Често пати на пап знае да покаже хпв,а типизација да излезе чиста мене тоа ми се случи имав хпв на папот и ми направија хпв типизација излезе дека воопшто немам хпв. Поздрав секое добро.
I jas nemav nikakvi izrastoci nisto a imav hpv (16) . Nikakvi lekovi ne piev samo vitamini mn i pozdrava ishrana, eve 4 godini pominaa od togas site pap mi se cisti sigurno ja nema veke ♀️
Девојки во периодот додека лечите ХПВ освен заштитен однос со партнерот што друго применувате ? Кои совети ви се дадени од лекар ?
Препорачајте добар гениколог за преглед по откриен HPV и за правење биопсија во Жан Митрев или Систина?
Zdravo devojka imam HPV 31 na prethodniot pap test i ginekologot mi Prepisa izoprinosin, Gineksforte, Glizerin sprej eve denes gi dobiv rezultatite I nema nikakvi promeni povtorno imam HPV, sega doktorkata mi dade Silaut vaginalen krem I sirup za imunitet Zell Oxygen. Sakam da prasam dali nekoj go ima koristeno Silaut kremot?
Zdravo feminki me interesira dali hpv niskorizicno i cin 1 moze da prerasne vo nesto poseriozno na primer visokorizicen gpv cin2 cin 3 ili karcinom
Јас воопшто не сум задоволна од лекар од Ремедика. ПАП и брисеви праев на друго место, за да не чекам резултати од Типизација отидов у Ремедика. Иако ми рекоа дека резултатот ќе ми биде готов за недела/две го добив за неполни 24 часа. Првото нешто што не ми се допадна е тоа што докторот беше тотално незаинтересиран, буквално ниту едно прашање не добив од негова страна. Завршив буквално за 5 мин. Го прашав што од кога ќе го добијам резулатот и ладно ми одговори ќе видиме. По добиениот резултат отидов на консултација ( инаку прв пат имам HPV 33) го виде резулатот ме праша само кај кој сум праела ПАП и колпоскопија, му кажав и мртов ладен ми рече да одам кај докторката шо ми праела ПАП она да ми даде терапија. Му реков според вас што би ми препорачале, на тоа одговори дека ќе треба да јакнам имунитет и вагиналети да ставам, но што точно не може да ми каже. Буквално се огради. Така да кажете ми ако имате искуство со лечење на ХПВ 33.