Да, тие се симптоми. И гасови може да имаш, болки во желудник, гадење... Консултирај се со матичен за терапија и внимавај на исхраната.
Пошто никогаш немам направено испитување дали ја имам бактеријава, дали може да ми кажете каква е постапката? Треба да одам кај матичната да ми даде упат? Каде и како се испитува? Колку чини испитувањето ако е со упат од матична, а колку чини ако е приватно? Фала однапред за одговорите.
Dami da ve prasam Tatkomi so ovaa infekcija ima mnogy problemi ja ima vekje 6god ima probano i so lekovi caevi duri vnimavase i na ishranata ama nisto pak isto sega slusam za vo sisitina se pravelo operacija za toa ama ne bilo sigurno da se unisti Imate li nekoj nacin da se spreci taa bakterija ili mi ostanuva za vo sisitina da mu zakazam?
Јас ја имав таа бактерија и можам да те прашам само, каква терапија пие татко ти, тројна ли е? И кои лекови ги зема? Јас имав 15 години кога ми ја открија, пиев тројна терапија составена од таблети и капсула. Таблетите беа со имиња Флажил и Лекоклар, капсулата Ланзул. Нека избегнува патлиџан да јаде со лушпа, и тешка храна како грав. П. С. Јас ја лекував две ипол години.
Toj piese flazil lanzoprazol i eden sirup fural Ama da ti kazam nisto ne mu pomagase so lanzulot samo si ja olesnuvase bolkata ama nisto pak isto sega i na kraj mu rekoa da napravi suvi smokvi zalieni so maslinivo maslo i da stoi prven 14dena pa posle da pie od nego pa sega kje vidine ni kazaa deka toa ja unistuvalo Bakterijata
zdravo sakam da prasam za helikobakteri ja imam mnogu odamna de e pozitivna de ne,i imam momentalno mnogu bolki vo grbot dali e od nea,sega vo momentot e pozitivna i vise ne pijam terapija samo na neopaza sum,ama imam mnogu tegobi i bolki vo grbot...ve molam nesto preporacajte mi...
zdravo na site. da ja aktivirame malku temava . Imam heliko bakter pylori samo sto preku krv e pozitivno a preku feces negativno. se uste nemam zemeno terapija zasto i dr. se podeleni vo mislenjata dali treba ili ne. problemov mi e sto imam poduenost ponekogas bolki vo zeludnik mi smeta hrana teska.
ас ја имам бактеријата helicobacter pylori.Се придржувам до терапијата.Само што незнам дали е нормално да ме печат брадавиците на градите.Ако го има овој проблем некој нека пише.
Преку крв ќе биде често позитивна, заради антителата кои подолго остануваат во телото. Антигените се испитуваат преку измет, и доколку е негативно тоа е точно-немаш хеликобактер пилори. За подуеност и гастрични тегоби немора секогаш да е човек позитивен на бактеријава, може е само гастритис. Постојат лекови за ублажување на овие симптоми кои ќе ви ги препише лекар.
Да тоа е и објаснувањето од докториве дека не треба терапија. а правев и гастроскопија и во ред беше. е сега имало некое испитување на клиника на гастро уреаза или издишајни тест и тој покажувал дали ја имаш моментално или не. Вчера баш закажав кај Владимир Аврамоски на гастро и ќе видиме што ке кажи. Овој тест ми го кажа матичната имала ист случај како мене и на овој тест се покажала позитивно е сега е под терапија човекот. И како можи така незнам а две год. сум без терапија. гастритис си велам на гастроскопијата ке се видеше. Абе незнам повеќе што да мислам ни што да правам ова не е нормално станувам наутро со прилично рамен стомак и како изминува денот до вечер како 6 мес бремена сум.