1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. macii22

macii22 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    а дали ви се има случено да крварите после земање на брис за хпв типизација?? После земањето на брисот јас крварев 2 дена исто ко да имам добиено .... :doh:

2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    неможам да се помирам ....читам и си викам лелелелеее женско, да не си на мира
    да се вардиме од се и сешто, од се можело хпв, инфекција на интимата - дали е расипан заб, дали било стрес, па да вардиш партнерот, па секс со кондом, па внимавај на имунитет, внимавај на хигиената на партнерот (да не зборувам за својата).....
    и сега јас сум преокупирана со се и сешто... после последниот пап тест, ми се јави ЦИн1 - и сега незнам од што, се изнаголтав витамин Ц, одам на заболекар..треба да не се нервирам...па да внимавам дали партнерот ги измил рацете, го искапил половиот орган, ставил кондом...бла бла блааааа

абееее женско да не си....

3. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Kратко прашање, имам ХПВ 51 и 53 а нема ЦИН... Сега што? Никој не ми одговори, па да го поставам уште еднаш прашањето... Фала ви многу!

4. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    најдобро ќе ти каже самиот гинеколог - мене со цин 1 - ми препорачаа вагинателки и витамини за појачувањена имунитет

На rakce69 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Ако има високоризичен фактор те праќаат на биопсија, а од биопсијата се дознава дали има цин или не или што и да е друго. Ако е нискоризичен фактор тогаш даваат витамини за зајакнување на имунитет, вагиналетки или антибиотици. Сепак гинекологот твој треба да ти каже што да правиш.

6. kikajovceska

kikajovceska Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Imam hpv 16 visoko rizicen, otkriv pred 1 god, vo rok od 4-5 meseci veke cin 1, pijav BIOBRAN 3 meseci i sega ke odam povtorno na test, kolku mozi da bidi rizicen toj virus, kolku moze da vlijae na plodot dokolku ostanam bremena, se plasam premnogu zatoa sto nemam rodeno do sega, dali ima sansa da go snema celosno? Ve molam nekoj neka mi kazi mislenje :( Vi Blagodaram!
    [mod-kirilica:1l0zogdf][/mod-kirilica:1l0zogdf]

7. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Не е страшен до толку, ЦИН 1 може да имаш и од слаб имунитет или од расипан заб. Треба да си го појачаш имунитетот, по една таблетка на ден од Цинк, Селен и Витамин Ц од 1000 се вистинска комбинација, со ова може да земаш мед со матична млеч или алое вера таблетки и се ќе биде ОК. Барем јас така го излечив ХПВ и ЦИН. По 6 месеци треба да го снема ЦИН-от и ХПВ-то и слободн можеш да останеш бремена. Јас имам другарка која по интервенција на ЦИН 3 и ХПВ трипати остана трудна и роди 3 прекрасни здрави деца.
    Без секирација, само лапкај витамини.
    Поздрав :)

На SunnyGirl2, noname35, sunfemina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Е вака некој како Веснаааа кога ќе пише, да те утеши и да те охрабри ми иде кафе да го частам! Абе не за џабе на запад ги лекуваат со фин муабет! Весна фала ти многу!!! :)

На simoncelicius, noname35 и kikajovceska им се допаѓа ова.
  9. kikajovceska

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vesna fala mn ama navistina si pozitivna, pozz i se najubavo :*

[mod-kirilica:t771p8rm][/mod-kirilica:t771p8rm]

10. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Поздрав и до двете rakce69 и kikajovceska, и лапкајте витамини :)

На kikajovceska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    срце и кај мене се откри високоризичен тип 39 и 51.....многу се уплашив...ми рекоја 3 месеци биобвран по 4 на ден и сируп имункомплекс.2 лајци на ден.....и потоа повторно типизација.......навистина не знам и јас дали ќе има некој ефект иако биобранот е толку скап........па сакав да те прашам ти дали веќе беше на типизација пак?и дали ги користеше редовно биобранот?

сите викаат кај машките не се рефлектира хпв,,ама да ви кажам искрено изгледа се рефлектира......на мојот партнер му се спцрвенува пенисот,користи крема канестен...малку ако поминхе црвенилото,,потоа после однос пак се споцрвенува...еден добар и познат гинеколог ми рече и тој ја има истата инфекција хпв.....и тоа во каналите му е затоа му се споцрвенува....е сега сакав да прашам,,дали кај некој од вас,,на партнерот му с еима појавено нешто слично...и каква терапија применувал..или па какви анализи да направи мојот партнер?..кај мене веќе е утврдено хпв и тоа нискоризичен 84 и високоризичен 39 и 51.......

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Се рефлектира и кај машките ама тоа е во многу ретки случаи.
    По некоја логика ако кај нас женските се препорачува пред се појачување на имунитетот, веројатно и кај машките треба да се работи на имунитетот. За додатни лекарства не знам, но знам дека се испитува со брис од каналот во ману.

13. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Ако се лечиш од ХПВ, исклучиво секс само со кондом. Партнерот да си земе Бетадине раствор од аптека и секоја вечер да се намачка, да си почека 10-тина мин и да се изми. Тоа треба да го прави 2 месеца. После можеш секс и без кондом.Ова ми го препорача мојот гинеколог. За секој случај да не е некаква друга инфекција убаво би било да си оди на лекар. Инаку имаш ли ти ХПВ мора и партнерот да има-така што за да се излечиш ти мора и партнерот да се лечи. Поздрав

На SunnyGirl2 и kikajovceska им се допаѓа ова.
  14. kikajovceska

Се зачлени на:
    11 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Sto mislite, kako ruskata voda vlijae na cinot? dali nekoj znae nesto za toa?

Crna macka , samo da znaes i od toj biobran pak se vide mestoto kade e cinot, eve sega cekam rezultati od pap testot, da vidime dali ke e podobreno, dali pak tipizacija ili biopsija, jas veke ne veruvam deka postoi nesto sto moze da go povlece, osven da se odrzuva na istoto nivo da ne odi nagore, a za mazite garantiram deka site go imast skoro, i se samo prenositeli, ako ima zenata ima i mazot i koga ima mazot ke dobie i zenata makar i od eden sex, denesnoto vreme dojde takvo sto hpv se prenesuva isto kako pozajmen upaljac sto ke pomine vo mnogu race...

15. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    Срам не срам,морам од некого да побарам помоШ...имам брадавички од хпв и докторот ми препиШа од таа Вартек маста но проблемот е во тоа Што е малку скапа и во моментов не можам навистина да ја купав или да ја порачам од негде зоШто и онака многу ретко се наога кај нас...сакав да праШам ако има некоја феминка барем малку останата од кремата многу ќе ме спаси и бескрајно благодарна ќе и бидам...ве молам пратете ми лична порака фала однапред и се извинувам за греШките не се намерни од тел пиШувам многу се намачив.

16. ivance33

ivance33 Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Milinna a i do site sto imaat vakov ili slicen problem,probajte da zemete mast kaj sto sami ja pravat vo aptekata Galafarm vo Leptokarija trgovskiot..mislam deka cinese 600 denari a sega neznam kolku e i dali voopsto ja pravat..ne mi teknuva bas kako se vikase no mislam deka pocnuvase na p.(podorhopin ili nesto slicno) se bara vo procenti ko na primer da ja napravat so 20% ili 30%..so samoto mackanje od kremata bradavickite pocrnuvaat,ostavaat fleka na dolniot ves,megjutoa sami pagjaat posle izvesen period..probajte pobarajte na toa mesto..jas imav slusnato za ovaa mast pred 5 godini taka da neznam dali seuste ja pravat..ke se potrudam da go najdam pravilnoto ime na taa krema..pozdrav :)

[mod-kirilica:2g2j8kxn][/mod-kirilica:2g2j8kxn]

17. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    Благодарам многу на информацијата работата е што не сум од скопје...можам да побарам некоја од другарките кои таму студираат да ја побараат ама малце глупо ми е да ангажирам некој да бара по аптеки...Фала сепак многу :)

18. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    ми треба помош од вас..не знам веќе кому да се обратам,,знам дека станав досдана со ова,но ми треба помош.....има јас вискоризичен хпв....и нискоризичен,,сега примам терапија,,биобран,имункомплекс...итн...истовремено проблем има и мојот партнер...пенисот му се споцрвенува околу главичето после секој однос,,па дури сега псоледно и како точки црвени по доле..еден гинеколог ми рече дека хпв кај негое во каналот......ок,,но не ми кажа како да се третира кај него?...се мие со бетадин,се мачка со канестен...разочаран е,,ни тоа не му помага...не знам веќе што да направам,,разочарани сме и двајцата....ве молам доколку некоја о д вас имала ваков проблем со партнерот...нека ми помогне....откако се утврди хпв секс имаме самос о кондом,,синојка малце го доближи без кондом,и вика веднаш почна да го чеша и да го боли пенисот.............очајна сум,ве молам за помош///////!!!!!VE MOLAMMMMM

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.419
    Допаѓања:
    200.971
    Побарајте друго мислење, ти од друг гинеколог, а тој нека оди на уролог, нека направи подетални испитувања. Можеби има друга причина?

20. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Здраво,дали некоја од вас има искуство со флуороурацил вагиналети и колку време се вообичаено се користат?