Ако е со киретажа да (може и со целосна), ако е само биопсија некаде не ставаат, некаде читав ставале анестетик како спреј.Мене ми правеа без и иако траеше кратко многу ми беше болно.
Јас правев со спреј, биопсија и киретажа и не се осеќаше ништо. Важно е само убаво да видат претходно со колпоскоп од каде да земат примероци дека мене ми ги промашија најтешките промени.
дали некој знае колку долго се чека на ГАК за резултати од биопсија? исто така, дали има некој искуство со д-р Саша Јовчевски? благодарам однапред.
Kade pravese ti? Jas pravev vo Remedika so sprej anelgetik? Zosto pravese biopsija, imase nekakvi promeni na kolposkopija?
Во Жан Митрев, имав промени да, плус позитивна на ХПВ. За среќа излезе само цервицитис, веројатно предизвикано од самиот вирус, но сепак не е страшно и не е цин
Којзнае како сум хахаха. Треба да одберам доктор за хистеректомија. После биопсија правев конизација и тоа парче на патологија излезе почетна фаза на микроинвазивен канцер..
Ke bides dobro❤️ samo pozitivno. Na vreme e fateno, da si ziva i zdrava e najbitno a operacijata ke pomine. Brkaj go Alulovski, Tanturovski ili Goran Dimitrov, za niv se najubavo imam slusano. Inace na reddit imam dosta citano za isti slucaevi kako tvojot, cesto pod CIN3 moze da se krie i nesto poloso za zal..
Da i jas na reddit si citam deka tuka nema mnogu informacii. Sakav i za privatno da znam iskustva ama nema..Fala ti za ubavite zborovi ❤️
Ivana, ima doktor vo Srbija, dr. Jeremic koj tretira i poceten karcinom samo vo vid na laser, LOOP, ako sakas da se rasprasas za tvojot slucaj dali moze da te sredi bez da vadis se. Pisi mi vo poraka ako sakas
Колку време се чека резултати од Пап тест на Клиника? Речиси месец помина. Немам многу информации за ХПВ, па ве молам споделете дали има простор за загриженост доколку вирусот се појавил како резултат на паднат имунитет. Што терапија се препишува за тоа?
Jas prvata biopsija na drzavno ja prativ, iskrena da bidam so vrski 10 dena cekav.. Obicno se ceka mesec dena ama nema pravila. Dedo mi primer za histopatologija od benkata cekase 2 meseci.