HPV – дали сте информирани?

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by ROSII, Nov 29, 2009.

1. Bojana*

Bojana* Нов член

Дечки здраво,мене ме интересира партнерот како ќе се провери после 4 5 месеци од терапијата? Има ли земање брис за машко за хпв типизација?

2. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Има, ние правевме во Жан Митрев.

Bojana* likes this.
  3. Bojana*

Bojana* Нов член

Ти благодарам, ќе се распрашаме ☺️

Zumbulche likes this.
  4. Bojana*

Bojana* Нов член

Дечки, а какво искуство имате со терапијата? Мене ми се лоши од толку витамини и храна.Иако ги пијам на два пати чувствувам како да се дујам само. Правевте ли некоја шема на пиење? Може и некој да ми пише во порака што поминал низ ова, мене ми е скроз катастрофално. Поздрав

5. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Девојки дали некоја има искуство со терапија со флуороурацил крема која ја нанесува гинеколог ?

И каде можам да го купам Алое вера на Форревер Ливинг ?

6. Inna123

Inna123 Истакнат член

Здраво,

Бидејќи долго време го читам форумот откако ми беше пронајден високоризичен хпв 39 и нискоризичен хпв 42, одлучив да го споделам моето искуство со лекарства после 6 месеци и се надевам дека и јас ќе помогнам на некоја пациентка :)

Уште од моментот кога ми беа откриени вирусите, веднаш почнав со терапија Изопринозин 3х2 два циклуци од 15 дена па 15 дена пауза и еден циклус 3х2 од 29 дена. Истовремено во период од март - јуни употребував и Papilocare вагинални канули кои ги има во аптеките Betty.

Исхраната ја променив тотално, односно секој ден ми започнува со здраво смути од замрзнати овошја, околу 600 грама шише, а потоа продолжувам со здрава исхрана од типот на сирова храна, салати, без млечни производи и без пржена храна.

Резултатите ги зедов денес, пронајден е само нискоризичен ХПВ42, додека високоризичниот 39 не е детектиран.

За 6 месеци планирам повторно да правам контрола, па се надевам на целосно исчистување.

Zumbulche likes this.
  7. Nina007

Nina007 Активен член

Каде правиш котроли?

8. Inna123

Inna123 Истакнат член

На ГАК

9. pozitivna1

pozitivna1 Истакнат член

Ima vo Plodnost Bitola.

10. VSD

VSD Активен член

При редовни кинтроли на гиниколог на секои 6 месеци со чист пап тест, без бактерии и инфекции и сл. на последниот испадна цин 2, ми направија типизација 39.сега ме праќаат на биопсија и киретажа. Дали ова значи и операцијаи колку е ова опасно

11. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Не мора да значи операција, прво биопсијата да покаже дали е стварно цин 2. И да е цин 2, прво мислам ласер и имунотерапија дека ќе препорачаат него конизација. Мене првиот пат ПАП тест ми покажа цин 3, но биопсијата покажа цин 1, така да чекор по чекор.

12. VSD

VSD Активен член

Значи се зависи од бопсијата, дали ти правеа колпоскопија, пред биопсија и киретажа? И каде ја правеше биопсијата. Ти благодарам од ❤️ на одговорот малку ме утеши.

13. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Да, колпоскопија ми правеа прво ама сепак биопсија е попрецизна од тие две работи. Правев во Систина бидејќи таму отидов на гинеколог за второ мислење откако ми кажаа цин 3, но можеби другите членки (или во темата веќе има спомнато) може да предложат поефтино, а добро место за биопсија.

14. VSD

VSD Активен член

Јас одбрав место, се плашам да ризикувам по препорака на гиникологот ќе одам во Плодност.Дали пртходно имаше било каков проблем. Јас не. Од чисти анализи на секои 6 месеци редовно сега ова цин 2 наеднаш.Неможам да се изначудам и ми е шок.

15. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Биопсија е најверодостојна во овој случај, многу пати паповите се грешни или покажуваат полоши резултати. И да дојде до конизација ја прават со летз метода или ласер и не е толку страшно.. јас многу полошо поминав но за жал мораше конизација и тоа класична.

16. VSD

VSD Активен член

Ти Благодарам.

17. VSD

VSD Активен член

Направив биопсија и киретажа, бидејќи имаш искуство, колкав е временскиот период на опоравување заздравување на раните, колку време тррба да се исчувам од се. Бидејќи ниту матичниот, ниту специјалистот не ми кажаа ништо. Само од утре нормално функционирај.

18. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Добро една мака помалку, да имаш чисти папови во иднина. Инаку најнормално се функционира само од односи се пазев 3 4 недели..

19. No Makeup

No Makeup Популарен член

Каде ја правеше типизацијата и колку чинеше :)

20. VSD

VSD Активен член

Платив 3500 денари преку мојата матична Надица од Кавадарци за да се изработи анализа во Хистолаб Скопје. Но добив резултати од Рамус Скопје.

No Makeup likes this.