1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

HPV – дали сте информирани?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ROSII, 29 ноември 2009.

1. mimi333

mimi333 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    203
    Мене па воопшто не ми помогнаа тие нео пенотран,мислам дека и ми ја влошија состојбата

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Мене ми помогнаа, после втората кутија пап чист.
    Инаку за трохомонас се даваат најчесто инфекција предизвикана од кандида албиканс.

И најчесто си ги зимам за бело прање, сега ми го препорачаа бетадинот да си ставам кога имам проблеми.
    Треба пап на 6 месеци да се прави.

3. Sugar7

Sugar7 Нов член

Се зачлени на:
    5 ноември 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    epa i ja toa se zbuniv za linex ali mislev deka nema samo za proliv ne se razbiram mn (facepalm) i ona mi kaza deka nema ni potreba da gi kupuvam da ne se trosam ali kako sakam jas posto mi e nizkorizicen a i od togas moze i mi pominalo veke nemam nikakvi simptomi

4. Sparkyy

Sparkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Дали некој знае цена за криотерапија, за кондиломи? Поздраав

5. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.086
    Искуство со изопринозин некој да сподели? Дали се ефиканси и колку месеца се пијат.

6. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Јас ги пиев 3 месеци, а пред тоа 3 месеци имунокомплекс на Др. Волц пиев, ништо не ми помогна.

7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.086

Мене пред некое време ми ги препишаа но не ги пиев само една кутија пробав само со витамини , и мислев затоа нема ефект сега ги почнав со мисла дека ке ги пијам редовно и до крај .. кога да видиш нема спас

8. CinnamonBambi

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Што и да се пие, со еден месец ништо не се прави. 3 до 6 месеци минимум, па после тоа на контрола се оди.

Се надевам ке ти делуваат тебе и ќе ти помогнат, не престанувај да ги пиеш редовно.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elen@

Elen@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Здраво девојки со типизација ми е утврден хпв тип 59 високоризичен па матичниот гинеколог ми препорача BETAIMUNE ,ALKAVIT, Wheat germ oil 340 ml I OLIGOSEL таблети дали некој има искуство со овие таблети и колкав временски период се користат

10. Mandalaa

Mandalaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Devojki iskustva so gineks forte i HPV?
    Dali se stava edno kutivce od 10 vaginaleti ili od ciklus do ciklus? (bidejki taka pisuva na upatstvoto)

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    18.262
    Јас кога го имав вирусот 3 месеци пиев витаминска терапија.

12. CinnamonBambi

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    30 вагиналети треба да се употребат, значи 3 кутии, со тоа што ќе паузираш тие 5-7 дена кога ќе имаш добиено. Значи еден месец ќе ти се фати користење, и тие ќе влијаат на абнормалното ткиво на грлото на матката, и потоа во наредните 2-3 месеци ќе си се регенерира ткивото.

Јас ги користев од септември до октомври, и сега после контролава во декември можам конечно да кажам дека немам ЦИН!! Пресреќна сум :sun:

На Sandrush12, TheGoldenPeach и buba4e89 им се допаѓа ова.
  13. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Девојки чисто информативно ако може некоја да ми каже како се прави хпв типизација.

14. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    624
    Se zema briz isto kako za papa test

На Someday му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    624
    Jas imav hpv od tip 16 isto visokprizicen, piev zeolt toa e mineral, 3 meseci I se sredi. Ova beshe pred 8 godini Koga imav I cin 2, sega samo redovna kontrola I se e ok. Zemaj odvreme navreme vitamini, hranise zdravo, vezbaj...

16. MBelcovski

MBelcovski Нов член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Zdravo,

Jas sum nov clen no so dolgogodishno iskustvo na HPV , pred 8 godini na redovna kontrola posle promena na ginekolog mi beshe otkreno Cin 3 so dva visokorizichni HPV 18 i 33.Biopsijata go potvrdi PAP testot .Napraviv lec konizacija vo Remedika ,i rezultatite od toa bea samo Cin 2 ,no vo meguvreme piev mnogu vitamini (Selen,Cink i Vitamin C so matichne mlech,Beta Glukan ,Sitake). Posle konizacijata prodolziv so Vitamini i ednash na tri meseci stavam vaginaleti Acidosalus koi se na prirodna baza i sekoj 6 meseci pravam PAP i ednash godishno Tipizacija vo Manu. Od togash ne mi se pojavil virusot.

На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  17. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Здраво на сите!
    Одамна не сум го посетила форумов (од време на време читам како гостин), но сега имам прашање:
    Денес добив резултати од ПАП тест, (кои по редовен пат ги добив по нешто повеќе од три месеци по земањето на примерокот за ПАП) и најден ми е ХПВ вирус. Со матичниот гинеколог се договоривме да го повториме тестот, овој пат во приватна лабораторија, од каде резултати треба да пристигнат за 7 до 10 дена.
    Доколку се потврди ХПВ, сакам да правиме ХПВ типизација, но матичниот Гинеколог ми рече дека веќе таа анализа не оди преку ФЗОМ, туку се плаќа на приватно од 4500-5000 денари.
    Ве молам, кој има искуство, т.е. неодамна правел ХПВ типизација, да ми каже дали навистина е така?
    Инаку, јас не сум од Скопје.
    Ви благодарам однапред.

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.989
    Допаѓања:
    167.829

Оде 1500 ден

19. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    3.778
    Јас платив во Ремедика ако не се лажам 2800 за типизација, а не знам да ти помогнам во врска со ФЗОМ.
    Инаку на пап не покажува дали имаш хпв, така да не ти е најден, туку може само да покаже клеточни промени кои асоцираат на вирусни информации па отпосле да потврдиш дали имаш хпв по пат на типизација. Кај мене беше лажна тревога, излезе дека го немам, па со среќа и тебе. :)

20. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Благодарам за одговорите ALISA0000 и TheGoldenPeach.
    TheGoldenPeach, во резултатот заокружено ми е: Плочеста интерепителна лезија од низок степен и подвлечено ми е HPV. И јас се надевам дека ќе биде лажна тревога.