Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Здраво, сакам да ве прашам како го пиевте маслото, така неможе да се пие со што си го растваравте да не се осека?

2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Со маслиново масло се раствора.

На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @iloveyou29 Благодарам, прееска пробав со кокосово масло, абе нагон на повраќање добивам од што ми е многу гадно.

4. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Пробај со сок , во чаша една голтка колку да испиеш наеднаш

5. Dzevelekova

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Си го најдов спасот, маслиново масло, маџун и капки диво оригано.

На petunija77 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Со што ја пиеш? Сабајлево се напив во млако мислев дека ќе повратам ептем грозно ми беше.
    Некој совет со што да го пијам?

7. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.103
    Допаѓања:
    72.590
    Со маџун пијам. Маџунот е благ па не го осеќам толку дивото оригано. Или пак со лажица шеќер чисто да го разблажам ама отпосле пак е гадно.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Пред подолг период по операција во болница ради тоа што се многу стерилни нашите болници закачив ешерихија која откако стигнав дома почна да ми прави гадни проблеми со високи темепратури што не се симнуваа речиси со ништо покрај другите симптоми, па уште кога излегоа резултатите и се потврди дека навистина е таа бактерија, ме мавна уште еден шлог, посебно кога читав коментари на форумов колку тешко се справуваат со оваа бактерија очекувајќи тешка и макотрпна борба, но мој совет е да си направите уринокултура на кои антибиотици бактеријата е сензитивна, на кои не. (Јас ја направив во Авицена и мислам дека не беше скапо и ми дадоа листа од 20 лекови). Ми дадоа антибиотик по листата, витамин ц 3 пати на ден 2+ литри чај на ден (брусница, аронија и канарион) и барем на 2 дена по едно лукче. За 7 дена веќе ја немаше. Ради рутински контроли на месец или на 2 мессеци обавезно правам урино култура и ред други испитувања кои барем до сега биле чисти. Не очекував толку лесно да се справам со неа и морам да напоменам дека и ден денес си пијам по 1-2 литри чај, еден ден брусница друг ден аронија и тн. и витамин ц барем 2 пати во ден. Се надевам дека на некој ќе му помогне ова.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    И прави си редовно уринокултура. Ништо не значи ова, сме лечеле и ние ама се враќа. И сите праиме уринокултура, не пиеме антибиотик на тепка.

На Mrs. Lovett и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Mimoza92

Mimoza92 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    35
    Zdr I jas ima bakterija ekserhija koli mi dad Dr atibijoti I vaginalt am mi kaza da pomine ciklos pa da gi pijam nezna dali nekoj ima takvo iskusvo da se LecI vala pozz

11. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Jас се извинувам ако се разбравме погрешно, не ни помислив дека некој на своја рака си зема лекови, го кажав тоа затоа што матичниот ми даде прво антибиотик кој воопшто не реагираше ниту ја симна температурата, се додека урологот не ме препрати повторно да направам на кои антибиотици е сензитивна и ми даде соодветен антибиоти, споделив и каде го направив тоа затоа што сите знаеме дека на различни места различни се и резултатите. Еве веќе долг период и по паѓање на имунитет се нема вратено. Се извинувам уште еднаш, но со соодветна терапија може да се стави крај на секое измачување, но нашиве доктори не секогаш знаат секому да погодат. Како што веќе е познато дека ешерихијата е дел од организмот, само треба да се стави под контрола.

На LadyC и Leo_29 им се допаѓа ова.
  12. Marki

Marki Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Дали лидапримот се продава сеуште и во која аптека го има.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Прашајте ги вашите доктори за антибиотик Флексид, за рецидивни респираторни и уринарни инфекции. Ми помогна многу.

14. Marki

Marki Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Kade mozam da go najdam i. Kolku cini

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Во аптека, со рецепт од доктор, околу 600 мислам беше, ама пошто е антибиотик мора доктор да ти го препише.

16. KiwiFruit

KiwiFruit Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2019
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    78
    Имал некој досега хемолитична ешерихија коли? како сте ја лечеле? и повеќе инфо?
    Имам ужасно печење и неможам да ја додржам урината кога стојам

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Татко ми има повеќе од пола година.
    Пиеше и антибиотици и чаеви од билна и уште има милион бактерии.
    И ние го бараме чарето.Маслото од диво оригано помагало пробај го

На KiwiFruit му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Monche24

Monche24 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    44
    Во Еурофарм има едни таблети на природна база се - Неоренал СР, бугарски се ама многу ми помогнаа..за почесто да мокриш се пијат..два пати на ден по една таблета се пие, безбедни се при бременост и доење..Топло ги препорачувам :)

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.872
    Допаѓања:
    25.348
    Мајка ми ја имаше . Ама таа на природна база ја излечи . Се сеќавам дека пиеше по 2 литри чај од брусница на Виталија , без шеќер ( шеќерот и создава тегоби во желудникот , и затоа се пие без шеќер , дури и нескафе од оние што се чисто кафе ) . Колку што памтам , не пиеше антибиотици , ниту било какви други лекови . Увин чај и чај од брусница . Ја излечи за 6 месеци немаше ни трага ни глас од бактеријата . Ден денес нема . Ја имаше во 2012 година , и оттогаш наваму воопшто не и се врати .

Можеби чаевите делуваа дека ја открила рано , ама сепак ..

20. tomorrowlandY

tomorrowlandY Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Дали кога сте пиеле антибиотик но и пробиотик, ви бил подуен стомакот па дури понекогаш да имате и дијареа? И ме интересира дали е подобро да се пие чајот од диво оригано или маслото ?