одма се појави. Сега не смеам од влошките иначе радо би ги ставала пак. Сега ќе пијам чај од семки од лубеница, чај од брусница и плус лекарства добив, едни Утисепт на природна база за да немам болки и да не се развие во пиелонефрит, цистит и слични глупости, а ќе си добијам веројатно и Зинат па да ја излечам во бременоста да не се појави пак. За превенција ќе си пијам редовно брусница и тоа е тоа.

7. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    639
    Какви се тие влошки?

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Те молам побарај низ моите мислења имам пишувано најмалце 20 пари за нив, имам и овде, оди неколку страни наназад.

9. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Здраво,ги имам сите симптоми за Ешерихија,напраив уринокултура ама беше стерилна нема присуство на никаква бактерија,а веке долго време се мачам со оваа чуство за итно мокрење,стегање и слично.моментално пијам антибиотици па ке видиме.дали некој го имал истиот проблем

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    A zoshto piesh antibjotici? Zoshto ne probash so chaj? Nemoj da si go truesh organizmot za da ti pomine pobrgu, koga navjstina ke ti treba nema da deluvaat antibioticite, togash shto ke piesh? Zapamtete antibiotik ne e lek protiv bolka, toa e lek za lechenje na bakterija. Mislam deka imash cistit pa bi ti sovetuvala oblogi od topla rakija na preponite ili na vloshka na gaki, ama shtom se oladi ja vadish i stavash suva krpa isto stoplena i oblekuvashsuvi gaki. Oblekuvaj se potoplo i koga si doma obavezno volneno parche obleka okolu jajnicite, shal, dzemper, bilo shto. Horapi nosi si sekogash podebelki i senadevam brgu ke pomine. Inaku shto piesh od antibiotik?

На mammamia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    А јас пак немам никави симптоми, а во петокот кога ги зедов резултатите, гледам Ешерихијава и мене ми се закачила. :swear:
    Па сега треба да пијам Амоксиклав :@ :punch:

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Абракадабра ако немаш симптоми ко пецкање, болка при мочање, крв и слично не значи дека ја немаш, поготово ако ти е прв пат. Забележи утринската мокрача дали ти мириса, ако ти мириса значи тоа е тоа, ако е заматена исто. А ако ептен нема ништо не е на одмет да направиш контролно некаде на друго место, оти без никаков симптом не може да е, може болки нема ама урината е обавезно заматена и со мирис. И секогаш кога повторувате мокрача повторете ја на друго место, не на исто место, оти поготово приватниве знаат и да ти залепат бактерија без да ја имаш за да дојдеш повторно да напрвиш уринокултура, особено ова е практика во Авицена, да знаете.

На Anajirile и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  13. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Ангелче, па да, токму поради мирисот на утринската мокрача направив уринокултура, а за заматеноста - не знам, пијам доста течности и многу ми е светла, а не ми текнало да ја проверам во чашка.
    А од Микробиологија ми е потврдено дека ја имам, така да сега ќе пијам антибиотик :swear:

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Епа ако имаш мирис тоа е тоа, што бројка ти најдоа? Ајде побргу да помине ;)

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Не обратив внимание, зошто и не ми се веруваше дека ми се закачила. Мислам дека беше милион :?:
    Благодарам, нека е со помин на сте кои ја имаат и нека куртулат од неа. :whew:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    У право си, нека поминува само, ама таа проклетија не си оди со еден антибиотик :( Тебе прв пат ти се појавува?

17. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Да, а антибиотик прв пат у живот земам :lol:

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    И последен да ти биде мила, никад да не ти притреба веќе.

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Sea bev da go zemam rezultatot od Mikrobiologija, imam nekoja brojka od 70.000, pa maticnata mi rece deka nema da mi prepisuva antibiotik ( da ne me truela :lol: ) za vakva mala cifra, tuku da si pijam Uvin caj i mi preporaca nekoj koncentrat od brusnica - mi dade edno takvo, kako pocket drink e.

20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас знам дека увин чај и брусница не се консумираат истовремено за да не се поништи дејството, нека ме поправи некој ако грешам? :wasntme:

На Abrakadabra и AngelOfArh им се допаѓа ова.