Луѓе, од овој документот што го има за ХПВ. Пишува да се пие Селен 4*50 mcg (200 mcg) Гледам има и Селен од 200mg. Дали смее да се пие една од 200,пошто поефтино се фаќа да купиш од 200, него да пиеш 4 од по 50. Дали има некој искуство со ова?
Немам лично искуство, ама според препораките гледам дека диетскиот режим е исхрана богата со антиоксиданти, кои го појачуваат имунитетот - што е многу логично, бидејќи на имуниот систем му треба поддршка за да го исчисти вирусот. Чистењето трае 1-2 години и треба стварно да се сфати сериозно. На ова би додал да си го средиш спиењето (сонот), бидејќи тој е исто толку важен како и исхраната богата со витамини и антиоксиданси. И секако, најважно е моногамен живот, избегнување на ризични сексуални односи. Џабе ќе се лечиш, ако закачиш некој друг тип на HPV вирус. Не е играчка ова. Некои типови на HPV многу тешко се чистат и можат да предизвикаат понатаму и канцер на грлото на матката. Затоа треба редовни тестови, за да се следи прогресот и да се превенира на време. Ако се прават редовни тестови, нема опасност.
Здраво, правев ПАП тест и дадоа препорака за да правам Хпв типизација. Чудно ми е, еден партнер со години, немам некои симптоми и немам кондиломи никаде, дали е можно тоа.. Додека чекам резултати од типизација можеби некој имал слично искуство..
Има различни типови на ХПВ, не сите даваат симптоми, не сите имаат појава на кондиломи, најчесто ХПВ е без симпотми, затоа најдобра одлука ти е типизацијата, само така ќе знаеш на што си со вакви подмолни СПБ.
Zdravo, treba i jas da pravam biopsija, so lokalnata ne se oseka nisto? Kade go odnesovte primerokot za ispituvanje ili vo re medika ispituvaat i kolku vreme se ceka?
Prasav vo re medika, mi kazaa 8200 e i plus 11 000 za rezultatot, deka imavte pisano 6500 deka e so lokalna
Здраво освен диететски режим ,какви витамини пиете? Замарање ми е 16272 таблети да пијам . Почнав со колпофикс ќесичките , ама многу ми се гадни и нема подобрување од нив . Сега земав бета глукани, што друго да пијам?
Ништо не треба да ти биде замарање кога се работи за здравје, ако веќе имаш било каков тип на ХПВ, мораш да го лечиш, па макар и пиела 10 апчиња на ден, важно е да јачаш имунитет, и за 3 месеци повторно типизација дали се искоренил ХПВ, најдобро да прашаш гинеколог што ќе ти предложи, тоа да пиеш. Немам лично искуство јас, ама блиска личност стигна до ЦИН 1, поради занемарување на ХПВ. Најдобронамерен совет.
Јас пиев бета глукан, ампули со шитаке, реиши и маитаке, ГЕ 132, сирупот на Dr.Woltz - имунокомплекс, витамин Ц - сето ова три месеци. Плус испив едно шише алое вера (не знам дали имало некакво влијание). Доста многу суплементи се, но откако ја го добив резултатот ХПВ ЦИН 1, со 2 високоризични типови па се до добивање на негативен резултат (не беа детектирани никакви типови на типизацијата и на контролен пап се беше чисто) поминаа само 3 месеци. Па затоа сметам дека сето ова доста помогнало. Исхраната секако ја пазев максимално (алкохол и шеќери скроз исклучив) и јадев/јадам доста моркови (ама сериозно многу ) Ова е само мое искуство, за некој може е премногу, но мене ми помогна. Ти посакувам што побргу да помине! ❤️
А, добро ова сето ти го препиша гинекологот? Прв пат гледам, читам некои од тие работи. И кој ти е гинеколог.
Од гинекологот ми беа препишани изопринозин, три месеци по шема, а овие суплементи беа негова препорака при консултација (ако сакам) и плус од други девојки што ми споделија искуство. Гинеколог ми е др. Ванчо Органџиски Пак ќе кажам не велам дека сето ова е потребно, сите сме различни и секој случај е индивидуален, но кај мене се испостави дека за брзо време се среди.
Zdravo,kako ste ? Sakam da ve prasam,pri otkrieno prisustvo na Hpv virus i prepisana terapija,i preporacani vitamini koi se dosta vo golema kolicina,dali osven Vie doktorot kaza da pie i vasiot partner ili nee potrebno ?