ни мене не ми е ниШто јасно......образлоЖението беШе.....резултатот за присуство на HPV е позитивен но поради ниска концентрација на вирусната DNA не е возмозно да се направи типизација ,јас поЧнав терапија со BIOBRAN и не ми е јасно до следниот преглед сто ке се слуци????сега ако не концентрирана следниот пат ке биде поконцентрирана???? NO COMENT
Јас ги користев Ginex forte во комбинација со капсули за јакнење на имунитет од некаков мачји нокот ( не се сеќавам како се викаа) 3 месеци траеше терапијата и од тогаш сум заборавила што е hpv не се појави еве веќе 2 години !
biobran e fantasticen za HPV jas go koristev tri meseci po 4 tableti dnevno a posle po tri i veke edna godina sum negativna so hpv inaku koristev i gynex forte koi se isto taka super i ne mi gi prepisa dr tuku sama si gi zemav gi koristev tri meseci postojano posle koristev tri meseci betadine vagitorii i odvreme navreme koristam kantarion za procistuvanje i obnovuvanje na sluzokozata obavezno so ova doaga vo kombinacija i ACE+SELEN uspeh zagarantiran
И после резултатите негативни на ХПВ ја продолжи терапијата? АЦЕ+Селен, мислиш на шумливите таблети, нели? Не сум сретнала друга форма на Селен, освен во шумливи, Олигогал Селен, и Селен на Natural Wealth.
ACE +Se na dr Woltz - germanski se i od prirodno poteklo, gi ima vo zegin oligogalot ne go preporacuvaat veke ni na ginekologija zatoa sto e toksicen sumlivite tableti sozdavaat talog i vo bubrezi a i pravat genitalni infekcii piev i caj za hpv i cin od bilna apteka od 13 trevki nego go piev eedna godina gineksot si go koristam sega odvreme navreme zatoa sto ne e steten tuku naprotiv deluva kako lokalen imunostimulans a biobranot e nesto najako dosega koga stanuva zbor za imunomodulatori so nego nema sansi da si pozitivna ti kazuvam zatoa sto jas i mav hpv 16 a toa e visokorizicen i cin1 sega veke edna god sum negativna i pak prodolzuvam na sekoi 4 meseci so kontrola a postojano pijam ACE , jadam morkovi po 2 dnevno no ne sekogas, jadam mnogu ovosje i edno vreme jadev erevcinja i bademi zatoa sto i tie se preporacuvaat za hpv i cin jas 3 godini imav problem so hpv i cin i otkako pocnav so gynex forte i biobran problemot konecno se razresi inaku na ginekologija kade sto odam na kontroli nemaat pojma ni za gynex ni za biobran jas sama si gi najdov na internet i po nekoi stranski sajtovi. [mod-kirilica:2r0c8n1q][/mod-kirilica:2r0c8n1q]
загизена 1 откако ги испи биобранот продолзи со витамините и чаевите или направи пауза? а за гинекс пишува дека се користат само 1 месец ти продолжи усте 2 месеци?кај беше порано да напишеш колку ми требаше вакво мисленје порано?позз и дA ми си здрава и жива
ме интересира дали резултатите од хпв типизацијата се оние кои се поверодостојни јас барем гинекологот така го разбрав дека ако типизацијата е негативна, нема присуство на вирусот поздрав
ХПВ типизација се прави со цел утврдување на присуство на вирусот и доколку е присутен, за кој тип се работи (ниско или високоризичен). Доколку е негативна, не постои присуство на ХПВ.
Во принцип не, но не мора да значи. ХПВ се изразува и при присуство на инфекција пропратена со бело прање, пецкање, болки при односи.
sakam da prasam nesto imam bakterija HPV pomooos kako da se izlecam od ovaa infekcija POMOS VE MOLAM bev i na ginekelog mi kazaa deka ja imam ovaa bakterija NOGU MI E STRAV oti se doaga do rak na matkata [mod-kirilica:37lfnbkb][/mod-kirilica:37lfnbkb]
POMOS Овде никој нема да те излечи, следи ги упатствата на докторот и земај ја редовно терапијата, можеш да му кажеш на партнерот да оди да се провери бидејќи 99,9% ја има и тој.
ХПВ не е бактерија туку вирус, и немора да значи дека со сигурно ќе дојде до рак на грлото на матката.Види што ќе ти каже докторот и направите ХПВ типизација да се види за која група на ХПВ се работи, т.е. дали е предизвикувач на рак или не.Со среќа.
Вчера ми се јавува медицинската сестра од гинеколошката ординација: Мед: Ало, здраво, Мерлин? Јас: Да?! Мед: Се јавувам од гин.ординација, стигнале резултатите од вашата типизација, дојдете да си ги подигнете. Јас: ама не сум во градот, ќе наминам за неколку дена. Мед: Ок, поздрав, се гледаме. Јас: Чекајте малце, може да ми кажете што велат? Мед: Па немате ХПВ. Дојдете да си ги земете, се гледаме. ... ... ... ту-ту-ту... Значи да трчам да ги земам, а немам ништо за да би можела лично да се консултирам?! Ќе и се јавев сама после тоа, ама не знаев што да одберам, дали да и кажам дека претпоставената и докторка ќе ја запалам со фенер или да и однесам благо да се почестиме за крајот на стресовите што ми ги предизвикаа? Како и да е, немам ХПВ, одма е друго! Ги чекам уште резултатите од Пап-тестот, се надевам и нив доволно им беше месец дена обработување. За 6 месеци своеволно ќе си одам на преглед. Нов Пап, но овојпат ќе си одам приватно кај друг. Нека се пусти.
Ги прочитав мислењата од сите вас и се наоружав со доста корисни информации Ви благодарам Мене гинекологот за имунитет ми преспиша апчиња ИМУНОБОР во црвено пакување, не се многу скапи околу 500 ден. И ме советува после сексуалниот однос обавезно да се користат БЕТАДИНЕ вагитории. Инаку имам читано дека за ЦИН 1 било добро да се пие зелен чај...
VВо Македонија на неколку места се испитува ХПВ. Сум била во лабораторијата на ПМФ и таму ми рекоа дека 70% од жените во светот го имаат а во Македонија бројката е сигурно над 85%. Лошото кај овој вирус е што многу лесно се пренесува дури и при орален секс или во јавно веце. Мажите се само носители но на нив само во 1% случаеви може да им настане посериозен проблем.
Kaj mene se pojavi na testot hpv napraviv dopolnitelni ispituvanja vo manu i mi kazaa deka se so brojki 82 i 53 visoko rizicni, mi kazaa da go podobram imunitetot pa da gi povtorime testovite za 1 mesec.Neznam dali da cekam sto da napravam ?
Може да ми каже некој колку чинат GINEX FORTE - вагинални таблети дали одат на рецепта и каква улога вршат?
нема врска јас сега брзо правев хпв тест ( негативен беше) и додека чекав во ману за резултати, т.е додека го бараше таа резултатот видов можеби едно 30 резултати кои беа негативни, така да.. многу е висок овој процент од 85.