Здраво девојки. Скоро 3 години како ми е откриен ХПВ 45. После првите 8 месеци терапија ми се деактивира, а потоа повторно стана активен. Никогаш досега не сум имала клеточни промени. На последниот пап кој го правев крај на септември ми се покажа само инфламација. Што се не пијам, од средината на јули земам изопринозин, витамин Ц, Е, Д3, цинк, селен, масло од пченични никулци, фолна киселина, Q10, капсули зелен чај...ги пиев сиве овие витамини 3 месеци по двапати на ден, а потоа почнав по еднаш. Изопринозинот го пијам 2x3 на ден, 15 дена, па потоа 15 дена пауза. Ќе правам типизација во јануари. Едноставно сакав ова да го споделам со вас и дали верувате дека можно е во јануари вирусот да биде деактивиран? И уште една работа што сакав да кажам е моментот кога дознав дека имам ХПВ и му кажав на тогашниот партнер, човекот го снема, толку од него, воопшто не сакаше да се замара. Чувајте се и не се наслонувајте на исказите на мажите многу, со резерва. Поздрав
A jas pak imam cin 1 bez hpv vtor pat pravam tipizacija ne mi ispaga deka imam hpv a na papot cin 1 benigni kletocni promeni i od sto moze da bide zensko beee
Исто, имам цин 1 без хпв, инаку може да имаш цин 1 при најмала инфекција. И јас исто се испаничив за хпв ама за среќа не покажа, во тој момент имав зголемено бело прање и најверојатно со тоа и кандида па затоа и цин 1. Исто од намален имунитет се појавува само од себе, примаш терапија или? Што ти рекоа? Јас витаминска терапија примам Ц, цинк, магнезиум, Д, Е, Фолна киселина, Капсули зелен чај.. и уште некои. Негде на пролет сум на контрола па ке видиме.
Колку лошо од негова страна.. ццц секакви има.. тој проблем првично е твој ама и негов затоа што ако имаш ти има и он, исто и он треба да се лечи. Жално колку себични ,,мажи” постојат
Beta imuno mi prepisaa i po 6 meseci kontrolen pap ama jas imam i suva vagina mozes da zamislis ne ubavo cuvstvo ja taka i otkriv deka umam cin 1 odam za bekoe pecenje dole suvo pap i koga cin 1 i imunitet kacuvam so sejkovi,vitamini i pak eve skoro godina dena nikakov rezultatat isto cuvstvo
Не, пишуваше само цин 1 и лесна инфламација, после тоа правев колпоскопија и типизација и се беше ок. А за сувоста не ти даде ништо ли докторката? Каде одиш на преглед? Јас сум многу задоволна од Снежана Стојкоска во Систина, исто и од Панчевски.
Isto i na mene lesna inflamacija benigni kletocni promeni probiotik prbobalans leidi od kumanovo tuka kaj nas
Резултатите од типизација се одлични, немам ХПВ. За џабе се паничев и не спиев Прогуглав се и сешто, еден камен ми падна од срцето.
Девојки, колку плаќате за ХПВ типизација на приватно? Систина 4000 ден.+ехо, 6000 ден.платив за 5 мин. многу скапо
Да, ама сакав по стручно и професионалност, не ми се оди на државно ама не очекував толку многу за типизација...
Нема врска баш напротив јас не сум задоволна од приватните, точно повеќе се чека на државно, неодамна правев типизација на државно
Цинот кај мене не се губеше, па пред една недела ми направија ласерска вапоризација во Ремедика кај Др.Јане Стојкоски (со препорака сум кај него и сум презадоволна). Сега останува да одам после првиов месец на контрола и после 4 месеци пап,а меѓувреме ќе лечиме хпв16 оти тој го имам. (првиов месец забрана за вежбање , односи и замарање општо) Маж ми се одмива со Видермина антивирусна е ,јас со друг вид понежен е малце, па додека не добиеме зелено светло за било какви активности, ќе си седиме мирни Јас бев со лесна дисплазија цело време да напоменам (во ноември сега една година како ми открија на пап) .