1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.099
    Можно е, многу луѓе не ни знаат дека го имаат вирусот, после определено време телото само ќе се избори и ќе го исфрли вирусот како што најверојатно е случај кај тебе.

2. Despina !

Despina ! Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2022
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    29
    Се чудам јас како така кај мене а читам години се борат со вирусов затоа се мислам и за второ мислење

3. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.099
    Тоа кај секого е индивидуално.

4. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Mozno e i lazno negativno da pokaze,..za zal. Ima eden poznat doktor za hpv vo Belgrad koj kazuva deka hpv najdobro se dijagnosticira so kolposkopija a ne so pap test i hpv tipizacija....ne se verni tie testovi....bar on taka veli i veli deka toa cekanje i sledenje da pomine samo od sebe e opasno bidejki hpv ne pominuva samo so pienje tableti i vaginaleti i kaj mn zeni so predkancerozi pap testot bil cist....

5. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Kolposkopija e najvazna no dzabe ako doktorite ne znaat da gledaat i ne znaat dovolno za HPV,,...koj e mn poagresiven i poizmutiran od denes od porano . Najstrasno e sto tuka doktorite moze da te kontaminiraat so hpv zasto ne vodat smetka so higienskite protokoli i najnovi soznanija....posebno kako sto vekje pogore spomnav so transvaginalen ultrazvuk ,,..bidejki samo stavanjeto na kondom ne e zashtita da ni go prenesat hpvto od drug pacient. Fabrika za pari stanaa. I devojki sekoe idenje prasuvajte za higiena,

6. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    A ako znaete nekoj dobar doktor koj se razbira vo kolposkopija i hpv i promeni na grlo na matka ve molam preporacajte

7. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
  8. ewi.swatka

ewi.swatka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2014
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво
    До пред една година кога и да правев Пап тест резултатите беа во ред.
    Претходната година после абортус правев контролен пап тест на кој беше побарана хпв типизација. Резултатите од типизацијата беа негативни, немаше присуство на хпв.
    После некое време од тестирањата останав бремена и во текот на бременоста правев пап тест докторот рече дека се е во ред.
    Сега после породување бев на контролен пап тест и повторно да се прави типизација на хпв и еве типизацијата е повторно негативна нема присуство на хпв вирус. Некоја со слично искуство? Дали е потребно да се прават други испитувања и проверки? Ме плаши тоа што се повторуваат ваквите резултати да не има некои други промени.
    Имам закажано на гинеколог па дур чекам ако некоја имала слично искуство би ми значело ако одговори.
    Убав ден на сите.

9. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    1.581
    И јас сум во слична ситуација ..цин 1 излегува на патот а типизацијата е негативна. Два пати правев во рок од шест месеци и истиот резултат го добив. Следно на есен планирам да одам кај друг доктор и да видам тој шо ќе ме посоветува. Или евентуално колпоскопија да направам

10. _Nofilter_

_Nofilter_ Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    28
    Само колпоскопија жени , тоа ви е најверодостојно.
    Кај мене ПАП тестот секогаш беше негативен , на мое барање направив хпв типизација,излезе тип 51 , одма закажав колпоскопија, имаше раничка , пак на мое барање биопсија , излезе дека имам ЦИН 3. Завршив со конизација. Сега како ќе биде ќе видиме. Доколку нешто одвнатре ви кажува дека не е во ред , барајте и второ и трето мислење ако треба.
    Споделеното не е за да ве исплашам.
    Исто така и кај мене после породувањето се појави ова чудо.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    moze li da kazes kade bese na kolposkopija ? kaj koj ginekolog ides? zadovolna? pisi mi vo poraki ili tuka ako ne ti e problem....FALA :*

12. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    i koj ti pravese biopsija ? kako e toa? bolno? iskustvo?

13. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    1.581
    А кај се прави колпоскопија? Сега планирам и јас да правам. Не сум на чисто баш.

14. fri777

fri777 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    20
    Sekoj ginekolog pravi kolposkopija ama dzabe ako ne znae da gleda ....