Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. fairy11__

fairy11__ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво пред некој ден ми ја открија и мене истата бакерија со број на бактерии/мл 1.000.000 и ESBL позитивна.Пред два месеци имав и камчиња во бубрезите а дел не ми се исфлени од едниот бубрег.Имам големи болки во бубрезите и желудникот а некогаш и во јајниците.Мокрачата ми е темно портокалова-кафена и има непријатен мирис и ме пецка кога мочам .Имам цело време темперстура 37,3 а пред некој ден 38,5 чуствувам омалаксаност замор и пад на концентрација.Матичната ми препиша sulfamethoxazole,trimethoprim и маноза.
    Дали некој имал слична ситуација и дали ги користел истите антибиотици

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.219
    Допаѓања:
    9.077
    Јас ја имав во бременоста, исто 1.000.000. Бев и на ехо оти се почна со болки на лева страна, имав песок. Пиев панцеф, па амоксиклав, пролом вода не знам колку шишиња, брусница чај и пак ја имав кога испитав. 2 недели бев со треска и 39.6 температура на моменти.
    Матичната кажа да прекинам со антибиотици, а после пораѓај не проверив. Мислам дека ја имам уште.

3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    85.259
    Пијај чај од оригано по пола литар во ден,навечер капсула од брусница и еден витамин ц .
    На Џејмисон капсулите од брусница се супер јас такви пиев,а сега зедов од ДМ брусница со ц витамин комбинација...и најважно благо не .Позз брзо оздравување

4. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    789
    Ве молам некој опериран од леукоплакија да ми пише во лп. Фала многу :l:

5. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    32
    Внимавајте со благото, и фала на сите што ме предупредивте. Поминати беа симптомите пресреќна јас, некни си се опyштив со благо и се врати дел од чешањето тој ден, јас вагинално ја имам. Така да пазење и без благо, чоколада и шекери. Само од овошје сум ок.

6. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Имам непријатна болка во бешиката. На уринокултура нема бактерија, на обична анализа покачени леукоцити и еритроцити. Матичната ми препиша само нешто на природна база со брусница. Дали некоја имала нешто слично? Иначе мочам многу почесто и имам како некои светки/ парчиња во урината. Избезумена сум..

7. GlamG

GlamG Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    29
    Povtori urinokultura

8. Saraahh

Saraahh Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    2.353
    Здраво, пред 3 месеци имав ешерихија во урина и вагинално. Гинеколог ми препиша антибиотици. 10 дена по терапијата правев уринокултура, беше чиста. Сега пак осеќам симптоми. Во меѓувреме цело време пијам чај од диво оригано, а утре ќе одам да правам пак уринокултура. Прашањето ми е дали пак да одам на гинеколог, заради тоа што знам оти ќе ми препише пак антибиотици, а јас би сакала на природна база да го решам тоа. Дали е во ред на своја рака да земам Д маноза?

9. _iKarmen

_iKarmen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2022
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    28
    D manozata zemaj ja sekako ama taa nema da gi izleci bakteriite, samo kje pomogne da se izlachat polesno, za sekoj sluchaj odi na lekar zashto ako ne zimas antibiotici mozhe da se napravi biofilm od bakterijata i posle da ne mozhesh da ja otkacis mn podolgo

10. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    Sto e biofilm?

11. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    1
    На какви брисеви ти ја покажа?

12. Sasha25

Sasha25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2021
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    19
    Некој што има искуство со леукоплакија на бешика, ако може да сподели кои се првите / најчестите симптоми? И ако има некој со лично искуство опериран ве молам пишете ми порака. Однапред благодарна!

Последна измена: 10 август 2025 во 13:52