Навистина сум збунет околу исхраната при терапија од Хеликобактери и не знам веќе што да јадам... Секој ден јадам само варени компири и ориз и страв ми е дека ќе си направам други проблеми. Насекаде читам контрадикторни набројувања... Би можел ли некој да ми објасни како се хранеше подетално тие месец-два (кои јадења за појдок, ручек, вечера...)? Не можам баш да си дозволам скапи семиња овошја итн... Докторот не ми објасни ништо и покрај тоа што го прашав повеќе пати...
Потревно е сам да откриеш што ти смета а шѕо не... докторите неможат да ти дадат начин на ихрана најубаво ти ќе откриеш. На пр мене ми сметаше доматот, млечни производи, пржена храна
здраво мене пред еден месец ми е дијагностицирано Хеликобактер,ја замав стандардната тројна терапија со два антибиотици и ACIPAN за регулирање на зелудечна киселина.одкака ја завршив матичниот уште еднаш ми препиша уште една доза ACIPAN.меѓута мислам дека многу ми сметаат овие апчиња имам бесоница и губење на тезина.ве молам пишете дали и вие имате губење на тезина и мозда несоница.чувството е грозно ме полуде оваа бактерија
Бактеријата се испитува во медицинска лабораторија, ти земаат крв од вената и потоа ти кажуват дали ја имаш бактеријата и колкава е нејзината вредност, во зависност од тоа ќе ти каже матичниот доктор дали треба да пиеш некоја терапија или доволно е само да внимаваш на исхраната. Со лесно
Дали некој имал проблеми со лицето заради оваа бактерија..по долго одење по дерматолози и никаков лек за акниве ми рекоа да испитам хелико што испадна дека ја имам е сега со терапијава шо ми ја дадоа почна да има резултати,ама кога ми заврши терапијата по неколку дена лицето пак се врати како што си беше незнам што да праам
Јас кога бев од сабајле ми зедоа крв, а резултатите се готови истиот ден после 13-14h, ова пред неколку месеци беше, а сега навистина не знам како оди.
Луѓе кои се симптомите за хеликобактер? Мене ми кажаа задолжително да проверам затоа што последниве три недели ми се појавуваат огромни мачнини и нагон за повраќање пола час по оброк, на јаки парфеми, на вода и кафе.
Da liceyo se isfrla od bakterijata i sekoj pat koga ke se pojavi bakterijata postoi verojatnost da ti se isfrla liceto Liceto se isfrla,macinana vo zeludnikot i bolka, jaki kiselini...
Значи најдобро би било да направам други прегледи и испитувања, затоа што освен иритација на желудник друго немам, киселини немам, осип не, болка има која трае неколку секунди потоа престанува и желудникот ми се смирува кога ке земам ментол бонбона.
Najdobro e da proveris zasto apcinjata sto gi korisev bea za smiruvanje na kiselinata t.e. namaluvanje na kiselinata Najubavo proveri zasto kaj site razlicno se manifestira
Ако ти е страв има во аптека тест за да го правиш дома си има и упатство и се јас го правев го купив околу 450 денари .
Уживај прашај се што те интересира. Да на тестот само покажува дали има или нема хелио , има таму упатство чекор по чекор се чека 15 минути за резултат.
Fala ti za informacijata odvreme na vreme osekam teskotii ama super sega ke znam kako najlesno da si bidam sirlgurna dali imam problem ili ne