Па еден месец од прилика (колку што има таблети во едно пакување) а за цената не се сеќавам.. Околу 1000-2000 беа, не знам точно. Туку друго ми бржеше прашањето .. Што да правам... Да земам уште една терапија ( и каква) или не..?
Со еден месец терапија тешко ќе се победи ХПВ, треба околу една година здрав и јак организам со пиење многу витамини, па да исчезне, јас ги пијам Бета Глукан и односи задолжително со заштита, бидејќи работата ќе биде пинг-понг еден на друг ќе го предавате.
Здраво на сите. Имам проблем, т.е. јас лично го доживувам како таков, иако читајќи ги овде вашите искуства малку се успокоив. Вака : Правев редовна контрола, анализа на брисеви и ПАП тест. Се` беше ОК, на контролата немаше ништо видливо, трите бриса од Хигиенски ми беа негативни, но ПАП тестот ми покажа ЦИН 1 со препорака за ХПВ типизација. Во МАНУ ги немаше реагенсите, па направив ХПВ типизација на приватно во Avicena. Резултатите ми покажаа присуство на 3 високо ризични ХПВ : 18, 33 и 53. Гинекологот ми препиша терапија за подигање на имунитетот, вагиналети, креми и за мене и за сопругот... Треба да ја користам препишаната терапија непрекинато 3 месеци и во никој случај да не останувам бремена!!! Ве молам за совет... Дали да барам друго мислење во приватните клиники Систина или Ремедика, што ви е помогнало на вас, дали има опасност по бременост и плодот кога би дошло до тоа... Ви благодарам однапред на сите...
Jas imam isto visoko rizicni pa probuvame za bebce .... nikoj ne mi kaza deka ne treba da mislime na bebe .... terapija nemam ni jas nesto konkretno , imuno stimulatori i gynex forte vaginaleti , taka 3 meseci sega samo imunostimulatorite bez vaginaleti i kontrola na 6 meseci negde vo juni boze zdravje .. kakvi kremi vi preporacaa ?
Од терапија имам : вагиналети Betadine, sol. Betadine, сируп Dr. Woltz, caps. SupraVit што содржат A + C + E + Zn + Se, крема Glizygen (за мажи и жени) и уште едни вагиналети кои треба да ги ставам после 3 месеци користење на Betadine-то. Контрола во април ми се фаќа да правам и до тогаш под терапија. Ми забранија интимни односи со сопругот, а во исклучителни ситуации само со презерватив и никако да не помислувам на бременост. (за што сум најмногу исплашена) Не знам, некако сум збркана од се` што слушам и читам...
Јаболков оцет! Ги имав кондиломите, и тоа во голем број, околу два месеци. Се мачев со спреј,немаше реакција ни малку. Собрав храброст и земав јаболков оцет. Парче памук цело натопено со оцет врз влошка,пред спиење. После две вечери имаше реакција. Врвовите на кондиломите прво побелеа а после ден-два целосно поцрнеа и на секое туширање полека почнаа да паѓаат. Среќата е неизмерна! Топло ви препорачувам јаболков оцет! Па ако не ви помогне горете ги. Поздрав
Луѓе јас чекам резултати за ПАП тест од 1ви декември замислетеееееее! Полудев! Значи бев на редовен преглед и ми рече гинекологот дека имам воспаление на грлото на матката, и ми рече дека мора да провери за ХПВ. Имам 21 и еден партнер до сега. Пред две години бев на гинеколог и тогаш пап тестот покажа само кандида што редовно си ја имам бидејќи имам слаб имунитет и сум многу чувствителна на интимните делови. Прашањето ми е како на друг начин би можела да ја добијам бидејќи сепак е вирус и некако треба да се пренесе..? И истотака какви лекарства дават доколку имаш, и дали влијае брз плодноста.
Zdravo jas sum nova na forumot...pred dva meseca na rezultatite od pap se otkri deka imam noska displazija na HPV ginekologor rece ne e nisto strasno mi dade samo sprej Bioigen da go koristeme i jas i maz mi.kondilomi nema kaj mene no maz mi ima i bese na gorenje i pak mu se pojavija. Ako moze da mi preporaca nekoj nekoja krema ili nekoj drug nacin za otstranuvanje na kondilomite ...i nekoi apcinja za jaknenje na imunitet posto ginekolog ne mi prepisa nisto samo rece jadi poveke ovosje i zelencuk da go zajaknis iminitetot
Feminki kako ste dali nekoja koristela Isoprinosine mi kazaa deka se dobri za hpv i kako sto citam davale brzi rezulatati so antiviralna komponenta i imunostimulracki
Gi ima , sega se uvezeni skoro 50 tableti se 944 den vo zegin , mojata doktorka mi rece da gi zemam deka se dobri ama sakav nekoe mislenje
Пред некој ден ми стигнаа резултатите и имам HPV високоризични 59 и 73. И мене исто ми ги препишаа Isoprinosine и ги пијам 3 пати на ден по 2 апчиња,но не сретнав никоја што ги спомнала дека ги прима до сега. Може затоа што се увезени скоро. Докторката ми рече дека се доста ефикасни и има резлутат во брзо време.
I jas imav visokorizicni na dve tipizacii pokaza prisustvo , ke pocnuvam od ponedelnik , pa daj boze da imame cisti brisevi na sl.kontrola Kolku vreme ti kazaa da gi pies ?
Пет ден од неделата ги пијам (пон-петок),па следната недела одмарам,наредната пак пијам и така треба 3 месеци па потоа на контрола,тебе што ти кажаа?
Здраво, би ти ги препорачала апчињата Oxibor Forte (Оксибор форте) кои претставуваат комбинација од антиоксиданти на природна база. Едно кутивче содржи 30 таблетки и се пие по една таблетка после ручекот. Најдобар ефект би постигнале доколку и двајцата ги користите. Едно кутивче е со цена од околу 550 ден. во аптеките на Зегин. Позз
Mene koga mi go otkrija ovie apcinja uste gi nemase toa bese okolu juni minatata godina , odkako ke gi kupam ke zbornam so doktorkata kako da gi piam Semata ti ja pravi ginikolog ili taka pisuva na upatsvoto ?
така пишува во упатството фактички на 8 часа по 2 и често ми се врти кога ке ги испијам од сабајле.. ваљда дека не сум јадена доволно и за тоа сепак јаки лекарства се
I jas go citav na net upatstvoto i bas taka pisuva za visokorizcni tipovi na HPV 3-4pati po dve tabletki 5 dena pa pauza 2 dena Pocnuvam def.od ponedelnik Dovolno istrazuvav Drugo osven isoprinosine zemas ?
вагиналети Vagisan,витамин Б,Ц и бета каротен. Со оглед на тоа што ти го имаш од лани дали ти кажаа каква терапија треба за партнерот? мене ми кажаа само маст Гинекс..