Escherichia coli (ешерихија коли)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од LaRagazza, 6 јануари 2010.

1. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Да на уретрален брис.Гинеколошки брисеви чисти,уринокултура стерилна и брис од уретра и тој чист.Болки ,маки невидени.Правев цистоскопија уретрата страшно воспалена.Пиев антибиотик на среќа,пак земен брис од уретра пак негативен пак антибиотик на среќа и така 4пати.Конечно на четвртиот брис испаднаа две бактерии.Пак пиев двојни антибиотици и пак не сум ок.Вчера направив контролен кој мослам дека ќе испадни пак лажно негативен,зошто очигледно требаа мноогу добро да е земен.Инаку уролог ми го зема.Ии сега чаре не знам кај да барам,затоа сакам да пробам со диво оригано,молам за искуства

2. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    536
    Не е дека ќе имаш некоја штета од дивото оригано може да пробаш.
    Јас пробав и масло и чај..некој посебен ефект немав. Многу е гадно за пиење. Сега моментално пијам антибиотици пак и една чајна мешавина од повеќе билки па ќе видиме. Во меѓувреме чекам 10 дена една тинктура да ми отстои за да ја почнам и неа со вино лук и рузмарин…душата ми ја изваде оваа бактерија

3. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Дали пиевте масло и како?
    Јас сакав да земам масло ама во аптека ми кажаа дека има и капсули па не зедов,ај реков да видам искуства.Си велам со капсулите полесно

4. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    536
    Пиев масло да..во лажичка маслиново масло капнував по 4 капки три пати на ден..така е за активна инфекција. За превенција е еднаш на ден. И мислам се пиеше 14 дена па требаше не знам колку дена пауза да се прави.

На SarChee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    4
    Kade mozam da go napravam toj bris?

6. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    532
    Кај уролог најверојатно.

7. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    372
    Кај уолог

8. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    4
    Дали се оперира?

9. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    536
    Што користите за превентива односно за да не се повторува бактериска инфекција?
    Витамини суплементи нешто за имунитет?
    споделете што се покажало како ефикасно

10. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    532
    До сега за жал ништо не ми се покажало ефикасно ...

11. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    536
    Јас сега последниот пат ја имав во огромен број милион на мл. 25 дена бев на антибиотици (по не знам кој пат годинава). Зедов повеќе да истражувам и мислам дека проблемот е тоа што оваа бактерија се закачува за ѕидот на бешиката и таму си прави засолниште додека работи антибиотикот што значи дека целосно антибиотикот не може да стигне до неа. Е сега, за да се разгради тој таканаречен биофилм истражував дека дека мора да се земаат biofilm disruptors еден од нив според тоа што прочитав е Н ацетилот. Почнав да го земам, но мислам дека мора истовремено да се зема со антибиотик за да има ефект.
    Ниеден доктор ми го нема ова кажано во државава и поразително е колку ова со уринарните инфекции не се сфаќа сериозно. Се молам сега оваа да успее па затоа барав нешто што наредно да земам чисто за превенција и имунитетски да се накренам после година и пол борби

12. g.o.c.a

g.o.c.a Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    37
    Имам леукоплакија која треба да се чисти, доколку некој се соочил со истиот проблем дали може да споделите искуство каде сте ја отстраниле леукоплакијата и од кој доктор сте задоволни? Ми кажаа имало некој доктор во Струга но не знам точно кој.