Јас имав ненормални болки, апчиња не ми помагаа. Пред да почнам со терапија т.е пред воопшто да проверам дали е хеликобактер цела недела имав болки и не можев да мрднам од кревет ниту јадев ниту пиев, катастрофа. Сега сум на терапија ама пак понекогаш осеќам некако неубаво чувство, како грч, подуеност не знам ни самата и затоа мислам дека нема да има ефект терапијата, за жал.
Istoto bev i jas sega nemam nekoj silni bolki ama se custvuvam mnogu neubo omalaksano stomakot poduen jadam samo varen gjevrek i jogurt..Prodolzi so terapijata i ti preporacuvam da go zemis ovaj med mnogu pomagat za heliko bakter i za poduenost jas denes pocnav da go upotrebuvam i caj virak zedov a kolku vreme si vaka so bolki
Го гледав и јас ама на неколку страни го има и не знам колку е сигурно да се порача. Јас уште од септември, ми се смируваа болките со фамосан и пиев по потреба, во јануари беа почести и во февруари веќе не се издржуваше и тогаш почнав со терапија.
Mi dadoa upat za ispituvanje Helikobakter vo Prolece no mi rekoa ne znaat tocno koga kje imalo za ispituvanje na Helikobakter mozno bilo da me vratat. Ima li nekoj bilo kakva informacija?
Mnogu efikasen med e alal pari fala mu na gospod so terapijata i medot bolkite se smirija i vnimavam na ishranata jogurt gevrek varen pire mn lesna hrana jadam ama sega imam problem so bubrezite mnogu bolka imam
Да не мислиш на смокви , не сум слушнала сливи да се ставаат. Може да си направиш две тегла едното да стои, едното одма да почнеш да го консумираш.
Дали некогаш кога ви се гади или ве боли желудникот и откако ќе се најадете ви поминуваат симптомите? Мене ми е така и само гуглам читам значело чир дека имаш..
Zdravo , pred nekoj den mi otrkrija helicobacter pylori mi prepisaa terapija esomaprazole2x1 flagyl2x1i hikoncil 2x2 odkako gi ispiv flagyl i hikoncil cel den mi e loso omalaksan sum zasamaten dali e mnogu jak antibiotikot ili ... porano sum bil alergicen na penicilin a gledam hikoncil spaga vo grupata na penicilini