Gynex forte вагитории СОСТАВ: Екстракт од чајно дрво (Melaleuca alternifolia), екстракт од Маточина (Melissa officinalis), екстракт од Милодух (Hyssopus officinalis), екстракт од Равенсара (Ravensara aromatica) + витамин Е (α- tocopherol). ДЕЈСТВО: ГИНЕКС Форте вагиториите содржат комбинација од екстракти со изразено антивирусно дејство на што се должи ефикасноста против полово преносливите болести предизвикани од ХПВ (Human papilloma virus) и гениталниот херпес симплекс. Активните состојки од овие билки покрај дирекното антивирусно дејство имаат и локално имуностимулативно дејство со што допринесуваат во ерадикација на вирусот. Екстрактите од чајно дрво, равенсара И маточина имаат дополнително И антиинфламаторни, антибактериски И антисептични ефекти што се од големо значење при вагиналните бактериски инфекции. Се препорачува при: • ХПВ инфекции со дисплазија во грлото на матката ( ASCUS CIN1 и CIN2); • Херпес - вирусни инфекции (Herpes simplex); • Кандидијаза (Candida Albicans); • Трихомонијаза (Trihomas vaginalis); • Бактериски вагинози. http://www.fitofarm.com.mk/mk/Proizvodi/Gynex.htm Околу 200 денари е едно пакување од 10 вагитории, не одат на рецепт. Ги има во сите аптеки. Во упатството пишува дека треба да се користат последователно 30 дена (значи 3 пакувања).
На пап тестот ми излезе: клеточни промени што наликуваат на вирусни инфекции, кокоидни бактерии, инфламација 22. високоризична лезија(цин 2) умерена. геникологот ми рече дека немам хпв, дека ако сум имала ќе пишело на тестот па дали некој можи да ми кажи како е можно да немам хпв а да имам цин 2, дали и тоа е можно??? многу ми е страв... а и ја имам кандидата ,а габичната инфекција не ми ја јави... дали е можно да е гречка ...во меѓувреме чекам нови резултати и пијам ИМУНОАЦЕ...дали е тоа товолно или теба да земам усте нешто ??? помошшшш...премногу паничам .....
Е па сега таа жена тоа го работи и знае а може и да додаде некој процент за да не подзаплаши не велам не. А браво на твојата способност така седејки да фатиш разлика мегу 85% и 70%. Уште нешто, од другите делови на Македонија анализите ги прават во Скопје и од таму се вракаат кај матичниот гениколог. Оваа процедура со месеци може да трае. Така на мајка ми еднаш и го изгубиле, еднаш демек многу крв имало во примерокот, еднаш позитивен после три месеци оп негативен. Сега ке оди да праша во некоја приватна да прави испитувања
Дали може некој да објасни за тоа какви промени се чуствуваат ако си заразен,дали има некои промени?Баш ме интересира а не сум многу запознаена со овој проблем...
за промени и симтоми за хпв и цин нема освен ако се појават кондиломи (генитални брадавички), јас го имав истиот проблем кај ли не бев ...Кај др.Анчевски одев на горење со течен азот ,но ќе помине некое време од 2 недели и пак ќе се појават и докторката ми рече подобро да си купам една скапа крема која ја имало само во една аптека во Ск и дека нема да ми се појават пак ...кремата се вика Алдара и ја купив од кисела вода една аптека таму блиску тинексот...кремата е 7500 ден. ама вредеше верувајте ...се мачкав околу 1 недела ..се ми помина и од тогаш не ми се појавило пак..а цинот го тргнав само со јачење на имунитет и после 3 месеци помина и тоа..алал да и е на докторката од анчевски што ми помогна и ми го најде лекот .
Vo strashni paniki sum i bev netrpeliva da gi prochitam site komentari na ovaa tema, zatoa se izvinuvam ako zaradi mene se povtoruvate. Bev vchera za prv pat na ginekolog i mi reche deka imam bolni kletki koi moze da se zarazeni od HPV virus, ama za krajniot rezultat treba da go pochekam neli rezultatot od PAP-ot. Do sega sum imala samo eden partner , moeto momche, a i jas sum negova prva i edinstvena partnerka. Znaejki deka mazite se prenositeli na virusot, go prasav dali mozebi spiel so nekoja druga u meguvreme, megutoa go smetam za razumen chovek i moram da veruvam na negovoto negiranje. Ona shto sakav da go znam e dali postoi maz koj e priroden nositel na HPV i ako ne, kako na drug nachin bi mozela da go zakacham virusot?! [mod-kirilica:198arhvl][/mod-kirilica:198arhvl]
Не може хпв само од себе да се појави, мора да го фатиш некаде и колку што јас знам единствено преку секс.Макар што на интернет ќе сретнеш и други начини, како на пример користење на влажна крпа со некој што го има вирусот итн.
Мене гинекологот ми кажа никако топла депилација, бидејки имал пациентки кои таму закачиле ХПВ. Мора многу да се внимава.
Za dali imam ili nemam HPV virus, kje kaze PAP testot. Imav posle odmorive nekoja infekcija, pa doktorot mi reche deka moze toa da e i nekoja ranichka koja se sozddala kako posledica na istata. A po ova shto mi go prochitav, se povekje sum sigurna deka nemam rezultatot kje bide negativen, ama i toj mal somnez shto go imam, me jade strashno...
А зашто не направи директно ХПВ тест? Тој е најсигурен, пап тестот знае некогаш да даде лажен негативен/позитивен резултат. И плус со пап се покажува само дали имаш промени на грлото на матката, а ти може и да имаш во себе хпв вирус, кој не дава такви промени затоа најубаво хпв тест кој се прави во ману/гинекологија/или во секоја приватна клиника.
HPV-kolku cini? поздрав до сите феминки!Дали некој знае колку цини хпв тест. фала ви многу!Ми рекоа дека е многу скапо?
Дали некој имал проблем со еритроплакија? Дали ХПВ вирусот предизвикува ранички на усните од вагината? Дијагнозата ми е еритроплакија на горната усна.Совет/да се повтори ХПВ тестот.Веке 3 год имам само ХПВ (откриен после првото породување), родив и второ дете, ама до сега немасе промени, цело време е само ХПВ и не сум примала никаква терапија досега за тоа. Имал ли некој слично искуство?
Здраво женски! Имам проблем, се надевам ке ми дадете некој совет....Бев на гинеколог пред еден месец и сега стигнаа резултатите и докторката ми рече дека имам вирус.Другиот месец ќе правам колпоскопија ме интересира дали тоа е болно....Додека имав односи многу ме заболе доле од десната страна значи се укочив неможев да мрднам многу се плашам незнам за каков вирус(бактерија) се работи.... Сега седам и се свивам од болешки ве молам помагајте што да се напијам.. Пијам еднаш дневно таблети Олигојак- Се.... Дали ви се е дешавало така...Многу ме боле неможам дури да се испрвам убаво.што е проблемот! пишете ве молам...
Mislam deka tipizacijata e najsigurna dali imate HPV ili ne. Inaku, jas vo april imav HPV 33 i Cin 1. Mi napravija biopsija vo Sistina i se potvrdi Cin 1, ama lesan displazija. Doktorot mi dade posle sekoj menzis da stavam Acidosalus vaginaleti i Kantarion (edna Acid, a edna kantarion i taka 14 dena) i po 1000ml C-vitamin. Toa go pravev 5 meseci. Eden mesec piev immunace, ama tesko gi podnesuvav. Eden mesec piev imunobor, a polsedniot mesec ispiv edna doza Aloe Vera. Jadev mnogu morkovi, salati, jabolka, namaliv nervozi, namaliv cigari. Denes mis e javi doktorot da mi gi procita rezultatite. NEMA CIN, cisto e se. Samo ima prisustvo na virusot, sto e normalno, veke zneme deka go imam. Mi rece da odam da mi kaze so kakva terapija da prodolzam i da mu kazam sto se pravev (vo vrska so zdrava hrana) osven toj sto mi kazal, za da preporaca i na drugi pacientki. Mnogu sum srekna. Ne se plasete, samo redovno odete na kontroli i se ke bide vo red. Pozdrav!
Здраво Артемис...И мене ме пратија да направам типизација на ХПВ и сакам да одам во Систина...може ли да ми препорачаш доктор?
Типизацијата се прави во МАНУ. Откако ке ги добиеш резултатите, заедно со последниот ПАП-тест оди кај матичниот. Мене ме лекуваше матичниот и супер ме излечи, во Систина правев биопсија, а после тоа терапијата пак кај матичниот. Ако пак сакаш во Систина, биопсијата ми ја правеше др. Палчевски. Кај него бев по препорака од мојот матичен. Од двајцата сум презадоволна. Инаку, третманот во Систина е неспоредлив, доколку треба биопсија. Како и да е, се надевам дека ке немаш потреба од тоа. Поздрав!
Zdravo,dali nekoj znae da mi kaze:vo ist den pravev i pap test i tipizacija za HPV vo Manu.Rezultata od Manu e negativen,znaci nemam HPV a na Pap testot pokazuva deka imam.Kako e ova vozmozno??Jas ima ranicka na matkata,taka da sega stvarno nisto ne mi e jasno??? [mod-kirilica:348mgzt8][/mod-kirilica:348mgzt8]
Мислам дека во МАНУ е најточен резултатот за ХПВ, а во ПАП тестот има ставка каде што стои дека има промени што асоцираат на вирусни промени. МАНУ е најсигурен. Но ти оди си со резултатот кај гинекологот. Ама според ова, ке ти каже дека е ОК.
Имав јас ХПВ некое време ...но докторот веднаш ми препиша лекарства...фала му навистина многу ми помогнаа...земав еден спреј не знам како се викаше ама знам дека се ставаше вагинално и беше многу скап околу 1500 ден...и со него заедно обавезно витамини...зашто ХПВ то напаѓа обично кога ти е имунитетот послаб тоа ми го имаат кажано многу доктори.