HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Кет Лејди

Кет Лејди Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,

После направен ПАП и типизација, откриена ми е ниска концентрација на ХПВ 73. Дали некој има искуство со овој тип? Понеделник треба да одам да ми дадат терапија кај др. Личовски но ќе полудам до тогаш. :(

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    18.399
    Искуство со печурки од Зегин и од овие Screenshot_20260711_221637.jpg

3. _Nofilter_

_Nofilter_ Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    29
    Дали после LEEP конизација имавте како пецкање таму доле? :|

4. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    22
    Dali ste zabelezale deka vo privatnive ginekoloshki ordinacii vlagaat zeni edna po druga bez pauza i deka koga treba da vi pravat transvaginalen ultrazvuk stavaat samo kondom,...bez nikakva posebna dezinfekcija...Dokazano e deka preku ultrazvukot se prenesuva HPV posebno ako ne se dezifincira so soodvetno sredstvo koe deluva posle dva dena ne vednash....vo amerika i evropa imaat vekje lampi ...vo koi gi stavaat i se unistuva 100 % hpv posle sekoja pacientka....nie sme dno dna...i da ne se cudime deka kje fatime od od pregled hpv. Devojki prasuvajte si dali e sterilno i cisto, iako ne smeeme da prasuvame odma se lutat i vikaat. Mora da ima povisoka higiena i inspekcii....

На Mazegin, sj *O*, dromka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Carlita

Carlita Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2025
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    10
    На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Thebutterflyy

Thebutterflyy Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Dali nekoj ima zemano AHCC ili nesto so pecurki? Isto procitav pozitivni iskustva so biobran, ama AHCC po toa sto citam i posoodvetno

7. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    19.628
    Најдобро нешто за подобрување на имунитет е АХЦЦ, да земеш нема да згрешиш, ама не од кај нас, порачај си ако можеш од Амазон.

На Thebutterflyy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thebutterflyy

Thebutterflyy Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Фала ти на инфо! Имаш пробано? Докторката ми рече као немало доволно медицински докази итн. Ама веќе си земам јас на своја рака витамини, е сега се мислам да ја примам и вакцината бидејќи имам тип 16, викаат дека и тоа boosta имунитет. Па мислам многу да не ми дојде и АХЦЦ…
    Како и да е, го имаш земани за хпв и колква доза земаше?
    Овој го промовираат https://at.iherb.com/pr/quality-of-...1ggwx7G10fT1roU0wNEaAjKYEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    19.628
    Конкретно за ХПВ не, не сум имала проблем, меѓутоа на член од фамилијата, во борба против канцер, многу добро се покажа АХЦЦ.
    Тие се тие на линкот, од iherb.

10. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    3.099
    Се плаќа ли нешто на ГАК за биопсија и за колку време излегуваат резултатите?

11. Loteni

Loteni Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    AHCC ги активира NK клетките и го подобрува имунитетот да се избори со вирусот, се пие 3gr на ден во рок од 6 месеци, меѓутоа во Македонија има некои 10 таблетки по 500mg кои се прескапи за 6 месеци да примаш, ако можеш порачај ги од Iherb или од Европа некаде.
    Исто препорачени се да земаш EGCG, metylfolate, zinc, selenium, probiotici - L.crispatus и papilocare/deflagyn..

На Thebutterflyy и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.278
    Допаѓања:
    18.399
    Pro Beta Glucan од Pharma S?

Дали имате искуство и дали сте се здебелиле? IMG_20260728_124559.jpg

13. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    2.975
    Се согласувам за ова. Само кондом кој зафаќа одреден дел од инструментот.
    Нема шанси микроскопски телесна течност да не испрска на инструментот при влез и излез на вагината.
    Верувај и мене тоа ми беше прва помисла.
    И друга работа, спекулумот го извади од фиока. Зарем не треба да бидат во посебни стерилизирани ќесички? :?:

На _Nofilter_, fri777 и spacegirl92 им се допаѓа ова.
  14. NataliaK12

NataliaK12 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Читав многу и очи ме заболеа.... :whew:
    Веќе 6 години сме заедно со партнерот. До сега, сите ПАП тестови биле уредни, за последниов ми се јави докторот да ми каже дека има ХПВ и треба да одам на контрола за терапија. И сега - мисли ме утепаа! Од каде тоа чудо се појави? Пад на имунитет? А, си пијам редовно витамини и се хранам прилично здраво. Ме изедоа мисли да не бил тој со друга, па да ми пренел нешто. О Боже поможи!

15. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    3.099
    Исто и кај мене, декември правев ХПВ типизација, се беше чисто, сега на последната имам.
    Цело време односи со заштита имаме со партнерот, вежбам, здраво се хранам, ама ете. Гледам дека секоја втора жена се бори со вирусов.
    Не се оптоварувај со такви мисли, сигурно е до имунитетот.

16. NataliaK12

NataliaK12 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Абе аман, кои глупости! И кога ќе дојде време за деца, шо праиме? Пак ќе си го пренесеме :|

17. Thebutterflyy

Thebutterflyy Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    По тоа што читам апсолутно може да се врати повторно, некогаш и после децении… така да зезнат е многу вирусов. Дали некој што го исчистил еднаш (по можност искуство со хпв16) имал повторно реактивација на ист тип во иднина?

На NataliaK12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Thebutterflyy

Thebutterflyy Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    До имунитет или до хормонални промени. И во бременост се случува да се врати, не е ништо страшно, со царски рез не се пренесува на бебето.

На NataliaK12 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NataliaK12

NataliaK12 Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2026
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А дали има некој инфо колку чини тестот за типизација на ГАК? Ама на приватно, пошто немам здравствено

20. Despina !

Despina ! Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    29
    Ај една моја случка или приказна или незнам како да ја наречам да ви раскажам. Пред 6 години праев пап тест ми се јавија од кај докторот кога стигнаја резултатите и ми рекоја дека треба да правам хпв типизација јас не појдов и не направив и цели 6 години не се појавив на гинеколог и немав никаков проблем се до пред 2 недели кога имав обилен вагинален исцедок како мрсули кога појдов матичниот ми вели 6 год немаш дојдено а си имала хпв и направивме преглед ми зеде брис, денес ми се јавуваат од кај докторот и ми велат брисот тие уреден нема никакви наоди се е ок. Можно е луѓе ова? Или да одам на второ мислење