Како не се лекува зошто тогаш ти даваат терпија за да го исистиш вирусот за да добиеш неагтивен тест. А познавам и такви кои го имаат и веќе го немале повторно.
Терапија ти дават за да го зајакнеш имунитетот или евентуално ако на Пап тестот покажало клеточни промени од низок степен како резултат од Хпв-то. Ти си правела типизација и ти се детектирани 3 типа на Хпв. За во иднина да не ти направат проблем потребно е да зајакнеш имунитет(дали со витаминска терапија или со исхрана твоја одлука). Вирусот не можеш да го излечиш, со тоа што ке зајакнеш имунитетот твојот организам ке му се спротистави на вирусот или ,, деактивира'' и нема да му дозволи да влијае на клетките. При пад на имунитетот вирусот може повторно да се активира и да ги напага клетките односно да предизвкува клеточни промени.
Дури и до 80 % од ХПВ инфекциите доживуваат спонтана регресија. Само во оние случаи каде што се работи за перзистентна инфекција со ХПВ можно е појава на одредени промени на грлото на матката и тоа во период од 24 до 36 месеци. Ова е мислење од еден доктор од форумот. И секако се работи за инфекција така е опишано и од негова страан како инфекција.
Хпв е Хуман папилома вирус кој што предизвикува инфекции или клеточни промени. Клеточните промени може сами по себе да исчезнат(секако во најчест случај Цин1) или да направат лезији од повисок степен(Цин2, Цин3, Цис) . Но спонтана регресија на инфекција и клеточна промена предизвикана од хпв вирус НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ВИРУСОТ КЕ ИСЧЕЗНЕ ОД ТВОЈОТ ОРГАНИЗАМ, ШТОМ ЕДНАШ ГО ДОБИЕШ ГО ИМАШ ЦЕЛ ЖУВОТ.
Не е точно дека го имаш вирусот за цел живот не е така. Ондак 75 % од популацијата заболува и останува болна нели. Јас познавам многу што го имаат исчистено и не им се има појавено повторно.Другарка пред 10 год го имаше дури и трудна дур беше со цин 1 и високо ризичен тип од тогаш си е се ок негативна типизација уреден пап.
Уфф.. Мислам цело време залудно се обидувам да ти објаснам, да не си го губам времето ниту јас, ни ти.
Дали приметивте промена во секретот тие што пиевте чај за ХПВ од аптека Стојанови ? Ја една чаша испив и одма имав реакција со секрет, нормално е ?
Колку месеци се пијат витаминиве што ги даваат за хпв луѓе? Јас резултати од типизација имав почетоков на месецов,ама претходно имав корона па од месец февруари цело време секојдневно сум на витамини(ц,д,цинк,селен,б комплекс).Сега во Мај почнав имунобор бета глукан што ќе ги пијам 3 месеци,пијљм 3 пати на ден прополис и златно млеко веќе 2 месеца го пијам и еден куп домашно приготвени работи. Да не треба да прекинам некои од витаминиве да ги земам или нема врска? Страв ми е да не има нус појави.Имам 43 килограми
Slusajte ne se razbiram mnogu ali neli ima vakcina od Hpv , toa ne e garant deka nemq da se zarazis li ?
Devojki, vo pap testot mi izleze inflamacija, i kletocni promeni, i mi rece doktorot da napravam hpv tipizacija. Mi rece 80% nemas virus ama mora da se potvrdi vo tipizacija. Lani koga napraviv pap, imav kletocni promeni, doktorkata mi napravi o kolposkopija i pap i mi rece ureden e, nema potrebaza dopolnitelno analizi. Mnogu sum isplasena. Kolku se sansite za hpv ako ima samo kletocni promeni( bez cin ili nesto slicno)???
Бенигни клеточни промени или клеточни промени што асоцираат на вирусни инфекции? Инаку аман со овие приказни имале хпв без индикации... ај еднаш за секогаш ХПВ може да го носиш во себе но со јак имунитет да се држи под контрола и да не прави промени, инаку ако еднаш го имаш секогаш ќе го имаш со или без индикации, со тоа што пак ќе кажам ако е јак имунитетот нема да се активира и нема да покаже промена. И ај сеа не се стресирај од вакви приказни, слушајте си ги докторите за тоа студирале толку.
Deneska barav od Dimitrov da mi napravi tipizacija, mi rece nema potreba. Samo ke povtorime pap i jas ke procenim dali treba ili ne tipizacija. Kletocni promeni sto asocirat na virus mozno e da imas i da nemas hpv. Toa moze da e predizvikano od razni virusi ili razni faktori. Pa go povtoruvav papot uste ednas deneska.
Морам да поставам банално прашање може за некој. 10 години сум со сопругот. Секогаш уреден ПАП до пред 3 месеци после породување излезе клеточни промени. Кога се јавував на сестрата да ја прашам дали тоа значи дека имам хпв нишо не знаеше да каже. Прашањето ми е дали ова нешто од сопругот сум го "закачила" зошто барем јас со друг партнер не сум била?