1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. Beauty18

Beauty18 Нов член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj gi probal vloskite na Tiande Macedonia ??

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Девојки денес добив резултати од мани со hpv 16....ве молам за совет некој што го имал?

3. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    19.643
    Здраво. Хпв не се лекува, но е можно да се стави под контрола, истиот и спонтано да исчезне, пред да направи промени на грлото на матката или во краен случај од цин 1 до цин 3, дисплазија. Потребно е подобрување на имунитетот, со цел негово повлекување. Витамин Е, Ц, бета каротин, фолна киселина, алое вера, имунобор. Здрава исхрана, многу повеќе овошје и зеленчук. Немаш причина за грижа, само работи на имунитетот и избегнување стрес. Има случаи кога дури и цин 1 и 2 се повлекуваат. Иначе, за соодветен начин на користење терапија, доколку за такво нешто се одлучи, може да ти каже само гинеколог. Меѓутоа, тука антибиотици не помагаат. Поздрав.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Многу ти благодарам.....

5. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Јас купив фолна киселина од 5 мг. Дали можам дневно да внесувам и по 10 мг за цин 1?

6. Lianna Anna

Lianna Anna Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    19.643
    Здраво. Не знам за дозирањето. Најубаво ќе биде да прашаш во аптека.

7. MelaniaX

MelaniaX Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    бидејќи гледам дека има многу исплашени девојки и жени сакам да го споделам и моето искуство па можеби ќе и помогне на некоја од вас.

пред неколку години повеќе од цела година ми се појавуваше хпв инфекција на пап-от. докторот ми рече дека ова не му се допаѓа бидејќи трае предолго и дека не треба да се ризикува и ми ги препорача Биобрен. мноогу беа скапи, 7000 и нешто за еден месец. ги пиев 3.5 месеци (трите месеци од овие скапите од 1 грам а последните 15 дена апчиња од помалата доза биобрен), направив пауза околу 1-2 месеци и потоа пап-от ми се исчисти и наредните 2,5 години имав само чисти папови без никакви проблеми. инаку во текот на целиот овој период пушев и воопшто не внимавав на исхраната- и порај ова се исчисти.

после 2,5 години еве го пак:) ми се појави хпв на пап и го оставив така 6 месеци но после 6.месец беше претворен во цин1. пак ги земав биобренот и ги пиев 4 месеци. 4.месец не беше ни поминат па отидов на пап и немаше цин1 туку само инфекција. е сега за да ја нема ни таа инфекција.... си го сменив начинот на живот и пијам/правам многу нешта за имунитет и така.. па ќе видиме. користам и други нешта моментално па ако некоја од вас има потреба од информации можам да ги споделам.

што сакав да кажам? дека биобренот навистина ми помогна. преходно имав пробано само со витамини- мнооогу витамини (ц,е,цинк, калциум, селен, магнезиум, бетакаротен, фолна кислина, б, а, д) и сите ги пиев секој ден и по многу но инфекцијата не се ни мрдна- си остана, друго нешто што забележав е што со биобренот имам толку јак имунутет што дури ни не настинувам.. чудо се

не се плашете девојки. се ќе биди добро:)

На La diabla, buba4e89, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Дали некоја во скоро време правела ХПВ типизација во некоја приватна лабораторија и во која? Од 1 јули немаат реагенси ни во МАНУ, ни на Клиника.

9. Klara29

Klara29 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Da, vo Avicena, 3600 den

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дали некоја од вас ѓи пиела изопринозин? И се осеќавте како омалаксано и поспано ? Хаха или само сум станала мрзлива и ми е од времево :)

11. MelaniaX

MelaniaX Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Јас ги пијам моментално и не осеќам ништо посебно... зависи од огранизмот- некој може да покаже реакција и на најобичниот лек. А ти помогнаа ли овие апчиња? По каква шема ги пиеш и колку време?

здраво. малку доцнам со одговорот, може веќе си завршила работа но кога прочитав дека одиш во гинекомедика морав да искоментирам. јас имам горко искуство со гинекомедика од пред 6 години. таа жена која работи таму (силвана мислам се викаше) ми зема толку многу пари, толку ме исплаши, така ме уништи што не знам веќе што да кажам. срам да и е што го искористи фактот што бев премногу исплашена, немав на кого да кажам и не знаев што да правам. не можам сега да обрачунам колку пари имам оставено таму но само како илустрација да ти кажам дека во тек на 6 месеци ме тераше да правам пап тест на секои 30 дена! а немав ништо- ни хпв на пап ни цин ни глупости. долга е приказната но најди си некој нормален и ЧОВЕЧЕН доктор. во таа жена нема ништо човечно има само алчност за пари.

Последна измена од модератор: 1 октомври 2017
    На Rose96 и oblace1 им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.403
    За Хпв од низок степен се пијат 3 месеци ( 15 дена пиеш, 15 пауза). За Хпв од висок степен се пијат 6 месеци по истата шема.

13. MelaniaX

MelaniaX Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    и јас така ги пијам но со страв бидејќи знам жена која ги пиеше и после отиде на конизација :(

14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    32.403
    Тие се за Хпв, немаш штета од нив. Јас испив една кутија и толку.
    Сепак во светот лек за вирус нема, така да ова му доаѓа само како превентива. Не ти е 100% сигурно дека ќе те заштити. Работи на имунитетот повеќе.

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас испив две кутии и две кутии бетаимун и толку. Сега чекам да ми заврши и ќе одам на преглед, па ќе видиме што и како ќе биде.

16. MelaniaX

MelaniaX Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    и јас ќе одам на преглед следната недела. за 6 месеци потрошив се што имав на се и сешто па да видиме дали ќе има резултати. не ли се малку две кутии? тоа е само за 15 дена. мислам дека треба најмалку 3 мееци да се пијат.

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Малку е да ама ете јас не си ја сфатив сериозно работата.

18. Roli

Roli Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    21
    Nova sum na forumov I epten sum zagrizena, vo maj godinava pravev pap test I se pokaza prisustvo na virusna infekcija, po tipizacija vo manu izoliran mi bese hpv tip 51 visokorizicen, vo konsultqcija so doktor dva meseci zemav izoprenozin I acidosalus vaginaletki, I sekako da porabotam na imunitetot, potoa ginekologot mi preporaca posle mesec I pol da go povtoram pap testot, go povtoriv I denes isti rezultati , sega nema tipizacija vo manu kade da pravam privatno I koja cena e ? I nekoj sovet sto da zemam za imunitetot, vi Blagodaram

19. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Нема зошто да правиш типизација повторно. Еднаш си правела нема потреба. Инаку е околу 3000 ден приватно. И без стресови тоа најмногу влијае на имунитетот. Иако имаш високоризичен не е се толку црно. Според мене на овој вирус се прават многу пари. Витамини, типизации, конизации, па горење на кондиломи... Ако прочитате американски студии за овој вирус луѓе под 30 години воопшто не треба да прават типизација, зошто скоро секој ќе го има еднаш во животот а и до 30 год имунитетот е силен да се избори со него. Вака кога кажеш на 20 годишна девојка дека има ХПВ веднаш започнуваат стресови, нервози и црни мисли. Се е ова трик за заработка на повеќе пари.

На Roli му/ѝ се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Можеш во државна да направиш ама е со закажување. Јас бев денес папот е добар, вирусот го има уште. Утре во авицене ке носам микробиолошки брис. Следен месец имам раничка за горење. И ми рече цела зима да ги пијам изопринозинот и бетаимун. Хахаха абе еден куп парии.....