Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Збориш за младиот Ставридис? не знаев.Од Жан Митрев баш не сум задоволна нешто посебно ,ок е ,али очекував некако повеќе совети од она што го знам и применувам со години

2. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Da za dr. Sotir Stavridis.
    Ne se zainteresirani za problematikata, koga bev vo Sistina toj doktor nemozam da go narecam mu slusav pola saat privatni mubeti na mob za da mi kaze pa toa e zemi pij spazmeks.... Ok...

3. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Не знаев дека син му на Ставридис таму работи , фала на инфо , инаку за оваа проблематика искрено освен Ставридис ниту еден друг доктор до сега кај што сум била не ми дал некој посебен совет или објаснување ,во болница кога лежев сестрите ми кажаа дека се повторува болеста и дека не е пожелно повторна операција освен нешто итно ако е ,а докторот ништо посебно не ми објасни, ама затоа Ставридис се што прашав и не прашав ми одговори, секоја му чест на тој доктор, се надевав искрено дека медицината напредувала на ова поле ,но кога бев сега брзо на цистоскопија у ствари ништо ново не слушнав, можеби многу очекував :D

4. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Женски здраво.
    Јас скоро 3год се мачам со ЕК и ентерокока, пиев што ли не, последно направив уринокултура пред 2м покажа стерилна. Арно ама јас трудна сум 7недели и се јавив на лекар со болки во стомакот, под желудникот, бубрезите и слабините. Ми најдоа инфекција во мокрача па така антибиотици пиев до денес, но болките ги имам сеуште. За 1недела ќе правам уринокултура. Дали има шанси да се од тоа болките?

5. arabella_

arabella_ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2020
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    364
    Hello пак ми се врати бактеријава нормално.
    До тие што пиеле чај од диво оригано и капки за колку време сте се излечиле?
    Почнав во средата , подобро е не дека не ама уште имам печење, мокрам почесто од вообичаено.
    Немам трпение веќе со бактеријава .

6. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    498
    Probaj i so d-manoza i apcinja brusnica

На arabella_ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Jas se macam so nea 7 meseci so site simptomi probav i maslo i caj ne pomogna 7 antibiotici nisto sega sum na dmanoza pa ke vidime :(

8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Луге помагајте. 7антибиотици, чаеви сите можни, дманози, брусници, оригано улје/чај витамини и неможам да ја откачам бактеријава дрепа ме направи. Има ли некој совет за добар антибиотик да се проба или било што?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    102.770
    Нема добар антибиотик за овааа вештерка, се ми е пробано. Еве последно ја излечив со еден чај кој никад не сум чула дека е за Е.Коли, за друго го пиев, а ми помогна. Чај од ловоров лист, не е некој посебен рецепт, вода, ловоров лист, ама додавам и ѓумбир и цимет, лимон и пијам по пола литар. Ми помага и за целулитот искрено и за пробава и за се. Ама и ова чистење е релативно, за 1 ден може пак да букне. И јас имам пробано се, ама баш се, и не успевам да ја исчистам. Последно ја исчистив со сумамед и панцеф и најдолго ме држеше, 9м, ама пак букна.

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Јас знам дека е досадна и во ред е сето тоа ама лугево во одреден период и со одредена терапија ја чистат. Ама 7 месеци да неможе од ништо да се исчити. Па боле уретра, колкови препони значи не е можно. Ке го пробам чајов не кошта ништо.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    102.770
    МОжеш да им кажуваш за Е.Коли на тие што не знаат, пола и поише од животов мој ја имам. Болки, неспиење, нелагодност, се имам. од 16г ја имам а имам 34 моментално. Кај мене се дијагностицира леукоплакија, си ја направила бактеријата, цела бешика ми е огромна рана. Направи си цистоскопија да си знаеш на што си, ако имаш леукоплакија не се лечи со ништо сем операција, ама моментално не сме приоритет, не е итен случај.

12. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    За леукоплакија ми рекоа се оди со долгорочно третирање со антибиотици и имуномодулатори. Доколку тоа не ја исчисти тогаш се оперира ми кажа Ставридис. Не мислев да ви кажувам единствено има луге кои успеала да ја надминат и да живеат нормален живот се надевам дека некој ке сподели искуство.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    102.770
    Се, баш се ми е пробано во овие 18г, ништо не успеа.

14. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Dali nekoj ima zemano vo isto vreme urostim i izoprimizom? Dali moze da se pijat zaedno bidejki edniot go stimulira imunitetot a uristom e kako oralna vakcina.

15. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    1.750
    Само што ми стигна резултатот од уринокултура, имам ешерихија коли 1.000.000 .
    На моменти имам зачестено мокрење и болки во пределот кај бешиката и бубрезите. Стомакот ми се дуе на моменти и имам гасови :lol: Не знам дали е поврзано со ова (facepalm)
    Прв пат се соочувам со вакво нешто и се исплашив.
    Совет?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    514
    Da mozni se site simptomi. Imas cistit predizvikan od eserihija. Odi so nekoja trojna antibiotska terapija spored antibiogram vo sorotivno ke se macis cel zivot bidejki e mnoogu dosadna.

17. Elii19

Elii19 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    22
    Здраво феминки

Се трудам веќе 5 месеци за да забременам
    Бев на контрола кај Систина , при микробиолошки брисеви ми најдоа 4 типа бактерии : микопласма , уреоласма , гарднерела и ешерихија.
    Ми дадоа да пијам амоцилкав , Vibramicyn мене и на мојот сопруг , vaginaletki flagyl i diflazon зa 7 денa .

Многу сум збунета , би сакала да ве прашам дали некој од овие бактерии пречи забременување , дали некоја имала искуство со овие бактерии?

Ви благодарам од напред!

18. januari19

januari19 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.748
    Јас имам ешерихија последниве 10 години ќе ми ја снема некој период па пак ќе се појави. Пред да правам ивф сакав да ја исчистам и пробав со суруп од преспанска горчича го има во Зегин и продаваниците за здрава храна. Јас пиев едно капаче сабајле едно навачер. Сега за сега сум ОК, на уринокултура ми дава дека е стерилна. Мислам дека секој лек од билки е многу подобар од антибиотик се отрув од антибиотик не ми помогна овие години. Види кај нив на страната мислам дека Беше Роза Канина Ресен што се може да се лечи со сирупот.

19. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    417
    Девојки уринирајте после секс обавезно и почесто се замивајте долу. И гледајте партнерот истото да го прави и да користите заштита. Ако едниот ја има можно и партнерот да ја има и да треба и тој терапија да прима. За последно е да се чувате, да водите хигиена, да имате зајакнат имунитет пошто при секое паѓање на имунитетот се јавува бактеријата, исто и после доза антибиотици.

20. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    815
    Јас точно 10г ја имам се пробав и пак се враќа назад. Купив од Србија монурал антибиотик во прав што се раствора во вода и само тоа ми помага подолго време да ми е стерилна урината