1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Не е битно, шеќер е шеќер за оваа бактерија. Од 16г се борам со неа а еве у септември ќе полнам 37, 21 година мака мачам и сум приметила а се опуштам со овошје, благо, одма се активира, за чудо од сладолед не ми се активира, еве не знам зошто, ама секој ден па не јадам сладолед и може затоа. Шеќер на минимум, само кај што ептен мора и нема гајле ќе се среди.

2. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    257
    Јас ја имав пред 10 години, два пати ми се имаше вратено, ама последниот пат пиев по 1 л чај магдонос и сок од целер и оттогаш ми се нема вратено, баш ми е жал што луѓе ја имаат со години

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Сте ја решиле брзо, не има нас што сме стигнати до операција со гомцево и не се решава. Додуша ја држам под контрола со многу вода, брусница и витЦ, па ќе видиме.

На Anonimnna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hellothere

Hellothere Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Lugje pomagajte..bolka i nagon za vo wc celo vreme..duri i krv mi poteche…

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Прво во лабораторија да оставиш урина после ќе земеш од ќесички Уро ројал, Урифос, Уримил... ги има различни за цистит се сите, и на влошка топла ракија, колку потопла толку подобро. Стави и замотај се легни. Плус, навечер 1 капсула брусница и 1 витамин ц од 1000. Додека ти стигнат резултатите, после ќе пиеш антибиотик по антибиограм.

На Hellothere му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.955
    Дали сте имале речиси постојана болка во долниот дел на стомакот заради ешерихија? Веќе неколку месеци чувствувам нелагодност во тој дел, осетливост дури и при допир. Уринокултура чиста, на ехо се гледаше некое воспаление и на брисеви ми покажа ешерихија. Може болката да е од неа?

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Ау да, скроз! Најтешките болки во животот од Е. Коли ми се. 2 родив таква мака немав

8. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    251
    На брис земен од циста на опашката (синусно влакно), на резултатот искочи дека има бактерија ешерихија коли. Како е можно кога нели е бактерија на уринарниот тракт?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Не, од цревата иде. Таа е бактерија што ја има во фецес, ја имаш закачено или со лошо бришење или ако си ја третирала амбулантски те заразиле.

10. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    251
    Немам јас, на машки пол е. Они се поизложени на појава за синусно влакно.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Епа лошо се има избришано при голема нужда или се има некако заразено. Инаку е уринарна инфекцијата од бактеријата, ама таа е од цревата, не од урината.

На Harley Quinn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.955
    Те читав на претходни страници дека долго време ја имаш, сега ја стави под контрола? И ако да, како? :D
    Ми препишаа антибиотици и вагиналети ама знам дека се враќа :|

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Под контрола ми е, со високи дози Ц вит, 2000 на ден, и капсули брусница 2 на ден. И бустање имунитет.

На ForeverYoung му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Ете и мене после три месеци (откако ја излечив со панцеф) повторно ми се поврати бактеријата. Овој пат откако осетив студ на нозете. Најчесто ја добивам или од клима (летно време) и сега зимно ако осетам студ на нозете. Започнав по природен пат, масло од диво оригано, некои прашаци од брусница од аптека и чајна мешавина на алкалоид од билна аптека меѓутоа недела дена така и ништо не помага. Изгледа повторно ќе мора да се трујам со антибиотици :( Дали некој може на форумов подетално да објасни за тие методи пред операција и операција за оваа состојба?

15. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    дури имам чуство како откако почнав да пијам од чајната мешавина на алкалоид како да ми се влошија тегобите. дали може да се пие тој во комбинација со прашакот од брусница?

16. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.284
    Допаѓања:
    3.799
    Нема операција за ешерихија коли. Јас сум оперирана од леукоплакија предизвикана од ешерихија. Ама бактерија можеш да излечиш само со антибиотик, особено оваа бактерија. Пробај со Нитрофурантоин кај мене многу фино делува. Можеш да го пиеш до 3 месеца по едно апче на ден бидејќи е уросептик не класичен антибиотик. Но првите 2 недели 2×1. Се ова што пиеш е само суплемент нема да ти ја излечи бактеријата.

17. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    а дали може некој на форумов да ми препорача добри и ефикасни д-манозе? Еве испив цела доза антибиотици но не се чуствувам како да е бактеријата целосно излечена. Сеуште осеќам понекога пецкање при мокрење...

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Не ти треба Д-маноза, истата функција ја имаат и капсулите од брусница со висока доза на витЦ.

На vamutamu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vamutamu2

vamutamu2 Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    12
    Мислиш на тие Jamison од еурофарм? тие имаат и брусница и д-маноза ама не видов витамин ц во нив

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.158
    Допаѓања:
    102.087
    Брусница плус ќе си земеш Витамин Ц. Јас така ја контролирам еве трета година.