jas na drzavno so kartoncinja plativ 350 den tipitizacijata so brisot od maticen okolu 1000 vkupno dobri se rezultatite jas imav hpv pa koga primav vakcinata edno 2-3 god nemav nisto pa sega pak mi se pojavi piev terapija sega cekam rezultati da vidam posle piena terapija kako e
Пред 6 месеци дијагностициран хпв тип 39, правено Пред 1 недела колпоскопија уредно беше се. Повторивме пап чекам резултати. Освен крема на база на куркума ништо друго не добив. Доктор вели не е страшно. Ќе следиме. Јас сум преплашена, не знам што да превземам освен здрава храна зошто уште дојам.
Да си продолжиш со здравата исхрана, евентуално можеш да пиеш од витамините за трудници и доилки. И да се престрашиш, затоа што, како што и докторот ти кажал, не е страшно
Bi sakala da prasam Dali nekoj gi I'ma koristeno tiande vloskite za hpv I Dali I'ma vrska koj tip go imate
Здраво Јас веќе еден месец се лечам од вагинални кондиломи вкупно 4 третмани до сега со течен азот 2 пати 3тиот третман со азот и со едно како со струја па на контрола после две недели односно вцера каза кожниов лекар дека не ми се повлечени напротив појавени нови ситни нагоре и повторно со течен азот ме третираше при што толку голкема болка беше им се онесвестив. Се разочарав некако не поминува а појам два месеца вит Ц од 1000мг и бета глукан за имунитет. дали знаете некој список на храна витамини или нешто друго да испитам на крв или џигер дане постои некој недостаток за некако да се спасам од овие брадавици. секој совет ке ми биде добредојден
Zdravo na site vaka posle terapijata kontrola pravev tipitizacija rezultatite isti brojki 39..52 i dole pisuva dokazan e hpv tip 66 so pcr...a od februar analizite mi bea so br..39..52 i 53 so pcr daj te sovet ne e problem pak ke pijam apcinja tuku dali nekoj primal vakcina vo brzo vreme od hpv terapijava so izoprinozin jas ja pijam ali soprugot ja prekina zaradi sto mu smetaa posto ima giht ...sto da pravam nemam pojma 2017 -2018 primiv vakcina i do godinava nemav nisto se dodeka vo februar ne naapraviv rutinska kontrola pozz
Девојки се надевам дека со моето искуство ке ви помогнам. Имав ХПВ пред 10тина години. Успешно излекуван. Знам дека многу ми помогна Алое Вера Гел. Најчесто е поради пад на имунитет.
Maticniot ginekolog mi gi bockase edna vakcina 75 evra ja plativ jas dve primiv trebase i treta doza ali ja nemase...najubavo info kaj tvojot maticen ginekolog pozz
Пробај вОздржи се од односи или строго со кондом. Вирус е и затоа се зголемуваат но биди упорна, азотот е непријатен посебно доле кај што е слузокожа. Јас пиев вит Ц од 2000мг, цинк, таблети изопринозин и алое вера.
Zenski, Ve molam za sovet Veke od maj mesec imam hpv tip 35 doktorot mi dade vaginaleti i tableti za imunitet gi piev 3 meseci posle toa bev pak na kontrola ispadna da imam cin 1.. momentalno pak koristam vaginalni tableti, mnogu vitamini i po 6 meseci na kontrola treba. Kako mozi da premini na cin 1 ?? Ke ve molam za iskustva sto bi mi preporacale nekoj sovet ke ve molam mnogu sum uplasena sto da se pie kakvi vitamini caevi dali vloski od tiande pomagaat? Fala vi mnogu