Jas sum imala do sega eden decko zaedno sme 7 god i samo so nego sum imala odnosi,i prv pat na papa testot mi se pojavuva HPV,mi rekoa i mene nisto strasno deka e do imunitetot..I eve posle 6 meseci papa testot mi e cist,ali se drogirav so vitamini i se nadevam deka nema da se vrati virusot.Sto znaci samo hranete se zdravo i vnesuvajte mnogu vitamini,i bez stres.
A kade moze da se proveri partnerot dali i on e nositel ??? Ili vo sekoj slucaj mora i on da pie terapija???
Mene ginekolog ne mi kaza i on da se proveri zatoa sto maskite kao imale pojaki imuniteti od nasite...Decko mi ne bese da se proveruva imavme odnosi najnormalno ama so kondom.Za ova nema nekoja terapija,samo vitamini..jas piev Spirulina,Cink,i edni vitamini od pecurki koi bile bas za hpv Coriolus-mrl taka se vikaat.Isto taka posle ciklusot 10 drna stavav od uloskite na Tiande i nivniot caj go piev.Mene sve ova mi pomogna.Znam kako ti e znaci i ja bev mnogu isplasena koga doznav ali probaj so ovie vitamini ili vidi so ginekologot moze ke ti kaze nekoi drugi da pies,isfrli cigari ,alkohol gledaj sto po zdravo da se hranis i ke pomine.
Нема тест за хпв за машките, а и тие се само носители и ретко, скоро никогаш, не развиваат ни симптоми ни здравствени проблеми. Све на нас паѓа..
Hpv nema simptomi..i da go ima i da go nema nemoze da znae.Koristi si kondomi dodeka ne ti se sredi imunitetot i papa testot.
Уште нешто да прашам. Сеуште не сум отишла на гинеколог зашто имам добиено Тоа цин 1, 2,3 кој го дијагностицира? Пап тест, типизација или гинеколог? Ме чуди тоа што правев пап тест во Јануари и беше чист. Типизацијата ја правев во април, а дури сега ги земав резултатите со високо ризичен хпв Како е можно?
@Shery Па од јануари доста време има поминато досега. И обично пап тестот покажува абнормални промени во клетките, па после тоа те пуштаат на типизација за да се види кој тип на хпв го имаш. А зошто дури сега ги зеде резлутатите? 2 месеци не се малку. Штом ти заврши оди на гинеколог, да ти даде соодветна терапија и ќе биде во ред.
Fala ti na odgovorot. Rezultatite od tipizacijata gi cekav mesec i 3 nedeli Sekoj den im se javuvav vo drzavna i ne bea gotovi
На некој му се случило на клиника да му дијагностицираат високо ризичен хпв 59, а на приватно испитување месец дена подоцна да покаже отсуство на вирусот? На кој резултат да верувам сега????
ХПВ вирусите, може да се во мирување и да се активни. Зависи најмногу од имунитетот. Но направи уште едно тестирање, како што и ти кажа Одор.
Па не се ни ефтини по приватниве кога ќе видиш Повеќе верувам на приватно испитување, отколку на државно На државна резултатите ги чекав 2 месеци скоро, има голема веројатност они да направиле збрка Башка со докторката правевме колпоскопија и излезе чиста
Ако си правела колпоскопија, тогаш немаш промени на грлото на матката и не мора да го повторуваш тестот, до наредниот пат кога ти рекле. Како ти е кажано не знам... По 6месеци, 1година.
Се договоривме со док да го почекаме овој резултат и да видиме што понатака Стварно е чудно, пап чист, колпоскопија чиста, а беше дијагностициран хпв 59 Од каде појма немам Само се убив од нервоза последниве неколку недели
И да е вирусот во мирување на ХПВ тестот ке се појави, затоа што тоа е тест за идентификација на присуство на ДНК од вирусот...Ако го има вируст секако тестот ке покаже присуство на ДНК, небитно дали е активен или во мирување.
Сакам да ве прашам од тие што имате хпв и што сте правеле биопсија, дали некоја од членките била на конизација и дали некоја има било каква информација за д-р Миле Тантуровски или д-р Горан Димитров, ако имате информација би ви била благодарна.