Kade pravese biopsija so lokalna anestezija? Jas ako se odlucam da povtoram, ne bi sakala da me zaspivaat celosno.
Zdravo, na tipizacija mi se otkri HPV tip 45(visokorizicen), 100% mi e prenesen od segasniot partner koj pred da sme zaedno imal odnosi i so drugi, megjutoa mene mi e prv. Imame nezastiten odnos, dali od sega ponataka da koristime kondom, bidejki nekade vika deka ako dvajcata go imate istiot tip ne pravi razlika.
da, od site lekari na koi sto sum bila obavezno sovetuvaat na seks so kondom poradi pomal rizik na reinfekcija i namaluvanje na viral load na virusot
Девојки дали кај некоја после биопсија следната менструација и била пореметена? Редовно требаше да добијам на 29.11 (никогаш не сум имала проблеми со циклусот, секогаш е редовен), сега веројатно добив на 25.11. Велам веројатно бидејќи беше малку поинакво "крварење", доста пооскудно отколку било кој претходен пат, ама сепак траеше некои 8 дена, како траги некои. Е сега, после тие 8 дена, 3 дена немав ништо и еве сега пак имам благи менструални болки и светло розево кога се избришав. Контрола имам дури на 17.12 и не знам дали ова воопшто е нормално. Секогаш менструациите ми биле 5-6 дена макс. на секои 29-30 дена. Сега ова дополнително крварење ме плаши..
Sto ti pokaza biopsijata, imas rezultati? Mene cel ciklus mi se poremeti, posle biopsija i posle laser, ne znam sto imalo vlijanie ama mene eden mesec i mi preskokna..
девојки, дали може некоја од вас да сподели како ефективно се има изборено со вирусот, секаде читам различни работи но сакам да слушнам и ваше искуство, мене конкретно ми излезе цин 1 и пијам изопринозин, гледам да јадам повеќе овошје и зеленчук, пијам витамини(ц,д,е, цинк, пробиотици), избегнувам алкохол.. но сепак ми е страв.. исто така дали имате пиено AHCC за вирусов?
Одлична ти е терапијата и плус вагиналети Гинекс форте ти фалат тие се за тоа Купи си чај од херба Стојанови има за тоа многу гочи ама ефикасен е ..праќаат по карго Ќе помине не се грижи
Патешествието еве го.. На пап цин 1, на типизација хпв 16, на биопсија цин 2/3, на конизација микро инвазивен карцином… Сега треба да одлучам каде да правам хистеректомија (вадење на матка и грло на матка..). Баш безвезе. Нема играње со високоризичен хпв
Многу ми е жал што така испаднало башка што повеќето доктори за цин 1 велат само на имунитет да се работи витаминска терапија и ќе помине.Ама не е баш така треба сериозно да си ги сфатиме некогаш работите.Се надевам дека што и да правиш ке поминеш со лесно