1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Helicobacter Pylori

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од TinaM25, 19 август 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Ај пак.
    Пиено у септември алмацин 3 тури и флажил. Недела-2 јадев смокви у маслиново. После баталив.
    Читав и сок од зелка. Кажете као се праи
    IMG_3152.jpeg

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    кажете сокот од зелка као се праи, сите 21 страна ги исчитав,
    од утре секое сабајле на гладно мавам смоква и диво оригано на мед.
    смрдла досадна, мора да се спасам од нејзе ми го убива стомакот

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Матичната ми даде некој Гастро Чај од Стојанови за Хеликото, затоа што пред 3 месеци сум пиела антибиотик рано било… кажете шо да праам? да мењам матична?

ме боли значи. Еве од дивото оригано има ефект, стомак неам, ни гасови ни нишо, јадам и смокви отсабајле на гладно. Глеам зелка што повеќе да јадам пошто неам соковник, а ни место за него.

4. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    537
    Ај кажи ми како се прават смоквите со маслиново ми е мака да барам уназад. Јас имав пред година и пол и пиев флажил со лекоклар и нолпаза . Еве деновиве ми се гади премногу, подуено се осеќам , ужасно. Да сум бремена не сум и направив копрокултура и испадна пак хелико. Ексик! Ми препиша матичната флажил, амоксицилин (и реков дека ми се повраќа од лекокларот) и нолпаза пак… Зелка не смеам поради проблем со тероидна. Што е друго ефикасно ?

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Ја од тоа шо читав праам вака: земам паковање смокви (рецептот оригинален е со 40 смокви) и секоја ја расекувам на 4 ама не скроз, колку да влезе маслиновото убаво. Ги редам у тегла и покривам со маслиново масло дур покрие. Пишуваа да седеле 40 дена у теглата, ама јас не ги чекам.
    Јадам секое сабајле на гладно, пред вода пред било шо.
    После тоа, одма, на лажица маслиново капнувам 2 капки од диво оригано, Probotalife. Се пие прва недела 3 пати на ден по 1 капка, од втората недела 2 капки. Има упатство.
    Од викендов почав и со чај некој микс од Херба Стојанови.
    фалат и сок од зелка, ама уште неам соковник земено, само свежа јадам.
    Глеам шо помалце благо, викаат се хранела со тоа, пијам шо поише вода, помалце кафе, помалце пржено, љуто и зачинето општо.
    Сума сумарум од сите 21 страна хаххај

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    537
    :hug::hug::hug:
    Хаха Фала ти многу! Камо да можев тоа “помалце” да го внесам. Денес сум јадена попара млеко со 5 бисквити, една банана и за вечера еден компир варен со малку сол. Ме стега желудникот инаку… и покрај се што пазам и пак ми се гади, стомакот подуен како топче да сум голтнала и на секое ми доаѓа ждригање. Ужас!! Незнам дали да одам на интернист или да ја терам терапијава. Од вечерва почнав…

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Kaj mene problemot e 3 god,problem so stolicata non stop prolivi I meka stolica,veke I psihicki obolev bev kolonoskopija,mi pravea Kom.tomografija se vo red.E sega si pobarav gastroskopija gluten, laktoza ili nesto sto vnesuvam pa mi go pravi ova I najdoa samo helikobakter.ima li sansi od nea da imam poremetuvanje na stolicata.ke pijam antibiotik 10 Dena,veke pominaa 5 ali jas epten mnogu blago jadev a sega gledam deka netreba.bolki drigi simptomi nemav.35god sum mnogu raboti pominav I se nesto novo,sega I ova ali nee strasno neli.blagodaram

8. ♡☆♡

♡☆♡ Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    9
    Резултатот е негативен, нема бактерија. Така?

Прикачени фајлови:

9. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    740
    Нема.

На ♡☆♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    7.468
    На канал 5 рекламираат gastro aloe,problemi so zeludnik i creva,probaj toa.