Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. _Nofilter_

_Nofilter_ Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    26
    Здраво,какви бета глукани пиете и плус какви витамини ако може да споделите. Мене премногу ми е лошо од colpofix ќесичките..

2. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    48
    Моментално од Now ги пијам овие, некако тешко ми идеше овде наоѓање бета глукани, ама мислам дека се добри. И Д витамин пијам ама тој ми е проверено низок, иако и тоа влијае на имунитет. Па ќе треба да правам периодов повторно типизација да видам дали нешто се сменило. Ми препорачуваа исто и вагиналети Ацидосалус и Гинекс Форте ама нив кратко ги користев кога ми ги дадоа само.

На _Nofilter_ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    6
    Читав старии мислења па наидов на тебе. Истово ми се дешава, 6 месеци по ласерот за цин 1 јас повторно имам видливи промени на колпоскопија, на биопсија пак излезе ЦИН 1. Гледам и ти си го правела во Систина исто како мене. Како го излечи цинот може ли да споделиш те молам?

4. fosamilnavidad

fosamilnavidad Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    dali smetate deka e dobro da se koristat gineks forte vaginaleti ili colpofix za cin1? doktorkata mi rece colpofix megjutoa mnogu mi deluvaat novi i ne mozam nikade da najdam iskustva. taka sto ako mozete da mi spodelite iskustva za dvete bi vi bila mnogu blagodarna :)

5. fosamilnavidad

Се зачлени на:
    23 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    jas pijam imun kompleks sirup od dr wolz sto e povekje od dovolno i gi ima site potrebni vitamini vo soodvetna kolicina

На _Nofilter_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leah123

Leah123 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sum nova na forumov pa sakav da go spodelam moeto iskustvo. Verojatno nekolku godini so HPV 16 , lani pravev biospija i imav rezultat chronicen cervicitis, nekolku meseci ginekologot me mackase so nekoja krema za da iscezne no ocigledno neuspesno, ovoj noemvri na tipizacija povtorno hpv 16 i na PAP Cin 2. Napraviv biopsija i rezultatot e cin2/3. Cekam termin za LLETZ. Dali nekoj znae na baza na sto se odlucuva za LLETZ nasprema konizacija?

7. Leah123

Leah123 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Kako si Ivanana dali napravi histerektomojq se nadevam dobra si

8. *Explorer*

*Explorer* Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    7
    Се одлучува врз база на тоа колку се раширени промените, дали имаш родено или планираш бременост, возраст и сл. Второ, не сите доктори прават LLETZ, зависи кој ќе те работи...Многу фактори влијаат и за жал, немаме унифицирани протоколи

9. fosamilnavidad

Се зачлени на:
    23 февруари 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки, пред некој месец бев на преглед кај матичната и на колпоскопија виде дека имам цин1, ми посочи дека не е страшно но би сакала да направам и биопсија за да е сосема сигурна дека се е во ред (имам типови 73 и 39). Ме испрати на ГАК да направам биопсија меѓутоа таму ниту ме прегледаа колпоскопски и ми рекоа директно да одам да закажам на киретажа (буквално ни во собата не влегов ова од ходник ми го кажаа). Јас тоа не го направив бидејќи ми беше нелогично зошто би ме упатиле за киретажа кога мојот проблем не е поврзан со тоа и плус бидејќи првично требаше да ме видат колпоскопски и потоа да видат дали воопшто ќе се прави биопсија. Сега би ве замолила за мислење бидејќи мојата докторка е на одмор и не можам да се консултирам со неа. Дали требаше да закажам за киретажа или тоа е сосема непотребно во мојот случај. Btw, докторот за којшто ми беше упатот не беше на смена и ова ми го кажа негова замена. Дополнително моја роднина правеше киретажа но за проблем со полип. Благодарам на мислење однапред.
    Исто ако може некој што правел биопсија на ГАК да сподели мислење и искуство

10. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.085
    Не сум правела на ГАК меѓутоа мене ми правеа биопсија и киретажа заедно.