И јас имам хпв високоризичен, види горе мојо проблем го имам опишано, мислам дека не може да те боле од хпв и од цин 1, можеби те боле од овулација. а дадеа ли ти нешто терапија за имунитет или ке ги чекате резултатите од типизацијата? П.С. надевам се дека ке ти се негативни од хпв типизацијата, дека нема да имаш хпв оти многу е досадно за лечење
не ми дадоа нисто терапија сега за сега резултатите се јавив денеска готови се ама не ми кажаа што се во среда ке одам да ги земам и ке видиме
Eve i jas da spodelam moe iskustvo,pred 3-4 godini doznav deka imam HPV,so nizok rizik tip 6 ili 11 CIN 1,so kondilomi edno vreme piev aloe vera gel (zoltiot)i beta caroten apcinja (vitaminski),kondilomite gi otstraniv so kapkite wartec koi gi nema tuka jas gi najdov vo grcija i se nekade okolu 12e,mi pomognaa mnogu posle 1 mesec nemase kondilomi,no Cin 1 stoese i ponatamu po nekoe vreme bidejci mi se smaci od site kontroli i psihata me ubivase da ne napreduva cinot jas resiv da ne pijam nisto,iako posle sekoj mesecen ciklus koristev hipermangan posle 2 godini otidov na ginekolog i doznav deka nemam nishto osven candida. P.S.Ako pomognav na nekogo ke mi bide milo pozz
samiot organizam se bori protiv virusot ne ti treba nisto posebno.jas odvreme navreme si pijam nekoe vitamince fala Boga sega nemam nisto pozdrav
ve molam ako moze nekoj da mi pomogne mi kasni menstruacijata veke 3 dena denes napravi test iskoci negativen imam problem so niskorizicen hpv virus a vo poslednive nekolku dena mesto menstruacija imam kafeav sekret sto site mi vikaat deka e simptom na bremenost neznam sto da mislam ke mi pomogne li nekoj
е добро де и да си бремена,ХПВ-то нема да ти штети на плодот,не се секирај,ама најдобро е што побрзо да си отидеш на гинеколог
Здраво феминки. Сакам да прашам после колку време одкако ќе ви дијагностицираат цин1 и хпв треба да се направи повторно испитување? Мене гинекологот ми рече да одам после 6 месеци, а за тоа време да примам терапија и дека прво ќе ми земе брис за пап тест и доколку покаже дека немам повеќе цин1, немало да ми зема брис за хпв. Цинот и хпвто секогаш одат заедно или?
ХПВ е вирус кој ги предизвикува цин промените на грлото на матката, во зависност дали е високоризичен или нискоризичен. Јас би ти советувала да отидеш барем на 4 месеци, бидејќи некои од типовите хпв брзо се шират. И да се повлече цинот, може хпвто сеуште да тлее во грлото да матката и при првата настинка повторно да јави цин промена. Најубаво ти е според мене да си направиш и типизација на хпв барем да си бидеш сигурна, ако сакаш секако.
Имам хпв16, знам дека спаѓа во високоризични типови. Поминаа 3 месеци одкако ги добив резултатите и одкако почнав со терапијата. Во скоро време треба и месечниот циклус да ми дојде, па одкако ќе ми заврши ќе го посетам гинекологот. Поздрав
Јас го имам користено тај чајот од херба стојанови од куманова една мешавина е, скоро цела година го пиеше, ама немам нешто посебно ефект од него, али кај секој е индивидуално пробај можеби ке ти биде позитивно на тебе
Мислам дека се користат десет дена, колку што има вагиналети во едно пакување. И убаво е повремено (на секои 4-5 месеци) да се користат превентивно.
Имам хпв16 и на рецептата што матичниот гинеколог ми ја даде, а и во упатството им пишува по една вагиторија навечер (30 дена). Јас не слушнав дека треба постојано да ги користам, туку 3 месеци по ред после циклусот. Кога си дојдов дома и кога го прочитав ова се збунив.
Тој ми даде да пијам виусид, витамини а,ц,е и селен и цинк. Но јас витамините а,ц,е и селенот ги заменив со антиоксидант на natural wealth, а цинк си купувам посебно исто на natural wealth. Овие антиоксидантите содржат брокула, морков и спанаќ мислам дека беше.