Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Јас долго време ја имам ешерихија уште со што не пробав не поминува,е сега веке сум на инфузии примам лендацин.дали некој исто примал инфузии за ешерихија и искуство?фала

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.304
    Јас на пороѓај оримав и ја исчистив, со инфузии со линдацин. Од 5 инфузии еве сум да чукнам вл дрво немам мака.

На Bebulleee и rose60 им се допаѓа ова.
  3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ешерихијата е една од најупорните бактерии. Не се отстранува ни уништува во потполност никако туку само тлее. При најмал пад на имунитет се размножува патогено и бувнува. Тоа е причина зашто често се јавува.

Кај мене најефикасно се покажа(бидејќи имам тешка алергија на пеницилин) Фуролинот (грди, ужасно горчливи таблети), како и долго време конзумирање на сушена брусница бидејќи увиниот чај не можам да го поднесам на вкус, гаден ми е ептен.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Дали од кога ги исприма сите инфузии осети подобрување или и од првите?

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.304
    Па не би можела да кажам, сепак првите три дена имав катетер и кога го извадија ми се чинеше дека бактеријата ми прави парампарче, ама сепак после кога ми се стабилизира се приметив по уринирање дека не ми мириса веќе урината и немав повеќе болки, еве 6 месеци немам воопшто болки.

6. thalia zapata

thalia zapata Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    samo D- mannose nisto drugo ! :)

7. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    AngelOfArh.....ti kako si mene mi imaat kauzvano deka cistito se sreduva so poragaj se menuvale hormonite so i trebaat ..na besikata ...ja kako so svativ ti se porodi taka li ..i sea kako ti e so besikata ????

8. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    samo D- mannose ...2 pati uupesno ja iscistiv ... prviot pat bese mnogu hronicna so 11 antibitika ne ja iscistv ama eve so ovie prirodni apcinja ...

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.304
    Напротив после породување се јавува почесто. Јас засега немам мака, мислам дека Линдацинот помогна. А ќе земам и Д-маноза, за секој случај. Јас цела бременост ја имав, со ништо не се чистеше.

10. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    hmm da sum citala vo statii deka so zgolemuvanje na matkata neli ona tezi ..na besikata i so toa se javuvaat vospalenija to est cistiti ....ama PAK ...na moja drugarka eden uro ginekolg vo sistina ona bes epocsto i na nejze i bese ostetena sluznicata na mocniot meur od mnogu mngou antibitici i bakterii ...eve i ona veke godina dena ima sterilna urina i jas isto ama ne bolat besikite ..i dvete jas pravev cistoskopija i sluznicata mi e krvava na besikata od mnogu cisiti a SO D-manosseto ....ja iscistiv .....e sega ovoj uro ginekologt i rekol deka so bremensot deka se smiruva besikata se proizveduval hormonot progesteron i se smiruvala besikata ..a baska znam devojcinja od FOrumi... na koi im se ima smireno besikata so ..bremensot .....

11. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    MNOGU si GRESKA DEKA POSLE PORAGAJ DEKA POCESTO SE JAVUVA ...eve da sea mi tekna bev kaj stavridis ya besiakta sto me boli a si imam sterilna urina ...em .. go prasav za bremensot dali se smiruva besikata on rece deka imalo i takvi mnogu slucai .....a on e profesor doktor stavridis vrven urolog .....

12. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Дали некој може да ми препорача добар уролог?со ништо живо не се уништува оваа гнасна бактерија...

13. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    И дали некој има листа дадена од гинеколог или било кој што треба да се јаде а што не?а не само благо не и мрсно и толку

14. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648
    Парче бел лук во ушето...пред да го ставиш прободи го неколку пати за да се активира алицинот.

15. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    ДАЛИ проба со D-mannose ?????

16. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    мојата ешерихија не можев да ја уништам со 11 АНТИБИТИЦИ ....а со D-mannoseto успешно ја исчистив ..!!!!

17. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Уште со тоа не сум пробала...ја има во сите аптеки?и која е цената?

18. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    2400 den. e ..od zegin ja imam kupuvano ...jas na mnogu ja preporacuvam na forumov ama nekoj ne me slusa ..skapa e da ..ama toa e na prirodna baza seker na koj se lepat bakteriiite i gi mokris so caj ..ne e antibittik da ti go unisti imunitetot......vie si znaete jas veke ne se zamaram tuka na forumov da pisuvam poso izglea deka e dzabe...ako te interesira kako se pijat tabletite pisi mi vo inbox....

19. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Купив d-mannose.може ли некој што ја употребувал да ми каже по колку пиевте дневно?Фала

На thalia zapata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. thalia zapata

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    prvite 4 dena se pie da receme 3 po 3 kapsuli .. pred jadenje pola saat ..
    posle narednite denovi 2 po 2 ...pred jadenje i so mnogu mnogu cajj za da se isfrli sekerot na koj se nalepeni bakteriiite ako ne piete mnogu caj po 3 kg dnevno ...obavezno nisto ne pravite mnogu mnogu caj ..a mozete ustvari kapuslite da si gi rastvarate vo ladna voa na gladno pred jadenje .. ..i ke se isfrlat bakteriite.