Хпв може денес да го имаш, па со добар имунитет да се повлече, па при пад на имунитет пак да се појави. Направи типизација, можеш и преку матичен, поевтино ќе ти излезе, ако ти е многу во Ремедика, и побарај колпоскопија доколку немаш направено до сега. Ремедика мислам во Хистолаб ги праќаа пап брисевите, јас искрено најмногу на Хистолаб им верувам на точноста.
Vtorto sto go pravev ne go pravev vo remedika mn se razocarav pa na dr mesto go pravev . A otidov za tipizacija a nz zosto mikcrobioloshki samo mi napravi
Dali nekoj znae kaj doktor Filip koja 3 cenata na tipizacija na maticen mi kazaa deka mora kako na privatno da si platam
Листови од чуваркуќа колку една чинија, врвчињата отстранети. Се блендаат. Се мешаат со еден лимон и мед од око, колку сакате да ви биде густа смесата. Да отстојат 7 дена и после се зема 3х лажичка најмалку 1 саат пред јадење.
Типизација на Микробиологија со упат од матичен е 250 ден. Од која причина матичниот ти вика дека мора приватно да платиш? Исто може и на ГАК да ти закажат и таму да направиш типизација.
Како да не. Микробиологија регуларно си работи. За време на оваа ковид криза 2 пати правев таму типизација и 3 пати брисеви. Еве и на мој термин си има слободни термини. http://mojtermin.mk/map/specijalist...iologija_i_parazitologija&resource=1566345988 И на ГАК исто така има термини.
visoko rizicni 33 i 39 i nisko rizicen 11 vo isto vreme gi imam dali nekoj ima iskustvo so niv i ako moze nekoj da kaze kako se spravuva efikasno so niv, i dali e potrebna nekoja dieta.Blagodaram.
Dali ke mi e potreben upat ili ne ,zasto maticnata ne dava na dve mesta prashav isto mi kaza deka samo na privatno kaj maticen
Да со упат мора. Ќе идам денес да земам резултати од Микробиологија и ќе прашам директно па ќе ти пишам.
Некој со високоризичен хпв 56? Симптоми и што терапија користевте? Наредната недела одам на колпоскопија, до тогаш многу ми е на мисла сето оваа...
Правев биопсија и ендоцервикална киретажа па конизација. Таблети Изопринозин 3 месеци (15 дена се пијат-15 дена паузираш, 3 пати на ден по 2 таблети) гел Алое Вера, чај од билна аптека Стојанови за хпв и цин и Бета Имуне. Доколку на колпоскопија покаже дека немаш абнормални клетки, тогаш за Хпв-то само витаминска терапија која што ја пишав(или некоја што ке ти одреди лекарот) за зајакнување на имунитетот. Оваа беше лани кај мене Август/Септември, моментално пап тестот и колпоскопија уреди, хпв негативен.
Може ли да ми го сликнеш чајот и капките? И јас порачав од кај нив, но изгледа грешка пратка ми пуштиле... Од која Алое Вера користеше?
Оваа е чајот, сликата е превземена од нивната фб страна бидејки моментално го немам. Многу е горчлив, јас смукав бонбони додека го пиев, 500мл. сабајле го спремав и го пиев во текот на денот на два-три пати, на почетокот малку тешко ке ти оде поради горчливиот вкус. Од капките не сум користела. Алое Вера на Форевер.
Ти благодарам. Кај мене се погрешени и капките и чајот се договоривме за замена. Јас ја земав Алое верата од Ед Шоп, заедно со неа почнав да пијам и витамин Ц, цинк, спирулина и чај за имунитет од Дм. Сега се молам само се да испадне како што треба на колпоскопијата бидејќи многу сум испаничена и исплашена.
https://24apteka.mk/product/betaimune-caps/ Јас ти ги препорачувам овие, содржат се од горенаведеното што го имаш. Наместо 3-4 таблети дневно, од овие ке пиеш само една.
Ja so hpv 33 i 39 i 11 i ureden pap naod ne me prati na kloposkopija iskreno prv pat ova mi se slucuva, zosto ne mi kaza da odam na kloposkopija ginekoogot ne li e potrebno, zosto citam na forumov deka site skoro sto ke imaat pozitiven hpv gi prakaat. I dali se pridrzuvate na nekoja dieta so hranata ?