1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    И јас имам хпв високоризичен, види горе мојо проблем го имам опишано, мислам дека не може да те боле од хпв и од цин 1, можеби те боле од овулација. а дадеа ли ти нешто терапија за имунитет или ке ги чекате резултатите од типизацијата?
    П.С. надевам се дека ке ти се негативни од хпв типизацијата, дека нема да имаш хпв оти многу е досадно за лечење

2. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    не ми дадоа нисто терапија сега за сега резултатите се јавив денеска готови се ама не ми кажаа што се во среда ке одам да ги земам и ке видиме

3. fairy90

fairy90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    141
    Eve i jas da spodelam moe iskustvo,pred 3-4 godini doznav deka imam HPV,so nizok rizik tip 6 ili 11 CIN 1,so kondilomi edno vreme piev aloe vera gel (zoltiot)i beta caroten apcinja (vitaminski),kondilomite gi otstraniv so kapkite wartec koi gi nema tuka jas gi najdov vo grcija i se nekade okolu 12e,mi pomognaa mnogu posle 1 mesec nemase kondilomi,no Cin 1 stoese i ponatamu po nekoe vreme bidejci mi se smaci od site kontroli i psihata me ubivase da ne napreduva cinot jas resiv da ne pijam nisto,iako posle sekoj mesecen ciklus koristev hipermangan posle 2 godini otidov na ginekolog i doznav deka nemam nishto osven candida.
    P.S.Ako pomognav na nekogo ke mi bide milo pozz

На noname35 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    samiot organizam se bori protiv virusot ne ti treba nisto posebno.jas odvreme navreme si pijam nekoe vitamince :) fala Boga sega nemam nisto :)pozdrav

5. biljance1234

biljance1234 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ve molam ako moze nekoj da mi pomogne mi kasni menstruacijata veke 3 dena denes napravi test iskoci negativen imam problem so niskorizicen hpv virus a vo poslednive nekolku dena mesto menstruacija imam kafeav sekret sto site mi vikaat deka e simptom na bremenost neznam sto da mislam ke mi pomogne li nekoj

6. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    е добро де и да си бремена,ХПВ-то нема да ти штети на плодот,не се секирај,ама најдобро е што побрзо да си отидеш на гинеколог ;)

7. zasekogas

zasekogas Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    imalo nekoj caj (herba stojanovi)od kumanovo sto celosno go lecelo hpv dali nekoj go ima koristeno

8. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Здраво феминки. Сакам да прашам после колку време одкако ќе ви дијагностицираат цин1 и хпв треба да се направи повторно испитување? Мене гинекологот ми рече да одам после 6 месеци, а за тоа време да примам терапија и дека прво ќе ми земе брис за пап тест и доколку покаже дека немам повеќе цин1, немало да ми зема брис за хпв. Цинот и хпвто секогаш одат заедно или?

9. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    ХПВ е вирус кој ги предизвикува цин промените на грлото на матката, во зависност дали е високоризичен или нискоризичен. Јас би ти советувала да отидеш барем на 4 месеци, бидејќи некои од типовите хпв брзо се шират. И да се повлече цинот, може хпвто сеуште да тлее во грлото да матката и при првата настинка повторно да јави цин промена. Најубаво ти е според мене да си направиш и типизација на хпв барем да си бидеш сигурна, ако сакаш секако. :)

10. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Имам хпв16, знам дека спаѓа во високоризични типови. Поминаа 3 месеци одкако ги добив резултатите и одкако почнав со терапијата. Во скоро време треба и месечниот циклус да ми дојде, па одкако ќе ми заврши ќе го посетам гинекологот. Поздрав :)

11. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    Јас го имам користено тај чајот од херба стојанови од куманова една мешавина е, скоро цела година го пиеше, ама немам нешто посебно ефект од него, али кај секој е индивидуално пробај можеби ке ти биде позитивно на тебе

12. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Ги има некој користено Гинекс форте како терапија кај хпв и цин1 и колку време? :)

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мислам дека се користат десет дена, колку што има вагиналети во едно пакување.
    И убаво е повремено (на секои 4-5 месеци) да се користат превентивно.

14. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Имам хпв16 и на рецептата што матичниот гинеколог ми ја даде, а и во упатството им пишува по една вагиторија навечер (30 дена). Јас не слушнав дека треба постојано да ги користам, туку 3 месеци по ред после циклусот. Кога си дојдов дома и кога го прочитав ова се збунив.

15. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    Јас ги имам користено 3 месеци по циклус и после одвреме навреме 10 по циклус

16. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    ikica86 После циклусот ги користеше 30 дена или по едно кутивче?

17. ikica86

ikica86 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    56
    По едно кутивче по циклус јас ги користеше, а за имунитет даде ли ти нешто матичниот?

18. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    А додека се користат дали смее да се има односи?...za gineks forte mislam

19. HplsRomantic

HplsRomantic Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    23
    Додека се користат било какви вагиналети не е препорачливо да се има односи.

20. Eleni.S

Eleni.S Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    28
    Тој ми даде да пијам виусид, витамини а,ц,е и селен и цинк. Но јас витамините а,ц,е и селенот ги заменив со антиоксидант на natural wealth, а цинк си купувам посебно исто на natural wealth. Овие антиоксидантите содржат брокула, морков и спанаќ мислам дека беше.