hpv ne dava nikakvi simtomi,za da si sigurna dali imas hpv napravi tipizacija toa e najtocno. bremenosta so virusot nema vrska,sekako deka mozis da ostanis bremena,no najdobro e koga ke planiras da ostanis pap testot da ti e ureden.virusot ne steti na plodot niti na bremenosta.pozdrav
Според мои сознанија ХПВ има 30-35 видови а вакцината штити од 5. А доколку ја примиш сигурно ќе фатиш еден од другите 25-30. Нашава Македонија е само од 2 милиони така што сите тестови на луѓе ги прават кај нас!
знаете што етеричните масла помагаат против хпв ,прочитав на една страница дека овај метод е доста ефикасен и ке го пробам.зедов улје од невен ,невенот е цвеќе со золти листови и е многу здрав има антисептицко,антиканцерогено и антибактериско дејство врз кожата и баш во еден дел прочитав дека тампон со неколку капки невен мозе да се користи како вагинаторија.исто ова улје се користи и за рани на кожа,акни и сл.па решив да пробам.
Девојки јас сум нова на форумот а и не сум добро упатена,пред 1 месец правев Пап тест и ми се јави докторката кажа дека имам цин 1 и хпв вирус .Денес бев на хпв типизација и морам да кажам дека ме болеше многу,дали и вас ве болеше типизацијата или тоа можеби е дека се срамев од докторката и бев некако стегната ве молам помогнете ми.тоа ме кошташе 1300 ден и ми кажаја дека ке се пушти во МАНУ резултатот,едвај чекам да помине 1 месец и да знам дали е високо ризичен или нискоризичен хпв
Bogorodica13 se nadevam se ke bide vo red i so mojot i so tvojot rezultat...posto stvarno samo na toa mislam se osednav so rezultatite
Типизацијата не боли воопшто , ти зема само брис и се носи во ману и не е 1300, туку е 150 денари со сино картонче, и резултатот е готов за 2 недели твојава докторка малце те ошурила
Јас деновиве ке идам на гинеколог да ми земе брис за хпв типизација и кога закажував сестрата ми кажа дека во ману се носи брисот и се плаќа 150-200 денари.И не би требало да боли пошто рече дека се зима како обичен брис ????
Anastasijaki не сум информирана прв пат ми беше не ни видов што ми прави рече е хпв типизација и знам дека ме болеше премногу,земањето траеше околу 5 минутки и стварно беше болно...и ме кошташе 1300 а дали треба толку или ме излажала не знам ајде девојки и вие споделете колку ве кошташе кај вашите матични??
Не знам што правела твојата докторка 5 минути, кога ни пап тестот не трае толку ама се зема како обичен брис и се става во водичка некоја и се носи во Ману тоа е тоа, 1500 денари е приватно, 150 со сино картонче, сигурно 100 % ти кажувам сум носела и јас носеле и мои другарки Најверојатно како и повеќето доктори го искористила тоа што не знаеш и си земала повеќе пари Имаш и на предните страни од темава напишано од неколку феминки дека ги чинело 150 денари
Опиши подетално све што ти правела за тие 5 мин...обично кога зима брис трае помалку од минутка и не боли воопшто
Dali znae nekoj da mi kaze dalo brisot za tipizacija sekoj si go nosi sam vo MANU ili go nosat i privatnive ordinacii kade sto imame maticen,bidejki jas bev na ginekolog pred edna nedela i mislam deka mi gi zema dvata brisa, ama ne mi rece nosto sama da odnesam , a me cinese 200 denari samo.
Какви 2 бриса? Еден се носи само во Ману инаку да може и они да ги однесат нема врска тоа, ама поубаво ти сама зашто они може дури после неколку часа да ги носат Бесплатен е папот типизација 150, читајте малце не само прашувајте , сто пати е напишана цената
ne ne razbravte...pred edna nedela bev na ginekolog i mi zemaa bris za Pap i mislam deka mi zemaa i bris za tipizacija,plativ samo 200 denari kaj maticen ginekolog,i nisto ne mi kaza za sama da odnesam,samo mi rekoa rezultati za tri nedeli, zatoa ve prasav sto vsusnost mi naplatija papot ili tipizacijata?
Типизацијата папот обично е за месец дена резултати, а типизацијата е за 2 недели. Кој ти е гинеколог?