Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Брусница и увин чај не се мешаат. така да и кажеш на матичната, пиј си чај од брусница и концентрат од брусница или само увин, мада мене увиниот ми е грозен па пијам брусница. За денес 750мл мавнав.

На blueberry93 и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    @Abrakadabra и кога ќе купуваш чај гледај да биде со поголем процент на плод од брусница. Пример Виталиа или Алкалоид, конкретно овие;

затоа што кај останатите чаеви обично процентот на брусница е многу мал (околу 20 проценти).

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.043
    Ma i ona taka mi kaza ( jas ne napisav ubavo ) da konsumiram edna nedela na primer Uvin caj, pa potoa koncentratot od brusnica ..sega go kupiv - 26 den e parce.
    Mii rece deka cajot od brusnica ne e cist i samo od brusnica, tuku deka go mesale, a ova mi bilo poprakticno....pa i e prakticno, zosto jas i onaka bas ne sum po pienje caj.
    Blagodram za sovetite @AngelOfArh i @blueberry93 :hug:

Sto ne napravile i Uvin caj vaka prakticno za pienje, kako ova so brusnicava ! :lol:
    Koj ke pravi caj sekoj den, pa uste i mi napomena svezo podgotven, nikako da ne pravam pola litar ili litar :?:

Последна измена: 20 ноември 2015
    На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Прави си го од вечерта овој на ВИталиа, јас ставам 1/4 кесиче во литар ипол вода и нека кисне цела вечер, следниот ден ко сокче пиј си го. Ако не си по чај увиниот ќе ти биде многу тежок, гаден е и тежок за пиење. Значи брусницата само ваков рефус, не филтер кесички.

На blueberry93 и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    5.377
    После колку денови откако ќе се прекине со антибиотикот се прави уринокултура? Пиев 5 дена антибиотик па направив уринокултура после 4 дена и не ми покажа приуство на бактерија, а симптомите пак ми се вратија.
    Покрај стандардните потреба за често мокрење и болки во долниот дел на стомакот имам и болка која се шири од бубрезите кон долниот дел на грбот па и колковите. Веќе 15 дена се мачам со болките и ништо не ми помага, докторот е убеден дека е инфекција и повторно ме стави на антибиотик ама мене ми е чудно што уринокултурата беше чиста и силните болки што константно ги имам.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Posle 7 do 10 dena, kaj mene simptomite se vratija po 15 dena.

На le.soleil му/ѝ се допаѓа ова.
  7. thalia zapata

thalia zapata Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    AngeloFArh dali si probala so D mannose ?

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Само чај од ДИВО ОРИГАНО, ни брусница ни увин. Од ништо не ми помина мене. 3 антибиотици испив абе ништо итоа јас ја имав закачено во цервикс и вагина и ешерихија и стрептокока во урина и цервикс. Абе хаос сето.. Само шо се напив 2 дена од чајов проверив стрептококата ја немаше. Утре одам по резлтатите од ешерихија се надевам ја нема. А овој чај е препорачлив за ешерихија, кандида(никако неможев да се отарасам од неа, ама еве сега на сите брисеви сум чиста од кандида)

9. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Ми земаа брис,и на крај испадна дека имам Бета хемолитичен стрептокок.дали некој друг ја имал истата бактерија и споделете искуство.

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Jas imav.. pijaj si ja terapijata plus so antibiotikot b-komplex..
    i kupisi CAJ OD DIVO ORIGANO 200denari e

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Терапијата е антибиотик, б-комплекс се пие за да не се појави кандида, али најдобра опција е пробиотик со антибиотикот.

Д-маноза имам пробано и во вид на таблети и во вид на прашок, не помогна. После породување ќе мора да одам на длабинско испитување бидејќи ова нејќе да се реши од мене очигледно.

12. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Od kaj ja zema ti? Ke go prasham doktorot dali smeam da ja zemam taa pa da probam.

14. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    od zegin da sekako deka e bezbedna za trudnici ...toa se molekuli na seker ...na koi se lepat bakteriite i gi uriniras so kolicina na caj...ne e antibiotik da ti gi ubie i dobrite bakterii...a doktor nema da gi podrzi...a inaku sekoj covecki organizam sam si porizveduva Dmannose....da si se cisti sam ako e dobar imunitetot ama koga e prisutna eserihija ne e vozmozno za dobar imunitet...

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Фала ти Талија, срце си што стварно се објаснуваш ко што треба. Јас тогаш прашокот од Iherb го нарачував изгор скап и не ми помогна и баталив. Иначе гинекологот ми е за вакви да речам природни препарати повеќе него ли за атб, тој и ме подржа да одам на хомеопат. Баш ќе прогуглам да видам и ќе прашам и во аптека и кај гинекологот и ќе одлучам ;)

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Јас ја средив девојки, како не знам ама ја средив. Уствари не знам дали е од Уроваксомот што го пијам или од тоа што претерував со чај од брусница искрено, ама ја нема, три пати провери мајка ми, три пати провери шефот на лабораторијата и ја нема, едноставно ја нема. Уроваксом пиев само 3 дена, болки имав претходниот ден ама по се изгледа од песокот што го исфрлам, оти си го имам за машала. Но немам веќе ни мирис во мокрачата, а ни е заматена, дури е и проѕирна, ама ја претерав со чајот да бидеме искрени. Не се откажувам од брусница, нема шанси сега, ќе си го пијам по најмалце пола литар до крајот на бременоста, а после ќе одам на нефролог/уролог.

На LollySky и blueberry93 им се допаѓа ова.
  17. Lady in Red

Lady in Red Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Луге мои мили, а дали имате длабока болка во бешиката, дали ве тишти некоја неодредена карлична болка, напред долу ? Ако ја имате ме интересира како ја решавате и дали воопшто поминува, поминува на периоди знам, но дали поминува еднаш засекогаш? Јас имав пред година дена инфекција од тогаш сум со стерилна урина и со перзистирачки симптоми...како шо минува времето симптомите се смируваат, многу бавно морам да признаам, но сепак се смируваат. Се надевам дека ке помине и таа здодевна неодредена болка!

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.301
    Боли убија, ама ако е стерилна урината не би требало да боли. Поминува со спазмекс.

На Lady in Red му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Исто и мене ме боли...........гледам некако да си го ујачам имунитетот со овошје зеленчук подобро ми е.ама бавно поминува да

На thalia zapata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.627
    Допаѓања:
    7.468
    Имам слушнато дека ПРОЛОМ ВОДА помага за бактеријата и тоа само таа вода да се пие.

На thalia zapata му/ѝ се допаѓа ова.