Ај пак. Пиено у септември алмацин 3 тури и флажил. Недела-2 јадев смокви у маслиново. После баталив. Читав и сок од зелка. Кажете као се праи
кажете сокот од зелка као се праи, сите 21 страна ги исчитав, од утре секое сабајле на гладно мавам смоква и диво оригано на мед. смрдла досадна, мора да се спасам од нејзе ми го убива стомакот
Матичната ми даде некој Гастро Чај од Стојанови за Хеликото, затоа што пред 3 месеци сум пиела антибиотик рано било… кажете шо да праам? да мењам матична? ме боли значи. Еве од дивото оригано има ефект, стомак неам, ни гасови ни нишо, јадам и смокви отсабајле на гладно. Глеам зелка што повеќе да јадам пошто неам соковник, а ни место за него.
Ај кажи ми како се прават смоквите со маслиново ми е мака да барам уназад. Јас имав пред година и пол и пиев флажил со лекоклар и нолпаза . Еве деновиве ми се гади премногу, подуено се осеќам , ужасно. Да сум бремена не сум и направив копрокултура и испадна пак хелико. Ексик! Ми препиша матичната флажил, амоксицилин (и реков дека ми се повраќа од лекокларот) и нолпаза пак… Зелка не смеам поради проблем со тероидна. Што е друго ефикасно ?
Ја од тоа шо читав праам вака: земам паковање смокви (рецептот оригинален е со 40 смокви) и секоја ја расекувам на 4 ама не скроз, колку да влезе маслиновото убаво. Ги редам у тегла и покривам со маслиново масло дур покрие. Пишуваа да седеле 40 дена у теглата, ама јас не ги чекам. Јадам секое сабајле на гладно, пред вода пред било шо. После тоа, одма, на лажица маслиново капнувам 2 капки од диво оригано, Probotalife. Се пие прва недела 3 пати на ден по 1 капка, од втората недела 2 капки. Има упатство. Од викендов почав и со чај некој микс од Херба Стојанови. фалат и сок од зелка, ама уште неам соковник земено, само свежа јадам. Глеам шо помалце благо, викаат се хранела со тоа, пијам шо поише вода, помалце кафе, помалце пржено, љуто и зачинето општо. Сума сумарум од сите 21 страна хаххај
Хаха Фала ти многу! Камо да можев тоа “помалце” да го внесам. Денес сум јадена попара млеко со 5 бисквити, една банана и за вечера еден компир варен со малку сол. Ме стега желудникот инаку… и покрај се што пазам и пак ми се гади, стомакот подуен како топче да сум голтнала и на секое ми доаѓа ждригање. Ужас!! Незнам дали да одам на интернист или да ја терам терапијава. Од вечерва почнав…
Kaj mene problemot e 3 god,problem so stolicata non stop prolivi I meka stolica,veke I psihicki obolev bev kolonoskopija,mi pravea Kom.tomografija se vo red.E sega si pobarav gastroskopija gluten, laktoza ili nesto sto vnesuvam pa mi go pravi ova I najdoa samo helikobakter.ima li sansi od nea da imam poremetuvanje na stolicata.ke pijam antibiotik 10 Dena,veke pominaa 5 ali jas epten mnogu blago jadev a sega gledam deka netreba.bolki drigi simptomi nemav.35god sum mnogu raboti pominav I se nesto novo,sega I ova ali nee strasno neli.blagodaram