Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. fairy11__

fairy11__ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво пред некој ден ми ја открија и мене истата бакерија со број на бактерии/мл 1.000.000 и ESBL позитивна.Пред два месеци имав и камчиња во бубрезите а дел не ми се исфлени од едниот бубрег.Имам големи болки во бубрезите и желудникот а некогаш и во јајниците.Мокрачата ми е темно портокалова-кафена и има непријатен мирис и ме пецка кога мочам .Имам цело време темперстура 37,3 а пред некој ден 38,5 чуствувам омалаксаност замор и пад на концентрација.Матичната ми препиша sulfamethoxazole,trimethoprim и маноза.
    Дали некој имал слична ситуација и дали ги користел истите антибиотици

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    8.830
    Јас ја имав во бременоста, исто 1.000.000. Бев и на ехо оти се почна со болки на лева страна, имав песок. Пиев панцеф, па амоксиклав, пролом вода не знам колку шишиња, брусница чај и пак ја имав кога испитав. 2 недели бев со треска и 39.6 температура на моменти.
    Матичната кажа да прекинам со антибиотици, а после пораѓај не проверив. Мислам дека ја имам уште.

3. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.227
    Допаѓања:
    84.512
    Пијај чај од оригано по пола литар во ден,навечер капсула од брусница и еден витамин ц .
    На Џејмисон капсулите од брусница се супер јас такви пиев,а сега зедов од ДМ брусница со ц витамин комбинација...и најважно благо не .Позз брзо оздравување

4. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    788
    Ве молам некој опериран од леукоплакија да ми пише во лп. Фала многу :l:

5. GirlBeauty3

GirlBeauty3 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2025
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    21
    Внимавајте со благото, и фала на сите што ме предупредивте. Поминати беа симптомите пресреќна јас, некни си се опyштив со благо и се врати дел од чешањето тој ден, јас вагинално ја имам. Така да пазење и без благо, чоколада и шекери. Само од овошје сум ок.