Се прави во краткотрајна интравенска анестезија (заспана си, но дишеш самостојно, не си интубирана). Интервенцијата трае многу кратко. Потоа уште 2 часа отприлика остануваш во болница, бидејќи од анестезијата си како зашеметена.
Јас до сега немам примано никогаш никаква анестезија и затоа ме фаќа малце страв. Дали тоа значи дека ќе бидам успиеана или сепак делумно свесна?? И дали има болки по процедурата и колку време трае точно целата постапка?
Ќе бидеш успиена ама многу кратко и брзо ќе се разбудиш. Од идење во болница до одење дома околу 3,4 саати максимум, после тоа нема никакви болки.
На ГАК е со целосна мислам. Лежиш саат два после тоа и те пуштаат дома. Еве нека кажат и останатите ама слушнав дека е така
Здраво правев типизација на HPV во резултатот пишува отсуство на HPV дали тоа значи дека немам ниту нискоризични ниту високоризични? А со години ми излегуваат кондиломи
Zdravo majki, imam HPV so nizok stepen na promena.. CIN 1, doktorot mi rece Kolpofiks sprej vaginalno I nesto da zemam za imunitet. Gi zemah ovie Urgent C od zegin I D imaat I cink I vitamin C. Mi rece Kolpofiks da gi koristum 6 meseci samo za vreme na menstruacija ne. No kako sto izracunav ke mi ispadnat 2 pakovanje skoro za 1 mesec, a trebe da gi koristam 6 meseci
Да, за еден месец треба да се користат 2 пакувања, а не се бас ефтини Пробај повеке да го зајакне имунитетот за да може да се избори организмот со вирусот
Здраво, дали некоја од вас пиела од чаевите од Билна аптека Стојанови, прочитав дека има некои чаеви кои помагаат за хпв-то ама не можам да ги најдам. Им пишав и на insta и messenger ама немам одговор. фала ви
Ми дијагностицира хпв летото ама после примање на дадената терапија не отидов на преглед до вчера. Што значи дека има некоја промена на клетките? Ми рече докторот дека најверојатно ќе морам да направам типизација? Имам сега нова терапија. Не ми е јасно од каде изникна сега вирусот. Со ист партнер сум неколку години ..Може ли на претходните 10 пап тестови ништо да не се појави и сега опа наеднаш? И шп има врска имунитетот? Вирусот го напаѓа имунитетот и шо се пие за имунитет? Смеам ли да останам трудна дали е безбедно?
Исто, незнам како до сега не излезе а сум со ист партнер. Ама искрено во последната година и не се хранев здраво, сега веќе две недели тргнав и благо и пржено и леб, цедам сокови од морков портокали лимони(што ќе најдам), порачав чај од билна аптека Стојанови (Хепацин) , докторот ми даде Бетаимуне, вагинален крем Силаут, и после кремот colpofix спреј (рече само за време на циклус да не го користам) и за 3 месеци да одам... сакавме да одиме на второ, ама докторот рече да почекаме до следниот пап... стварно се разочарав зошто имав читано дека не смета на бременост, ама ајде ќе водиме што ќе биде. Каква терапија ви даде вам?
Здраво Искуство со конизација на Гак После колку време од термин кај анестезиолог ве повикаа за операција И само една вечер ли се останува во болница
Тек сега го читам ова.Не го примети ,претпостави дека е.Примети нешто абнормално на самиот Пап тест и затоа ми направи одма биопсија и излезе како што и очекуваше цин 3,а за неполна недела дена ја направи и операцијата.Името е др.Елизабета Матевска Атанасовска во Систина.
Треба и јас исто да се вратам на поздрава исхрана ... Бетадин, ројазол и вагиналети нешто мелинора мислам беше. Мене ме исплаши оти ми рече оти има промена веќе на клетките и спомна и за колонскопија ама сега ми даде само оваа терапија и мислам некој брис ми зема или повторно пап не сум сигурна. А претходно ми даде за имунитет апчиња и биоплекс крема и вагиналети.
Девојки здраво, ме интересира ваше мислење. Веќе имам пишувано но на кратко, пред две години открив дека сум позитивна на Хпв тип 18 и го следевме редовно на секои 6 месеци бидејќи имав и промена на грло на матката но со оглед дека презистираше подолго направив биопсија со ецц и испаднав позитивна на цин 1. Бидејќи сум позитивна на вискоризичен тип веќе 2 години ми препорачуваат веднаш ласер а немам раѓано до сега па ме интересира ваше искуство и мислење и каква е целата процедура со ласерот?? Мислам од реализирање до опоравување?
Здраво Дали некој правел биопсија со локална анестезија, да опише накратко, и дали е страшно? И колку трае опоравување, дали веднаш може да се вратиш на секојдневен живот?