HPV – дали сте информирани?

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by ROSII, Nov 29, 2009.

1. *Explorer*

*Explorer* Активен член

Се прави во краткотрајна интравенска анестезија (заспана си, но дишеш самостојно, не си интубирана). Интервенцијата трае многу кратко. Потоа уште 2 часа отприлика остануваш во болница, бидејќи од анестезијата си како зашеметена.

Hilari899 likes this.
  2. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Јас до сега немам примано никогаш никаква анестезија и затоа ме фаќа малце страв. Дали тоа значи дека ќе бидам успиеана или сепак делумно свесна?? И дали има болки по процедурата и колку време трае точно целата постапка?

3. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Ќе бидеш успиена ама многу кратко и брзо ќе се разбудиш. Од идење во болница до одење дома околу 3,4 саати максимум, после тоа нема никакви болки.

Hilari899 likes this.
  4. Carlita

Carlita Активен член

На ГАК е со целосна мислам. Лежиш саат два после тоа и те пуштаат дома. Еве нека кажат и останатите ама слушнав дека е така

Hilari899 likes this.
  5. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

А дали имате искуства за биопсија и ендоцервикална киретажа во Ре Медика??

6. Mancee1987

Mancee1987 Истакнат член

Здраво
    Се прима целосна анестезија
    Постапката е 15 мин
    После еден час си одиш дома

Hilari899 likes this.
  7. ^mila^.m

^mila^.m Истакнат член

Здраво правев типизација на HPV во резултатот пишува отсуство на HPV дали тоа значи дека немам ниту нискоризични ниту високоризични?
    А со години ми излегуваат кондиломи

8. Aleksandra321

Aleksandra321 Истакнат член

Zdravo majki, imam HPV so nizok stepen na promena.. CIN 1, doktorot mi rece Kolpofiks sprej vaginalno I nesto da zemam za imunitet. Gi zemah ovie Urgent C od zegin I D imaat I cink I vitamin C. Mi rece Kolpofiks da gi koristum 6 meseci samo za vreme na menstruacija ne. No kako sto izracunav ke mi ispadnat 2 pakovanje skoro za 1 mesec, a trebe da gi koristam 6 meseci

9. Mancee1987

Mancee1987 Истакнат член

Да, за еден месец треба да се користат 2 пакувања, а не се бас ефтини
    Пробај повеке да го зајакне имунитетот за да може да се избори организмот со вирусот

10. Emka1002

Emka1002 Истакнат член

Здраво, дали некоја од вас пиела од чаевите од Билна аптека Стојанови, прочитав дека има некои чаеви кои помагаат за хпв-то ама не можам да ги најдам. Им пишав и на insta и messenger ама немам одговор. фала ви

11. warrior

warrior Истакнат член

Ми дијагностицира хпв летото ама после примање на дадената терапија не отидов на преглед до вчера. Што значи дека има некоја промена на клетките? Ми рече докторот дека најверојатно ќе морам да направам типизација? Имам сега нова терапија.
    Не ми е јасно од каде изникна сега вирусот. Со ист партнер сум неколку години ..Може ли на претходните 10 пап тестови ништо да не се појави и сега опа наеднаш?
    И шп има врска имунитетот? Вирусот го напаѓа имунитетот и шо се пие за имунитет?
    Смеам ли да останам трудна дали е безбедно?

12. Emka1002

Emka1002 Истакнат член

Исто, незнам како до сега не излезе а сум со ист партнер. Ама искрено во последната година и не се хранев здраво, сега веќе две недели тргнав и благо и пржено и леб, цедам сокови од морков портокали лимони(што ќе најдам), порачав чај од билна аптека Стојанови (Хепацин) , докторот ми даде Бетаимуне, вагинален крем Силаут, и после кремот colpofix спреј (рече само за време на циклус да не го користам) и за 3 месеци да одам... сакавме да одиме на второ, ама докторот рече да почекаме до следниот пап... стварно се разочарав зошто имав читано дека не смета на бременост, ама ајде ќе водиме што ќе биде. Каква терапија ви даде вам?

warrior likes this.
  13. Mancee1987

Mancee1987 Истакнат член

Здраво
    Искуство со конизација на Гак
    После колку време од термин кај анестезиолог ве повикаа за операција
    И само една вечер ли се останува во болница

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Отиди на второ, верувај-значи. Не сакаш да си изгубиш време, нерви и пари за џабе

15. Ggggggg

Ggggggg Активен член

Тек сега го читам ова.Не го примети ,претпостави дека е.Примети нешто абнормално на самиот Пап тест и затоа ми направи одма биопсија и излезе како што и очекуваше цин 3,а за неполна недела дена ја направи и операцијата.Името е др.Елизабета Матевска Атанасовска во Систина.

16. warrior

warrior Истакнат член

Треба и јас исто да се вратам на поздрава исхрана ... Бетадин, ројазол и вагиналети нешто мелинора мислам беше.
    Мене ме исплаши оти ми рече оти има промена веќе на клетките и спомна и за колонскопија ама сега ми даде само оваа терапија и мислам некој брис ми зема или повторно пап не сум сигурна.
    А претходно ми даде за имунитет апчиња и биоплекс крема и вагиналети.

17. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Девојки здраво, ме интересира ваше мислење. Веќе имам пишувано но на кратко, пред две години открив дека сум позитивна на Хпв тип 18 и го следевме редовно на секои 6 месеци бидејќи имав и промена на грло на матката но со оглед дека презистираше подолго направив биопсија со ецц и испаднав позитивна на цин 1. Бидејќи сум позитивна на вискоризичен тип веќе 2 години ми препорачуваат веднаш ласер а немам раѓано до сега па ме интересира ваше искуство и мислење и каква е целата процедура со ласерот?? Мислам од реализирање до опоравување?

18. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

И многу ми е важно дали се прави ласеор со локална анестезија?? Планирам приватно

19. Mancee1987

Mancee1987 Истакнат член

Здраво
    Дали после конизација имате како менструални болки и грчеви во стомак

20. panorama

panorama Истакнат член

Здраво
    Дали некој правел биопсија со локална анестезија, да опише накратко, и дали е страшно? И колку трае опоравување, дали веднаш може да се вратиш на секојдневен живот?