Helicobacter Pylori

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од TinaM25, 19 август 2010.

1. Komba

Komba Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Posle jadenje tesko vo stomakot,cesti meki stolici i dijareja ponekogas.Ispitano heliko preku krv-negativno.Dali e mozno da ne e tocno?Da dadam izmet?
    Inaku zaboraviv i mirisa zdivot.

2. Cicko Cacko

Cicko Cacko Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2023
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    22
    Skoro doznav (pocetokot na ovaa godina) deka zgolemen mi e jagleroden monoksid,i jagleroden monoksid svrzan so hemoglobin.
    Toa zabrzuvanje na puls,i tie panicni napadi sto gi imam spomnato vo gorniot citat bile napadi na hipoksija...glupo e sto nekoj uspea da me ubedi deka bea panicni napadi.
    Nekoj ako bara nekakov odgovor vo temava i ako gi cita site postovi,samo neka go ima i toa na um.

3. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    277
    Каде има да се провери хеликобактер преку уреа здив тест?

На imorena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. chingchang

chingchang Нов член

Се зачлени на:
    6 мај 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, за викендот правев испитувања серумски и преку фецес со цел да се осигурам за ИБС но испадна Helicobacter pylori односно имам IgG во серумот 28.9. Резултатите од копрокултура требаше да стигнат денес ако се негативни, но бидејќи не стигнаа а и јас си ги имам симптомите сметам дека сум позитивна. Дали сметате дека е од корист да пијам антибиотска терапија (пиев пред 1 месец само 1 антибиотик кога ми рекоа дека не знаат што е) или нема фајде од антибиотиците да применувам други мерки? Кога пиев 1 антибиотик имав страшни симптоми и после терапијата ми стануваше полошо... :|