Здраво пред некој ден ми ја открија и мене истата бакерија со број на бактерии/мл 1.000.000 и ESBL позитивна.Пред два месеци имав и камчиња во бубрезите а дел не ми се исфлени од едниот бубрег.Имам големи болки во бубрезите и желудникот а некогаш и во јајниците.Мокрачата ми е темно портокалова-кафена и има непријатен мирис и ме пецка кога мочам .Имам цело време темперстура 37,3 а пред некој ден 38,5 чуствувам омалаксаност замор и пад на концентрација.Матичната ми препиша sulfamethoxazole,trimethoprim и маноза. Дали некој имал слична ситуација и дали ги користел истите антибиотици
Јас ја имав во бременоста, исто 1.000.000. Бев и на ехо оти се почна со болки на лева страна, имав песок. Пиев панцеф, па амоксиклав, пролом вода не знам колку шишиња, брусница чај и пак ја имав кога испитав. 2 недели бев со треска и 39.6 температура на моменти. Матичната кажа да прекинам со антибиотици, а после пораѓај не проверив. Мислам дека ја имам уште.
Пијај чај од оригано по пола литар во ден,навечер капсула од брусница и еден витамин ц . На Џејмисон капсулите од брусница се супер јас такви пиев,а сега зедов од ДМ брусница со ц витамин комбинација...и најважно благо не .Позз брзо оздравување
Внимавајте со благото, и фала на сите што ме предупредивте. Поминати беа симптомите пресреќна јас, некни си се опyштив со благо и се врати дел од чешањето тој ден, јас вагинално ја имам. Така да пазење и без благо, чоколада и шекери. Само од овошје сум ок.
Здраво девојки. Имам непријатна болка во бешиката. На уринокултура нема бактерија, на обична анализа покачени леукоцити и еритроцити. Матичната ми препиша само нешто на природна база со брусница. Дали некоја имала нешто слично? Иначе мочам многу почесто и имам како некои светки/ парчиња во урината. Избезумена сум..
Здраво, пред 3 месеци имав ешерихија во урина и вагинално. Гинеколог ми препиша антибиотици. 10 дена по терапијата правев уринокултура, беше чиста. Сега пак осеќам симптоми. Во меѓувреме цело време пијам чај од диво оригано, а утре ќе одам да правам пак уринокултура. Прашањето ми е дали пак да одам на гинеколог, заради тоа што знам оти ќе ми препише пак антибиотици, а јас би сакала на природна база да го решам тоа. Дали е во ред на своја рака да земам Д маноза?
D manozata zemaj ja sekako ama taa nema da gi izleci bakteriite, samo kje pomogne da se izlachat polesno, za sekoj sluchaj odi na lekar zashto ako ne zimas antibiotici mozhe da se napravi biofilm od bakterijata i posle da ne mozhesh da ja otkacis mn podolgo
Некој што има искуство со леукоплакија на бешика, ако може да сподели кои се првите / најчестите симптоми? И ако има некој со лично искуство опериран ве молам пишете ми порака. Однапред благодарна!
Испадна дека имам леукоплакија. Уринокултура стерилна секогаш. Дали може некоја што го има/ла истото да ми пише? Фала однапред
Дали има некоја диета што помага за ова бактерија? Знам дека благо и кисело не треба и тоа го применувам. Некои други совети ве молам
Дали има некој успеал да ја излечи esherihijа ESBL? Бев на болничка терапија, ја немав 6 месеци и пак се појави… пиев два месеци антибиотици, беше негативна уринокултурата ама симптомите ги осеќав.. Има ли некој конкретно искуство со ESBL?
Здраво,ве молам за искуства за диво оригано. Имам ешерихија и ентерокока во уретра која не можам со антибиотици да ја средам,сакам да пробам диво оригано.Што е подобро и полесно за консумирање маслото или гледам има и капсули?
А дали е нормално да покажи бактерија во урината иту во огромен број а на брис од уретра да нема ништо?