Prv den , samo prvata doza sabalje ja ispiv vecerta ne piev , samo flazil i sega mi e dobro mislam deka e od hikonixilot
Здраво. Имам честа појава на хелико. Читам дека мн помагаат смокви во маслиново. Е сега прашањето ми е кој е реџептот ? И дали се полни теглата цела со масло?
Здраво да прашам денеска се тестирав и добив резултати дека имам хелиобактерија ИГА (45.2) , е сега дали може некој совет што треба да се избегнува / да се јаде бидејќи се пишува по интернет но друго ми е од искуство кога ќе ми кажат . Исто така било каков совет помага ви благодарам .
Чај од бамји.сок од зелка сабајлечки.уље диво оригано Може и тројна терапија ама некогаш се враќа,а е тешка за пиење
Dami, imav bolki vo dolniot del od stomakot, nemav kiselina i nikakvi bolki vo zeludnik. Pred da se testiram imav naduenost vo stomak i gasovi, cuvstvo na pecenje vo crevata i bolka kako sto rekov vo dolniot del od stomakot. Posle briz od krv, urina i izmet mi najdoa Helicobacter pylori i vo krv i vo izmet so vrednost 3,5 taka pisuvase vo dokumentot od mikrobiologija. Primam trojna terapija 1 nedela do vcera bese ok no od vcera se cuvstvuvam omalaksano bez energija imam uste edna nedela da ja zavrsam terapijata. Dali nekoj ima vakvo iskustvo? Blagodaram odnapred
Дали на некој за време на третман со тинктурата на др. Шулц му се зголеми апетитот, со постојано чувство на глад?
Мала помош, Ја почнав терапијата тројна за бактеријава но имав многу лоши реакции од лошење и болење уште толку. Ја прекинав и сега пак треба да ја почнам, дали има некој совет што да направам бидејќи не можам да ги трпам апчињава и терапијава . Секој ден ми е лошо и ме боли цел дел кај желудникот .
Здраво, пиев тројна терапија , меѓутоа еве после три нефело повторно имам мека столица како дикареа веќе неколку дена. И повторно подждригнувам често. Можно ли е да не се исчистила хелико бактеријава ?
Dali nekoj ima iskustvo so pienje na ovie kapsuli na prirodna baza dali im pomognalo da se izleci ? Moze da preporacate i nesto drugo samo ve molam da ne e apce za da se iscistam od ovaa bakterija. https://www.mitra.mk/product/herbel...coRn9QVze7M7kY87BFD76OGb7haeIutehQYH9Ak7_v-Q8
Zdravo decki,citam nekolku postovi ama ne uspeav da go najdam toa sto mene mi se slucuva. Bakterijava mi e na 6.6 i ja teram trojnata terapija,usre 3 dena i zavrsuvam so nejze,no poslednive nekolku dena mi se slucuva da imam gadenje i zasemetenost,i primetiv deka vo toj period da zemam nesto blago da jadam i se vrakam vo normala....nekoj imal nekoe vakvo iskustvo,sto se slicuva? Dopolnitelno prasanje za probiotici,pijam Helico Balans , i go pijam 3h pred da zeam antibiotic,nekoj sovet ili iskustvo za balans+ jogurt ili kefir,dali i niv treba da pazam koga da gi konzumiram ili nema veze?
Sovet....ako nemas simtomi ne mislo deka ja imas,ke si napravis samo dopolnitelen stes. Sepak da si najdes nekoj mir(ili closure sho bi rekle amerikancite) utre na matice kazi deka sakas da se proveris za bakterijava
Па јас сум сигурна дека ја немам ама ме тераат да ја проверам бидејќи со друго имам проблем па тоа го поврзаа со хелико бактер, затоа викам дали може да ја имам а да немам симптоми?
Koj e toj sto te tera da ja proverish? I da ja proverish mislam deka procesot e,od maticen da zemes upat za gastro,pa od gastro da te pratat da proveris dali ja imas. Ke ti zemat krv i za nekoj den ke doznaes(mislam deka e 1 den cekanje za rezultati)