Да на уретрален брис.Гинеколошки брисеви чисти,уринокултура стерилна и брис од уретра и тој чист.Болки ,маки невидени.Правев цистоскопија уретрата страшно воспалена.Пиев антибиотик на среќа,пак земен брис од уретра пак негативен пак антибиотик на среќа и така 4пати.Конечно на четвртиот брис испаднаа две бактерии.Пак пиев двојни антибиотици и пак не сум ок.Вчера направив контролен кој мослам дека ќе испадни пак лажно негативен,зошто очигледно требаа мноогу добро да е земен.Инаку уролог ми го зема.Ии сега чаре не знам кај да барам,затоа сакам да пробам со диво оригано,молам за искуства
Не е дека ќе имаш некоја штета од дивото оригано може да пробаш. Јас пробав и масло и чај..некој посебен ефект немав. Многу е гадно за пиење. Сега моментално пијам антибиотици пак и една чајна мешавина од повеќе билки па ќе видиме. Во меѓувреме чекам 10 дена една тинктура да ми отстои за да ја почнам и неа со вино лук и рузмарин…душата ми ја изваде оваа бактерија
Дали пиевте масло и како? Јас сакав да земам масло ама во аптека ми кажаа дека има и капсули па не зедов,ај реков да видам искуства.Си велам со капсулите полесно
Пиев масло да..во лажичка маслиново масло капнував по 4 капки три пати на ден..така е за активна инфекција. За превенција е еднаш на ден. И мислам се пиеше 14 дена па требаше не знам колку дена пауза да се прави.